legea picnicului...

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Cristi Nastase

Re: legea picnicului...

Mesaj de Cristi Nastase »

NU DESCHIDETi ,usa inchisa si numerele scoase ,altfel ...multa vasilina si extaz . Si cel mai bine sa-ti faci rost de o fata mai ciudata ,gen : persoana suspecta de ciuma bubonica ,ebola etc., si un afis de avertizare , NU RASPUND PENAL.
VOTUL dauneaza grav demnitatii (ptr. cei cu mustar la gura ... :oops: )
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

A sosit pe adresa Asociatiei urmatorul raspuns:
Fişiere ataşate
raspuns presedentie 001.jpg
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Cu alte cuvinte: "Ramane cum am stabilit!" :idea:
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Era de asteptat ca pe seful statului sa nu-l intereseze citusi de putin problema noastra.Dinsul nu are treaba cu picnicul,deoarece inca mai functioneaza resedintele" gospodariei de partid" ,iar micii si berea se servesc in" spatii special amenajate" fara sa fie la vedere. :mrgreen:
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Irina Strimbeanu
Membru forum
16

Mesaj de Irina Strimbeanu »

Foarte tare raspunsul! Zau! Daca nu era de plans m-as fi tavalit de ras.
Noroc ca mai avem o lecuta de umor.
Irina, Mircea,piticii si Raya
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Nelu Predonu 24 Feb 2012 scrie: ...Legat de traseul pe care cred ca-l va urma memoriul in interiorul Institutiei Prezidentiale, consider ca acesta va fi transmis Departamentului Constitutional Legislativ, unde probabil un consilier il va analiza ... In urma unei analize minutioase (speram) a mentiunilor facute de noi in memoriu, va sublinia in textul respectiv anumite pasaje care i se vor parea mai importante si in situatia in care va considera ca problemele ridicate de noi merita atentia Presedintelui, va decide daca ii va transmite sau nu memoriul respectiv ... Nu stiu daca in final va avea posibilitatea sa citeasca si acel PS. Totul va depinde de omul care va analiza materialul ...
Din pacate, Domnul Presedinte a citit acel memoriu, asa, cum citesc eu texte din "greaca veche", sau cu alte cuvinte: "pana la Dumnezeu, te mananca sfintii"
Constatam ca superficialitatea este la ea acasa in palatul Cotroceni.

Raspunsul contine doua informatii.

Prima, se refera la faptul ca memoriul nostru a fost inregistrat sub nr. ... ca si cum pe noi asta ne-ar fi interesat, macar de ar fi valabil acest numar la 6 din 49. Se pare, ca la acel joc, aveam sanse mai mari sa obtinem ceva favorabil noua. Parca noi nu stiam sa citim numarul de inregistrare luat de la registratura intitutiei respective.

A doua informatie, se refera la aducerea la cunostinta a faptului ca Presedintele a promulgat Legea referitoare la activitatea de picnic, informatie tardiv comunicata, avand cunostinta de ea inca cu o saptamana inainte, din mass-media.
Din pacate, asa stiu domnii consilieri sa raspunda unor probleme concrete ce tin de formularea unui text de lege si de problemele mentionate ce aduc atingere unei comunitati.

Ce ar trebui facut in continuare ... am mentionat in postarea mea anterioara.

PS. Da, Irina, ai dreptate, existau "n" variante de raspuns, chiar nefavorabil noua, care ar fi facut cinste unui astfel de consilier si ar fi justificat functia pe care acesta o detine. Un raspuns mai lapidar si lipsit de substanta ca acesta, era greu de formulat.
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

... probabil aceasta lege sau ce o fi,deranjeaza pe multi.dar totusi sunt cred ca rulotisti pentru care este fara importanta.
eu,nici odata nu am fost si nici nu cred ca ma voi duce in afara de camping undeva.
pentru siguranta familiei,pentru minimum de comfort noi folosim campingurile.
da,e adevarat ca nu sunt destule,pentru ca nu e rentabil,nu poti trai ma gandesc o familie din ce a ce poti castiga dintr-un camping,dar cu aceasta lege poate ca se vor inmultii si campingurile...
eu am facut socoteala si investitia minima ce am facut daca asi avea 3 luni musafiri in medie 10 pe zi,in6-8 ani recuperez banii investiti.
pentur bun simt nu exista lege...pentru gunoaie si facut foc erau si pana acuma legi ce nu erau respectate,si nimeni nu era amendat...
...
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

Din punct de vedere al statutului asociatiei si mai ales din punct de vedere al acceptarii noastre la FICC, noi suntem obligati sa promovam turismul cu rulota sau autorulota in forme organizate de campare.
In conditiile actuale ale Romaniei este greu de respectat complet aceasta obligatie.
Asa ca apar comentariile pe marginea legii picnicului care interzice aceasta activitate pe domeniile publice ale statului.
Dar, a campa pe domenii private este permis, evident cu plata unor costuri, si la noi.
Astfel, legea picnicului nu ne afecteaza.
Personal, nu am campat offcamping decat rareori.
Lipsa de protectie ca si de minime facilitati face aceasta actiune mai mult stresanta decat de relaxare.
Rolul asociatiei este, ca, in contextul legii, sa gaseasca autoritati locale care sa permita si sa amenajeze locuri de campare.
La Seimeni este un exemplu . (Am inteles ca locul este deja privat ).
La Secu de asemenea.
La Cheia.

