legea picnicului...

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: legea picnicului...

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nelu, daca tu vrei sa faci demersuri pentru punerea in practica a acestei legi asa cum trebuie ( eu nu stiu cum si nici nu prea ma intereseaza), sunt convins ca nici eu si nici ceilalti colegi care discutam aici nu se vor opune, pentru ca va fi in folosul tuturor. Unii au inteles-o cum trebuie altii nu ( eu nu si nici nu ma omor cu legea asta, ca sa vina ei aici in secuime si sa zica ceva :), dar daca se vrea ceva atunci, atunci trebuie demarat ca iar ne trezim in ultima zi si dam fuguta la la presedinte ( parca presedintele numai grija noastra ar avea si nu erati nici blonde si nici posete de firma nu aveati. Acuma pe domnul Petrisor nu-l cunosc, dar tu si Gigi nu cred ca erati pe gustul presedintelui.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Nici Petrisor nu era pe gustul Presedintelui, partea proasta este ca nu am fost nici pe gustul acelui consilier care ne-a raspuns.
Nu am fost nici pe gustul doamnei de la registratura palatului Cotroceni, cand i-am recomandat sa schimbe canalul tv pe care se afla (era pe Antena 3) :)
Am inteles ca Gigi Catalin va depune zilele urmatoare la MMP, adresa facuta si postata anterior in acest topic. Cu asta trebuie inceput.
Avantajul nostru este dat de faptul ca s-a amanat aplicarea legii din lipsa acelor locuri amenajate. In acest timp, trebuie sa discutam problemele noastre la MMP si sa cautam de comun acord cu cei de acolo sa gasim o solutie vis-a-vis de situatia noastra actuala, solutie ce va trebui sa se regaseasca in normele de aplicare ale legii.

PS. Ar mai exista si varianta ca parte din acele spatii amenajate sa fie destinate RV-urilor si corturilor.
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

In luna decembrie 2010, am transmis din partea ACCCR, la MDRT mai multe amendamente la proiectul Legii Turismului. Unul dintre ele suna asa:

"ART. 9 - propunere aliniat nou (9)

Formulare propusa:

(9) Autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza administrativ-teritoriala se afla zone de ridicat interes turistic (zone montane, vai de rauri, delta, zona costiera neamenajata a Marii Negre), locatii deja cunoscute ca interes si atractie iubitorilor de turism in natura, vor asigura amenajarea minimala a acestor zone in vederea crearii de conditii propice camparii cu respectarea cadrului natural si a normelor de mediu. Taxele obtinute din exploatarea acestor locuri de campare vor fi folosite pentru intretinerea si dezvoltarea acestor zone.

Argumentare:

Pentru neingradirea accesului in mediul natural al iubitorilor turismului in natura, pentru o cat mai buna promovare a valorilor turistice naturale, in total acord cu brandul turistic lansat anul acesta ... am facut aceasta propunere la care tinem foarte mult.
Consideram ca printr-o astfel de masura, interesul turistilor straini ce fac parte din aceasta categorie va fi mult mai mare.
Prin "amenajare minimala", termen ce poate fi detaliat in normele de aplicare ale prezentei legi, intelegem dotarea locurilor respective cu containere de colectare selectiva a gunoiului si crearea de fose pentru deversarea toaletelor chimice existente in dotarea rulotelor si autorulotelor.

Pentru realizarea acestor facilitati costurile sunt incomparabil mai mici decat cele necesare realizarii unui camping.

Pentru nerespectarea mediului si a habitatului natural in astfel de locuri, suntem de acord cu masuri drastice de amendare a celor ce se fac vinovati."

Poate in discutiile viitoare de la MMP, ar trebui adus in atentie si acest punct transmis la MDRT.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

ceva precizari pt NELU Predonu.
rulota , remorca , este un vehicul dar nu autovehicul .
-pot veni cu motoreta sau bicicleta la picnic..
CU ORELE-TI DAU DREPTATE .. am vazut in Spania loc special amenajat cu mentiunea ca se va parasi la lasarea serii ! si se pedepsea cu amenzi de sute de euroi ...
La fel si in Austria se lasa la asfalt AUTOVEHICULUL !
P.S. TE ROG fi putin mai indulgent sau conciliant ca prea ne pui la zid cand nu esti de acord cu cate o idee ... ! parca ai fi profu' de mate din liceu... of..
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Lupu Ciprian scrie: ... rulota , remorca , este un vehicul dar nu autovehicul ...
Stiu care este diferenta intre vehicul si autovehicul, insa, in cazul de fata nu vad cum poate fi exploatata aceasta diferenta. Nu cred ca va veni cineva la locul amenajat, va scoate din protap masina, o va parca in locul special amenajat, dupa care va duce rulota in locul de picnic impinsa sau cu mover-ul. :)
Legiuitorul nu a scris "vehicule" in textul legii, pentru ca ar fi intezis accesul cu ce spui tu: bicicleta, motoreta, etc.
Lupu Ciprian scrie: ... TE ROG fi putin mai indulgent sau conciliant ca prea ne pui la zid cand nu esti de acord cu cate o idee ... ! parca ai fi profu' de mate din liceu... of..
Am inteles ce spui Ciprian, dar cand vine cineva cu o postare care nu tine cont de ce s-a postat in 12 pagini de topic, tie, cum ti se pare ?
A mai fost un topic in care cineva in pagina 15 a unui subiect, intreba ceva ce avea raspuns dat in pagina 1.
Iti spun sincer ca recunosc, am aceasta meteahna, cand am recitit postarea, deja aveam mustrari de constiinta, deja era tardiv, nu mai puteam edita textul.
Am folosit o exprimare nepotrivita si pentru asta iti cer scuze. Poate daca nu as pune atata pasiune in anumite lucruri pe care le fac, as fi mult mai indiferent fata de anumite lucruri.
Mi-au mai spus si altii ce-mi spui tu ... si ... este o vorba ... cand mai multi iti spun acelasi lucru ... inseamna ca intradevar am o problema.
Din pacate, am si eu defectele mele. Am o varsta, imi va fi greu sa ma corectez, dar totusi voi incerca.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

