Nelu Predonu scrie: ...Luni, va voi prezenta un memoriu comun ambelor asociatii, care ar trebui depus la Ministerul Mediului...
Da, m-am mai gandit si cred ca acum, in aceasta faza, ar trebui facut un demers individual al celor doua asociatii, o adresa in care sa se faca cunoscute cele doua asociatii, precum si intentiile lor, intentii in conformitate cu statutul acestora, de a participa la proiecte comune alaturi de MMP. Am facut cate o adresa-n parte pentru fiecare asociatie. Ele arata cam asa:
[IMG=http://img546.imageshack.us/img546/3747 ... clubrv.jpg][/IMG]
[IMG=http://img854.imageshack.us/img854/4330 ... eacccr.jpg][/IMG]
In situatia in care aceste doua adrese sunt in regula dpdv. al redactarii, ele ar trebui depuse la registratura MMP din B-dul Libertatii Nr.12, Sector 5, Bucuresti - Program: Luni - Vineri, intre orele 8:00 - 16:00.
In continutul adreselor am fact referire la cateva articole din OG 26/2000. Ele au urmatorul continut:
ART. 51
(1) În cadrul Camerelor Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, aparatului de lucru al
Guvernului, instituţiei Avocatul Poporului, autorităţilor administrative autonome, ministerelor, al
celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi autorităţilor administraţiei
publice locale funcţionează structuri pentru relaţia cu mediul asociativ. Acolo unde asemenea structuri
lipsesc, ele
se vor constitui.
(2) Autorităţile publice menţionate la alin. (1) se vor consulta cu reprezentanţii asociaţiilor şi
fundaţiilor care îşi desfăşoară activitatea în sfera lor de competenţă, în vederea stabilirii unor
programe sau activităţi comune.
ART. 52
(1) După constituirea lor, asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile interesate vor solicita autorităţilor
administrative autonome, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice
centrale şi autorităţilor administraţiei publice locale să fie luate în evidenţa acestora, în funcţie de
domeniul în care activează.
(2) Autorităţile publice prevăzute la alin. (1) sunt obligate să ţină evidenţa asociaţiilor şi fundaţiilor
care li s-au adresat în acest scop.
Daca mai sunt probleme legate de acest demers, va rog sa le mentionati.
Etapa urmatoare ce va trebui a fi parcursa, va consta de aceasta data, intr-un demers comun al celor doua asociatii
cu mentionarea unor puncte clare, propuneri, legate de normele metodologice de aplicare a Legii Picnicului.
PS. Am transmis si ACCCR pe adresa oficiala de mail, acest punct de vedere si binenteles, propunerea adresei respective