3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Traian Baltateanu »

Mona si Octav nu stiu ca nu e nevoie sa castigi la loto ca sa ajungi pensionar. Asta va trebuie ?
Mihai si Maria se bucura de timp liber si de roadele a ce au semanat pana acum.
Sa va bucurati in continuare de tineretea acestei varste frumoase.
La multi ani Maria Rusu !
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

MULTUMIM TUTUROR celor ce i-au urat Mariei la multi ani, cu oacazia zilei ei, cit si a barbatilor, (dupa cum zic unii), ca de Mucenici ar fi si ziua noastra, dar n-am simtit..
Sa raspund incetisor , deci:
Viorele, se pare ca iarna, stai pina tirziu seara pe calculator, ca eu unul, nu ma mai gindeam, sa apara o postare la ora aia, dar ai fost primul de 9 martie in miez de noapte
Danut Lupu si Sergiu Odenie , multumiri pt urari. Sergiu, nu stiu ce se va intimpla,dar o sa fac tot posibilul sa mai trec pe la Johnnye Walker. Sa fim sanatosi ca restul e ok.
Maria Holom si nepotul Adrian, nu mai incap in discutii, pt ca mirosim a gaz impreuna, asa ca acasa, ne sarbatorim in familie si vecini...In trimitem un damf si lui Serpescu
Cristi ca intotdeauna cu poantele lui, imi alunga orice stare ciudata si imi descreteste fruntea de tot.. Coegul Nelu din Braila, 44 de paharele le bem cind ne gasim in curind!
Gabi Serban, pt ca esti la 2 pasi de nea Ionica, mai mult ca sigur ca impartim cele 44 de paharele in 3, iar ce da cu virgula, ma sacrific eu. Poate ne reunim de 1 Mai in zona
Dna Popa, nu mai e cazul sa mai zic nimic, decit ca Maria vrea sa ne gasim cit mai repede in zona. Ma gindeam, sa vorbim cu cei de mai sus si poate facem cu totii o Lepsa.
Mona si Octav, ne-a bucurat tare mult urarea voastra. Lui Maria sa-i zici Maria, pt ca de cind am luat-o oficial acum 28 de ani, i-am spus ca va gati masiv, deci pica domnia..
Refreritor la calatorie, voi ati facut un traseu deosebit , dar din cauza serviciului nu v-ati permis sa-l faceti mai la la pas si asta nu inseamna, ca nu o sa aveti si alte ocazii..
Am mai glumit cindva, ca cineva mai tre' sa mai si munceasca, dar las ca va vine rindul si o sa va amintiti de zilele tinereii. Trebuie sa profitati acum, apoi ..jucati scrable..
Jucati si la Loto, dar mai sigur e o pusculita pe care sa scrieti : " Euroi pt RO-Portugalia-RO Decembrie-Aprilie 2025 " Sa ne regasim si sa ciocnim "unul mic" la prima intilnire.
Ninele mai omorit cu intretinerea, tu si cu Cristi daca faceti o echipa, dispar aiurelile de pe forum. Ma-m mai inspirat dupa tine, dupa povestea cu samuraiul si bine am facut
Traiane multani de urare ! Mona si Octav, sint niste deosebiti si fi sigur ca vor calca pe urmele noastre, asa cum si eu cu Maria de prin 96 am calcat pe urmele unor olandezi..

In incheiere va multumim. Va destanui ca azi a fost o zi linistita, ne-am sarbatorit acum pe seara intre noi dupa o tura de oras si logic, ca femeile de ziua lor, ...fac..shoping
Dedicatie o poza cu noi de asta seara- acum o ora, facuta special pt colegi, asa chinuiti in camper, dar indragostiti ca-n '83 cind Maria avea 18 ani si eu i-am stricat viitorul :)

Imagine

Sanatate tuturor ! continuam cu ce-am facut azi, dar dupa ce bag o berica ca mi s-a uscat gitul. Inchin si pt cei de acasa, stati linistiti ca nu va uitam, voi sinteti "moralul"
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Mona si Octav
Membru forum
15

Mesaj de Mona si Octav »

xxLIKE, mai ales cum e ceasul ala din spate incremenit la ora 9. Cred ca l-ati fixat cu mana ca sa puteti spune: ia uite, e fix, pana si ceasu` stie ca ma iubeste... :-)))
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

N-am bagat de seama ora Mona, pina cind am postat poza, s-a nimerit, vad ca da bine in poza si Thx pt xxLike, am retinut. Din cauza berii nu am mai reusit a posta aseara..

Ieri 9 Martie , dupa o cafea prelungita, intr-un soare arzator, am iesit in oras, in micul orasel de fapt, pt. a face un pic de shoping. Inainte de plecare, am pozat pt remember

Imagine

Am intrat pe la Banca Agricola pt a mai usura un pic cardul, apoi am intrat un pic la shping unde Maria si-a cumparat citeva dracii, printre care si o luminarica pt seara festiva

Imagine

Imagine

Avind in vedere ca marti urmeaza a parasi acest orasel provicincial simplu si simpatic prin natura constructiilor, am mai facut 2-3 poze ca amintire. Apoi ne-am oprit la magazin

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La alimentara, am fotografiat oferta la cartofi, sacul de 20 kg cu 4,95 euro, restul calculati dvs. Au multe oferte atractive, se pare ca si aici viata nu-i prea roza cum ni se pare..

Imagine

Am luat costite impanate cu 2,5 euro/kg, o bucata buna de cotlet de porc cu 3,5 euro/kg. Femeia ne-a si feliat-o pentru a ne fi mai usor, la masa festiva de Duminica cu Eugen.
Whisky e intre 7 si 14 euro. Berea, la acelasi pret cu noi, citeodata si mai rezonabila, depinde de magazin. In final am umplut cosurile. Initial am iesit la restaurant pentru costite.
Ca si in alte tari, majoritatea, chiar daca au deschis restaurantul, intre ora 15-18 nu servesc mincare, fiind perioada lor de pauza, insa nu-i regula, multi nu mai tin cont de pauza

Imagine

Cu cosul plin, am decis impreuna sa plecam "acasa" abandonind ideea cu masa la o terasa restaurant. Am mai intrat pe la un magazin, unde maria si-a facut cadou o bluzita super
La masina, a pregatit costitele si cotlete, timp in care eu am pregatit gratarul, fiind "de servici", logic. In timpul serviciului, mi-am permis un whisky mic stins cu o bere, se stie..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am mincat haiduceste, dupa cum se vede si mai jos..Am uitat sa zic ca mi-am prajit si o bucata de slanina, produs ce credeam ca nu-l gasesc, asa ca berea a lunucat mult mai bine.
Totusi, gustul costitelor de la gratar, nu s-a apropiat veci de cel a costitelor preparate la restaurant si mi-a explicat Maria si de ce, dar, intr-un final am fost foarte multumit si asa ..

Imagine

M-am gindit si la Gigi Serpescu, caruia ii fac rau pozele mele, m-am gindit si la alti colegi in timp ce beam berica, asa ca nu v-am uitat. In final, am facut poza de familie la ora 9 fix
N-am stiut de ora pina nu mi-a zis Mona. Asta inseamna ca ne iubim si ca repetam figura la anul, poate in compania si altor colegi, ce au chef de un gratar in Portugalia pe 9 la ora 9

Imagine

De astazi incepem sa ne obisnuim creierul cu faptul ca marti trebuie sa plecam. Va mai urma masa de la revedere de Duminica cu Eugen si apoi de luni incepem sa stringem mustaria.
Am lenevit destul, mai trebuie sa circulam. Zicea un coleg, gata, urmeaza drumul spre casa si incheiem. Asa o fi, dar drumul e lung si intentionam a vizita asa la pas si coasta de Est
Intii sa vad rezolvata problema masinii, care se va face nu unde vorbise Eugen, ci la un Service autorizat mai marisor, acrediat de vestici. Un vecin ne-a dat pontul si am vorbit deja.
Marti la 9 trebuie sa fim la ei. Se pare ca vom vizita doua zile si oraselul Boliqueime, unde este garajul, dar pina atunci, sa vedem ce mai iese pe aici, inainte de a ne saluta gazdele..
Deocamdata sint un pic si cu gindul la casa, la ai nostrii, cu toate ca skyp-ul rezolva multe probleme "de dor". Sint curios cum o fi sa dorm in patul meu, oare o sa ne "re-adaptam" ? :)

Va dorim Weekend placut si cu caldura macar la jumatate din cita e aici. ( mai nou )
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Maria Holom
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 11 Apr 1958

Mesaj de Maria Holom »

Dragii de voi... Cred ca, in ciuda minunatei luni petrecute la Eugen, abia astepati sa reveniti in tara :)
Asa e, nicaieri nu-i mai bine ca-n patul tau...cu toate ca si patul din camper tot al vostru este !
Hai, drum usor si sa ne revedem sanatosi !
Camper Hymer Exsis-t 588
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Ca unul ce pretinde ca se pricepe,daca acceptati sfaturi,puneti un kit de ambreiaj majorat(la unele masini se pupa si kit-uri cu diametru marit)sau macar nu puneti FIAT,adica e de pus LUK sau FICHTEL & SACHS,in aceasta ordine.Am un bun prieten italian ce poseda un Punto NOU cu chiptuning,si de cind m-a ascultat,nu a mai schimbat ambreiaje...Ideea e ca metalul si materialul de frecare sunt modeste la produsele italiene...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Mihai, una dintre probleme este ca daca lucrarea dureaza mai mult de o zi trebuie sa lasi masina in service peste noapte si e ca si cum ati fost evacuati din casa.
Hotel, bagaje, mancare, nici nu vreau sa ma gandesc.
Eu a trebuit sa schimb cutia de viteze in Austria. Am parcat in parcarea lor externa unde nu se incuie noaptea si dimineata la prima ora m-am postat in poarta. Apoi am promis cate 20 de euro celor 2 mecanici daca termina lucrarea in 5 ore.
Au terminat in 4 ore si si-au luat banii. Eu am stat pe langa ei tot timpul si am avut masina la timp. In plus factura erea la timpul de lucru asa ca am castigat mai mult.
Verifica inainte daca au piesa sau o aduc de undeva si introduci masina in service nuami in ziua in care au piesa.
Asa ai ocazia sa campezi of. camping in parcarea servisului. :P
Succes si drum bun spre casa.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Mihnea, multumesc de sfat, voi tine cont, nici eu nu vreau fiat dar nu stiam de cel "marit"..Acum, ce sa zic, om vedea ce gasesc mecanicii, pt ca mai nou, vecinul zice ca-i ok
Ma refer la un francez ce sta linga noi, fost mecanic 30 ani la Caterpilar, care ieri dupa toata descrierea a zis ca n-am treaba, pot fi decit numai buloanele cutiei slabite si atit.
Eu oricum nu-s afon la mecanica, am idee, cam stiu cite ceva si voi vorbi marti cu mecanicii. Nu-mi fac probleme, ca masina ar merge, cred ca as putea ajunge si la Constanta
Ce e frumos, e ca la anul, 4 familii de francezi si doua de nemti, vor veni in vizita in Romania in luna mai si se pare ca-i vom conduce noi in cele mai frumoase puncte din tara.
Avem si o foarte buna colaborare cu un francez, presedinte a unui club de motorhome mari tip autobuz, om de nota 10 ce si-a exprimat dorinta de a ne vizita insotiti de colegi.

Traiane, olanezul cel in virsta care m-a indrumat, ( si el a reparat la ei ) mi-a zis ca la 300 m, avem si o pensiune cu 30 euro/noapte, am gasit-o pe Goggle Earth, deci e f. bine.
M-am documentat...nu ne facem probleme, pt ca lumea aici e f prietenoasa si nu te lasa sa te descurci oricum, iti dau si rezolvarea inoptarii..Prefer insa, sa schimb kitul acum.
Ieri dupamasa, am studiat citeva ore traseul pt intoarcere. Pai avem drum lung fratilor, mai avem multa piine de mincat. Si daca ma grabesc un pic si tot ne trebuie 10-14 zile..

Oricum, multumim de idei si pareri, eu intotdeauna ascult, nu ma dau mare, nu zic ca-s autostiutrul niciodata, pt ca intotdeauna inveti. Se pare ca aici vom inopta, vom vedea

(http://www.booking.com/hotel/pt/pensao- ... tAodtwwvPw

Imagine

Pt voi : Citeva oferte de cazare, aici in zona asta, zic eu cam interesante. Casa cu piscina de inchiriat -sau- apartament mobilat pentru 6 persoane...Asta asa, ca o lectura de curiozitate.

Imagine

LINK : http://albufeira.olx.pt/casa-de-campo-t ... -187815332 -sau- http://faro-faro.olx.pt/apartamento-par ... -324698362 -sau- http://faro-faro.olx.pt/casa-da-praia-d ... id-8750906

Astazi am de vorbit cu Eugen, pt ca Gigi Serpescu vrea sa vina si el la anul in iarna. Si noi vrem a reveni poate pt o perioada mai mare. Deocamdata sint numai ipoteze...dar...
Daca exista si alte echipaje dornice de o vacanta, in Portugalia, ne pot spune si in functie de colectiv, putem organiza, o foarte frumoasa amintitire la plaja iarna in Portugalia.
Am inteles de la romanii de aici, ca este avion Otopeni - Faro. incet incet ne documentam. Am cautat pe net am gasit ceva, trebuie cautat incet cea mai buna varianta, e timp.

Duminica placuta ! Ma duc sa iau bere , piine si ce mai e nevoie, ca la prinz incepe " sedinta grill de final a vacantei ", impreuna cu gazda si vecinii. Numai bine si pe curind ! :)

.
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Mai explicit,sunt aceleasi motoare si cutii ce se pun in variante de echipare diferite,cu puteri diferite.Pe aceeasi volanta se pupa kit-uri de ambreiaj cu diametre diferite,in functie de cit permite spatiul in cutia de viteze..Dar presupune careva ce se pricepe la cataloage de furnizor ambreiaje si nu numai.Mai la indemina este cum spuneam un kit de calitate superioara.Dar la locatia aceea nu stiu daca furnizorii ce enumeram anterior livreaza piese.Ideea e ca FIAT RICAMBI ORIGINALI nu reprezinta calitate optima...Bafta....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Duminica 11 Martie, am ramas in camping aprox 8-9 masini. Deja viata era lejera, francezii de linga noi au facut masa mare cu ceilalti francezi, iar noi cu Eugen si familia.
Si ei ca si noi au incins gratarul, numai ca fiecare prepara dupa traditia fiecaruia, ei, scoici, raci si alte specii, noi, ceafa si costite de porc plus pulpa de vita. A iesit super.
A venit si patroana restaurantului Caravela, de fel din Cernauti, singura cu care vorbisem romaneste. Larisa venise sa ne vedem inainte de plecare si pt a ne lua larevedere

Imagine

Imagine

Imagine

Intre timp cu Jose francezul care e un simpatic si cu Marco, baiatul lui Eugen, am facut citeva poze de amintirie. Atmosfera buna prelungit si s-a incheiat ca niciodata la 11.
Asa ca sarbatoarirea Mariei, s-a finalizat cu bine, dupa o betiveala prelungita. Jose, a zis ca dimineata, se uita el la masina si ca din ce a vazut el, nu e cazul de "mecanica"

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De data asta nu am scapat de Johnnye nii o clipa. Parca simtea ca plecam, toata seara a stat pe mine, ne-am iubit, ne-am pupat, ca in final sa ma ciupesca si un pic de nas.
Asta pt ca la toate insistentele lui, n-am vrut sa-i dau whisky. A iesit o seara frumoasa in care s-au legat si ceva prietenii, una de care m-am bucurat fiind cu "vecinul" Jose.
.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

A doua zi Jose, cu o cheia de 17 a reglat ambreiajul si a facut o tura de proba. Nu stiu ce-a facut, dar mica trepidatie disparuse si mi-a zis clar ca nu-i cazul sa umblu la ambreiaj
Am placat intr-o proba la Olhao de unde ne-am intors in compensare cu 3 cartoane de bere si o sticla de whisky pe care o vom bea azi inainte de plecare. Bine ca a fost sa fie asa
Ne sfatuisem mult cu o seara inainte si mi-a zis ca astea nu pica asa cu una cu doua si ca nu are rost sa umblu. Dupa proba facuta chiar am ajuns si noi la concluzia ca era f bine.
Totusi luni ne-am strins tot carabalicul, biciclete, scaune tot si avem de gind sa plecam, insa daca omul intervenise in bine, trebuia sa mai stam o zi ca sa si bem berea impreuna
Ieri, Marti, in loc sa plecam la garaj, am plecat inapoi in Spania 100 km, la Huelva, unde Jose ne-a indicat de unde sa ne luam o " scula buna " pentru internet si asa am si facut..

Inainte sa plecam, Rex care simtea ca ne-am facut bagajul, a intrat frumusel in camper si si-a ocupat un loc intre scaune, ceva de genul " eu vin cu voi " ..Cam greu l-am dat jos.

Imagine

la Helva, dupa ce ne-am cumparat receptorul wifi recomandat, am vizitat o locatie, unde am mai aflat in completare cite ceva despre istoria lui Columb, obiectiv indicat de Eugen

Imagine

Imagine

Imagine

La intoarcere, am intrat si prin Vila Real unde am constatat, ca erau destule masini in campingul de linga Rio Guadiana. Am incheiat vizita cu un shoping in orasul plin de turisti.
Acest oras mi-a placut foarte mult, chiar daca acolo cardul se usureaza cu repeziciune din cauza multiplelor tentatii. Ne era foame si ne-am gindit, cace bune ar fi niste costite..
La auzul vestii, Larisa a venit de acasa, sunata de baiat si ne-a pregatit o masa, fara cuvinte. Am cunoscut si alti romani. Asa ne-am petrecut penultima seara in Moncarapacho.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Masina a mers f bine acesti 250 km lucru f bun si deja stabilisem cu Maria ca miine 15 Martie sa plecam in continuare pe traseul de coasta, pe sudul si apoi pe vestul Portugaliei.
Cu toate ca eu am tras sa ne intoarcem pe un drum cit mai scurt, nevasta-mea, m-a naucit ca daca tot am ajuns pina aici, e pacat sa nu vedem macar si cealalta parte, asa ca..

Imagine

Imagine

Asa ca azi 14 martie, ne organizam de plecare, manechiura-pedichiura, e de facut masina curata, totul pregatit de plecare pt miine dimineata. Adevarul ca e necesara aceasta zi
Se pare ca nu maninc curind ciorba de burta...Din cite am calculat aproximativ, ne asteapta alti 5000 km cu citeva pauze mici la Zwiesel si la camping Grein, dar pina acolo mai e
Ne-am baricadat cu acest aparat, e si modemul pt Portugalia, sper sa mai gasesc ocazii sa va spun ce mai urmmeaza pe traseu. Acum, va las, pt ca e timpul sa mai fac si treaba :)

.
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Drum bun si sa va intoarceti sanatosi pentru ca va asteptam la treaba, dupa atata odihna. Mai asteptam poze si noi relatari despre trasee si campingurile pe care le veti vizita in drumurile voastre de intoarcere la patria muma. La noiu incepe, incet, incet, sa se desprimavereze. Poate avem noroc cu o vreme buna de Paste. Va pup si sa ne vedem sanatosi.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Scrie răspuns