15 Martie 2012 - Despartirea a durat ceva timp si nu a fost simpla, dupa care ne-am oprit si pe la Larisa, ce ne-a adus cu o seara inainte, un mic cadou, o lada plina cu portocale.
Am luat directia Faro- Albuferia - Sagres. Vroiam sa ajung in acel colt extrem al Europei. Drumul a fost putin mai complicat decit gindeam, pt ca nu aveam ce cauta pe autostrada.
Vremea era inorata, pe net vazusem ca vom avea doua zile de ploaie, dar nu conta, trebuia sa continuam. Am urcat si am coborit cum nu ma asteptam, dealuri de toate neamurile.
Am trecut si prin oraselul cu service-ul unde trebuia sa schimb ambreiajul, dar vad ca deocamdata saracul Ducato s-a comportat binie, cu toate ca zgomotul rulmentului se aude din cind in cind.
Pe traseu am mai intilnit destule campinguri, insa nu am intrat pt ca nu era timp si tinta era Sagres, insa totusi, am mai facut cite o poza doua. Intr-un final, am ajuns si unde vroiam ..
In Sagres, am vazut o parcare gratuita si citeva campere, dar am facut dreapta spre far. Pe drum, ne-am oprit in doua trei locuri. Opririle si drumul pina aici, cred eu ca au maritat.
Din cauza inaltimii si a zgomotului, nu prea m-am incumetat sa ma apropii mai mult de malul abrupt, plus ca nu prea le am cu inaltimea, chiar daca fusesem cuminte cu o seara inainte.
Totusi Maria s-a mai incumetat si dupa ce-am strigat la ea, ca risc sa nu am alt coechipier pe drum, a abandonat. Am facut citeva cadre asa mai chinuite, pe care vi le prezint la sfirsit
Ajunsi la Far, am avut parte de niste peisaje de neuitat. Dupa ce-am hranit pescarusul singuratic, am vizitat Farul, norocosi de ore bune, in care soarele stralucea. Este un loc de vizitat.
Cind am luat camperul, nu m-am gindit nici o clipa ca o sa ajungem si aici, dar uite ca s-a intimplat. Nu are rost sa mai descriu prea mult, cred ca fotografiile va spun ele singure totul..
La plecare am intrat si am facut doua poze la camperistii ce stateau linistiti gratuit in locul frumos amenajat de autoritati...Noi ne chinuim sa facem campinguri, iar altii au asa ceva...
Ne-am continuat drumul urcind pe coasta vestica spre Vila Nova Milfontes. Din nou dealuri si munti cu drumuri secundare, unele mai rele dar fara gropi si altele impecabile ca-n clipul final
Am strabatut orasele cu strazi inguste si denumiri ciudate, drum frumos nu pot spune, dar intentia era de a gasi campare pina in Sines. Mi se cam facuse si foame schimbasem programul
Dupa 275 km, am vazut un semn cu "campisimo" fara a sti ce camping este. Norii negrii rau, se adunasera chiar deasupra noastra. Deodata pe stinga ne-a aparut un camping numit Sitava
Cind am parcat, vazind de la poarta cum arata intrarea, automatizarile, carduri, figuri, i-am zis lui Maria sa ne interesam mai intii, sa nu ne facem de ris, fiind de 4 stele, deja era altceva.
La auzul tarifului de campare pt o noapte cu curent inclus, am achitat pe loc suma, ni s-au facut pe loc cardurile si nu stiam ce sa mai zic. Totul arata impecabil pt numai 10 euro pe noapte :)
Ne-am asezat in capat, linga mare, dupa ce-am strabatut, cred 1-1,5 km. Campingul este imens, nu cred ca am mai vazut asa ceva. Sute de rulote sint parcate, e o intindere fara margini.
La citeva minute dupa ce ne-am instalat, a inceput o ploaie ca-n filme cu traznete si fulgere...Ultimul ne-a pus capac, caci a fost chiar linga noi. Un minut nu ne-am auzit, cazuse si lumina.
Maria tocmai prepara niste copanele de pui gen ostropel. Noi aveam lumina, logic, dar in jur era bezna si nu mai vedeam decit fulgerele ce faceau ca ecoul marii sa le amplifice si sunetele.
Nu am mai pus aici poza cu farfuria mea ca am reprosuri. Cert e ca dupa masa si pina la culcare am facut filmuletul cu ziua de ieri intitulat Portugalia 4 pe care l-am finisat azi dimineata.
Acum, iau o pauza, caci si azi am mers 375 km in nord si sincer sint un pic obosit, caci tot drumul a fost numai prin munti, nu inalti, dar cu drumuri secundare frumoase dar si obositoare..
.