.............................................
dar in completarea observatiei lui Nelu:
Nu cred ca va veni cineva la locul amenajat, va scoate din protap masina, o va parca in locul special amenajat,
iata ce experienta am avut in excursia din Olanda, tara rulotismului:

http://www.youtube.com/watch?v=_b2LRWvH ... detailpage

Deci, nu-i da ,,calatorului" cat poate sa duca.

Pentru a-si proteja campingul si pe cei cazati acolo, accesul nu se face cu auto si RV-ul este tractat.
Camperele au un loc special, imediat langa intrare.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

"Art 6 . Lit. g) sa parcheze autovehiculele doar in zonele special amenajate in acest scop."
Asa cum a observat si Ciprian legea face referire doar la "autovehicule", iar eu as adauga faptul ca in textul legii este interzisa "parcarea" , dar nu si "accesul" si nici "stationarea" (in sensul in care sunt definite in OUG 195 ) In 5 minute poti deplasa rulota la locul de campare, dupa care scoti masina la parcare (situatie intalnita in Campingul de la Ozunca-Bai)
Ca in orice lege, este loc de interpretare ! :D
Orice problema are o rezolvare practica
Constantin Curelea
Membru CD
20

Sau campingul lui Cornel si Ana

www.routeroemenie.nl

din Paulis langa Arad, presupune aceleasi conditii: auto afara, in parcare!
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Aceasta lege a fost conceputa de catre Green Revolution, careia i s-au alaturat 3 sau 4 senatori care au si sustinut proiectul. Dupa cum se stie, a fost in dezbatere publica ani de zile pentru ca persoane fizice sau juridice interesate sa se implice amendand legea, astfel incat sa fie cat mai putin interpretata sau ambigua. Iara..., dupa cum se stie, n-au fost aduse corectari iar la noi au fost "dezbateri"................................... dar concret nimic. Asta-i realitatea, iar acum, ca alt subiect de dezbatere nu mai exista, o sa suportam dizertatii tardive ..., pana cand ?. Eu cred ca este clar ca cei care au dezbatut legea au stiut putin sau deloc despre rulotisti, insa un lucru era clar, mizeria din locatiile unde se aduna oameni la picnic, sa fie eradicata printr-o lege unitara. ( alte legi restrictive erau). Pe mine, ca unul care imi convine legea chiar si asa, ma irita insistenta cu care se revine asupra unei stari de fapt irevocabile. Daca se mai poate ceva, sa zicem trimiteri la activitatile noastre in articolul care se refera la evenimente prin norme, bine..., .............................. :D
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Nelu Predonu scrie: Apropo de discreditarea asociatiei Clubrv, sa-ti spun Mihaita ce reactie au acum cei de la ARBDD si mediu cand vad o rulota cu abtipildul ClubRv ?
Nu stiu daca altcineva e curios sa stie, eu da!! Deci, ce reactie au cei de la ARBDD si mediu cand vad/aud de Club RV?? din context banuiesc ca nu prea buna...in aceste conditii, daca suntem etichetati deja de cei de mai sus, mai are rost sa ne ducem la ei cu memorii si alte demersuri?? Nu vor avea aceeasi reactie?? :shock:
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Sper ca cele petrecute atunci sa nu fi ajuns si la cunostinta celor din minister.
Oricum, avem Cristi suficiente argumente sa schimbam aceasta eticheta nefavorabila.
Constantin Curelea
Membru CD
20

.................................
Problema legii picnicului este de actualitate si trebuie analizata serios.
Cu Mihai Gheorghe am fost la Ministerul Turismului.
Gigi si Nelu incearca sa promoveze la autoritati punctul nostru de vedere.
Care sunt subiectele interesante?
Numai cele de Bancuri, Vanzari, Reclamatii! ?!
Sezonul actual de turism va fi asediat de aceasta lege noua.
Vor fi abuzuri din partea autoritatilor.
Nu ne permitem, ca in calitate de cei care promoveaza acest gen de turism, sa luam in bascalie incercarile care se fac.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Scrie răspuns