Solutia este ,deci, campare pe domenii private, cu acceptul proprietarului.
Vezi terenul de langa Pensiunea Rasnov.

PS. Rulotism nu inseamna numai achizitionarea echipamentelor.
Presupune si costuri cu cazarea .
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Ai perfecta dreptate Peti, in cea ce spui. Nu stiu daca in anii pe care i-ai preconizat de recuperare a investitiei, vei reusi acest lucru, asta ti-o spun pentru ca trebuie sa ai in vedere si cheltuielile de intretinere pe acest termen si din pacate, acestea vor fi cu atat mai mari cu cat cei lipsiti de bun simt iti vor trece pragul. Sunt convins ca la baza deciziei tale a stat pasiunea si dorinta de a realiza un camping in adevaratul sens al cuvantului. Cati oameni sunt animati de astfel de pasiuni ? Putini, sau daca pasiunea exista, mai mereu acestia sunt stopati datorita lipsei de finantare si a birocratiei dusa la extrem.
Atata timp cat statul nu sprijina in mod real investitorii in structuri de campare, numarul campingurilor va fi la fel de deficitar.

Revenind la dorinta mea de a aduce anumite modificari, macar referitor la modul de aplicare a acestei legi, vin cu un exemplu:
Presupunand ca doresc sa fac un circuit in tara cu camperul, stau si ma intreb, cum va mai fi posibil un astfel de lucru in conditiile actuale ? Unde ma voi mai putea opri sa campez, sa mananc, sa ma bucur de frumusetea locurilor vizitate fara a deveni contravenient ? Despre ce turism cu camperul sau rulota mai putem discuta ? Ce vor face turistii straini ce au in intentie un astfel de circuit ? In tot nordul moldovei (cat aproape toata Croatia ca suprafata) nu stiu daca sunt 2-3 campinguri, iar obiective de vizitat sunt cu sutele.
Nu trebuie sa ne gandim doar la a face anumite parteneriate in anumite locatii, trebuie sa privim lucrurile in ansamblu, tot timpul ne dorim sa vedem lucruri noi. Turismul cu astfel de vehicule, inseamna libertate de miscare, dorinta de a vedea tot timpul alte lucruri, alte obiective, alte zone. Locurile de gratar si bere nu prea au legatura cu acest gen turism.
Da, Peti, si mai ai dreptate cu un lucru. Pana cand "nesimtitul" nu va fi amendat drastic, nu vom ajunge sa vedem curata aceasta tara, indiferent cate legi vor mai emana alesii nostri. Din pacate, prezenta lege ce face obiectul acestui topic, ne baga pe toti in aceeasi oala.
Acest lucru nu trebuie sa-l permitem !
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

@ Peti ,cine-ti garanteaza ca dupa o anumita perioada (sa mai construiasca si altii campinguri ) nu apar baietii cu chiloti de tabla ,cu NOI TAXE care-ti ingroapa visul definitiv .
Ideea este (din punctul meu de vedere ),nu faptul ca statul incearca sa-i elimine pe nesimtiti (asta este mesajul de suprafata ... ) ,ci faptul ca ne baga pumnul pe gat si saua cu sacii plini in spinare .
Cu riscul sa -i deranjez pe unii si pe altii am scris cele de mai sus .
PS - ptr. un cunoscut de pe forum "nu incerc sa fiu simpaticul forumului",nici sa sarut zone cu potential hemoroidal ,personal in viata am realizat suficiente lucruri de care sa fiu multumit 😉
Raman la parerea mea ,suntem nascuti in genunchi si gandim de la inaltimea asta , restul este prostitutie ...istoria o spune ...nu eu .
Variante posibile : aplicarea unui senzor intre fese ,care-ti masoara cantitatea de gaze eliminate ptr. care trebuie sa platesti taxa de poluare (in ROMANIA lui Wisichi -voda totul e posibil ) 10 Ron -basina (un fel de flatulatie )
Ultima oară modificat 28 Mar 2012, 12:37 de către Cristi Nastase, modificat 1 dată în total.
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Deci ...ioo...ca "vierme" ce sunt ,tre' sa campez de aici inainte DUPA GARD !!!!! ...contra cost ?!...n-am voie sa ma opresc unde vreau ?! M-am lamurit ...i-mi place :evil: ...dar pana una alta ma duc repede sa platesc niste taxe si impozite ...
romANIA te "iubect" !!!
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Subscriu si eu la ce spune d-l Predonu.Turism cu rulota sau autorulota(sau de ce nu,cu cortul),presupune si vizitarea diverselor locuri peisaje,etc,nu doar oprirea intr-un camping sau altul(care nu sunt plasate de regula in locatii naturale).Prin aceste restrictii se limiteaza timpul si posibilitatea stationarii in diverse locuri din natura,in functie de preferintele fiecaruia,principala preocupare in acest caz fiind sa gasesti un loc unde sa poti sta legal si nu sa te bucuri de ceea ce-ti ofera natura.Asa cum se sta cu radarele sau diverse filtre in trafic pentru a civiliza conducatorii auto,la fel de bine ar putea sta in locurile unde este necesar reprez. ai autoritatilor(sunt destui) care sa-i sanctioneze pe nesimtiti. :!:
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns