Lupu Ciprian scrie: ... ceea ce nu inteleg este de ce toti credeti ca daca " dam o limba pe o inghetata " la iarba verde o sa luam amenda pt ca e activitate de picnic ... Oricum nimeni nu va veni sa -ti dea amenda daca stai pe un pres - patura si mananci ceva ... degeaba va legati de exemple gen ( nod in papura ) ...
Mai Cipriane, tu ai citit legea ? Uite ce zice art.3 litera a, mai reiau odata si pentru tine:
a)
activitatea de picnic - orice activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului si/sau unitatilor administrativ teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului.
Practicand asa ceva, in afara zonelor special amenajate, conform Art. 4 aliniatul 1,
este interzis. Deci, da tu limba aia pe inghetata, cum zici si deja esti in afara legii, daca nu o dai unde trebuie, intr-un spatiu special amenajat - :D Iarta-ma, ma gandeam la prostii.
Tu spui ca nu-ti va da nimeni o amenda pentru asa ceva ?
Cipriane, uiti tara in care traiesti, aici la noi, excesul de zel este la el acasa. Nu-ti doresc sa ai parte de asa ceva. Multi au avut.
Bucataru', a tot pus accent in primele postari din topic pe acest exces de zel manifestat de "organe". Daca nici pe el, care a activat in cadrul acestora nu-l crezi, atunci, scuza-ma, dar, esti chiar naiv.
Uite si un exemplu patit de un coleg al nostru:
In vara anului 2010, dupa ce intr-un weekend acesta a luat o amenda pe plaja de la Vadu, stim pentru ce, sunt multi care au patit-o in acea vara, acolo si la Corbu.
Weekend-ul urmator, s-a dus doar cu masina la Padina sa faca un gratar cu familia. Si acel sfarsit de saptamana s-a soldat cu o alta amenda. Motivul ? A trecut cu masina pe un drum care traversa un parau,
deci pe un drum, nu a mers el de nebun prin vadul apei. Asta, apropo de exces de zel. Este vorba de colegul Dragos Iarovoiu, om de mult bun simt, care nu intampina organul de control cu drujba, asa cum am auzit ca se mai practica in comunitatea noastra. El, poate confirma cele patite.
Lupu Ciprian scrie: ... " si nici nu vom mai goli casetele de la Tethford cine stie pe unde ...... aiurea
Vezi mai Ciprian, ca nu ai citit legea.
La Art. 6 Persoanele fizice care desfasoara activitatea de picnic au urmatoarele obligatii:
g) sa parcheze autovehiculele doar in zonele special amenajate in acest scop.
Pai, tu ti-ai imaginat ca intri in zona de picnic cu rulota sau autorulota ? Nu tata ... o tii in parcarea special amenajata. De acolo daca vrei iti cari cele necesare picnicului, sigur, cred totusi ca "valiza" Tethford trebuie lasata la locul ei.
Ciprian, ti-am raspuns strict la lucruri ce tin de picnic. Tu nu ai inteles ca problema noastra a rulotistilor este cu totul alta.
Nimeni nu va merge la picnic in locurile special amenajate cu rulota, nu-si are rostul atata timp cat esti nevoit sa o lasi intr-o parcare.
Tot la Art. 6, litera e, se mentioneaza:
e) sa respecte orarul de desfasurare a activitatii de picnic corespunzator zonei respective.
A expirat ora de picnic, valeeea ... ca avem treaba.
Eu am vazut astfel de zone de picnic in Germania si in tarcul respectiv, nu sunt decat bancute, masute, pubele de gunoi, toalete ecologice si cam atat. Oricum, senzatia acelor locuri vazute de mine m-a facut sa o iau repede din loc. Accesul in astfel de locuri de picnic nu era taxat, cel putin in cele vazute de mine.
Problemele in care legea ne atinge pe noi rulotistii le-am amintit anterior, eu si alti colegi ai nostri, pe parcursul acestui topic.
Daca vei mai citi postarile anterioare, vei vedea cum ne afecteaza aceasta lege dpdv. al turismului pe care noi il practicam. Sau, mai bine zis, pe care unii dintre noi il practicam.
Sigur, dpdv. exprimat de tine, legea are si parti bune, pentru disciplinarea celor amintiti de tine, insa, raul produs noua, rulotistilor, in mod poate nedorit de legiutor, este foarte mare.
Incercati sa tratati acest subiect nu prin prisma unor intalniri punctuale, ganditi-va la ce inseamna cu adevarat acest gen de turism, altfel, putem vinde RV-ul, sa mergem la pensiuni si hoteluri sau sa venim doar cu masina la tarcurile special amenajate.