...nu a fost sa fie...
Cind am ajuns in Santander ne-am indreptat direct catre camping. Soselele si schimbarile de sens, ne-au facut sa intelegem mai bine rostul navigatiilor, fara de care esti "mort"..
Distractia mare e ca f rar, navigatia mea s-a potrivit cu a lui Dan Ili, una zicea dreapta una stinga..asa ca am mers dupa cea care indica drumul cel mai scurt, de obicei a lui Dan.
Nu-mi venea sa cred ca am coborit la nivelul marii, iar la campingul mentionat peisajul era de nota maxima chiar daca norii negrii se apropiau incet de noi. Surpriza a fost neplacuta
Campingul asezat chiar pe malul marii era inchis...Ne-am multumit cu un prinz, timp in care a inceput ploaia. Ce mult am regretat ca acel camping era inchis, pt ca locatia era unica
Ne uitam unul la altul si nu stiam ce sa facem, caci incepuse ploaia cu rafale de vint dinspre munte. Se pare ca vijelia ne urmarea, eu ziceam sa stam, Maria a zis sa plecam in est.
Asa am si facut, am plecat spre San Sebastian, pe o sosea de o frumusete rara ce o recomand oricui, dar, sa nu aibe parte de vreme cum am avut noi.. Asa ne-a fost noua norocul.
Pacat de aceasta regiune sa nu fie vazuta pe o vreme buna, soseaua e spectaculoasa urca si coboara traversind numeroase viaducte, este o zona ce trebuie vizitata, incet la pas..
Pe noi ne-a zgiltit vintul de citeva ori, incit ma impingea de pe sosea cu toata greutatea camperului...Chiar am fost nevoit sa reduc la 80 km/h si am mers linistit ceva timp bun..
In filmuletele facute de Maria, se aude ploaia, ce de fapt era o lapovita cu fulgi de zapada printre picaturi, exact ca o mitraliera. Intr-un final dupa acest defileu, s-a mai luminat.
Bine am facut ca am ascultat-o pe Maria, pt ca inaintind spre San Sebastian, vremea si-a revenit, camperul a inceput a merge silentios, nu mai era vint, se si incalzise, alta viata..
Asa cum se vede mai sus, revenisem la viata dupa ghinionul avut. In San Sebastian, am urmat catalogul ADAC care ne indica un Stellplatz in oras si am zis sa incercam, sa-l vedem
Butelia o schimbasem, inainte de intrarea in oras, aveam practic de toate, apa, micare, caldura, tot, locul linistit de stationare ne mai lipsea. A fost bine ce-am ales la nimereala..
Dupa ce-am strabatut orasul f. frumos, dar cu strazi cam inguste, am ajuns in limita centrului, intr-o parcare unde erau si alte campere. Am achitat la automat, 3,10 euro pt 24 h..
Chiar ne-a placut locsorul, pt ca era linistit, foarte curat si soarele ne alinta cu caldurica lui...Nu mai vazusem soare de mult si o odihna dupa o zi cu zapada si furtuna, era necesara.
Am lenevit un pic la soare, ne-am aranjat pt. o noapte de odihna, dupa care am iesit la o mica plimbare prin oras, unde nu era nimic drept, toate strazile erau in panta accentuata..
Maria a ajutat doua familii camperisti francezi ce nu se descurcau cu taxarea electronica, apoi cu ajutorul unei scule nou achizitionate, am intrat un pic pe net pt a vorbi cu copiii. :)
Noaptea a decurs super, linistita, chiar m-am odihnit mai bine decit credeam. Am visat ca coboram niste pante cam repejor si era necesara frina de motor..M-am trezit binedispus.
Eram decisi a ramine in zona, pina sa intram in Franta. Avind timp suficient, ne "notasem" citeva campinguri in zona, ce urma a le vizita ca sa vedem care e si cel mai bun de stat.
Deci pentru zilele urmatoare, hotarisem zona San Sebastian, camping Igueldo, apoi Orio, singurele deschise din zona, plus alte doua ce erau rezerva, dar ultimele erau dja in Franta.
.