Discutii ...aprinse, dar decente !

ce este forumul?
topicuri destinate lamuririi unor controverse

NOTA: odata intrat sa postati in aceasta sectiune va presdispuneti la primirea de avertismente. ATENTIE: folositi un limbaj cat mai decent. "..... combateti idei, nu persoane"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Încuiat
Nelu Predonu

Re: Discutii ...aprinse, dar decente !

Mesaj de Nelu Predonu »

Lupu Ciprian scrie: ... observ sageti mereu catre Nelu Predonu din toate directiile ...probabil ca mare va fi bucuria cand il vom da afara pt ca este coleric si da raspunsuri care intr-adevar uneori sunt exagerate ...
Eu iti multumesc Ciprian pentru ce ai mentionat, probabil ca este cum spui tu, multi vad, putini au si curajul sa o spuna asa cum tu o faci acum.

Si pentru ca suntem la off-topic, mai am ceva de zis.
Am crezut ca am pierdut notiunea termenilor si m-am dus la Dex sa vad ce zice de termenul "coleric" si am gasit cam asa ceva:
irascibil, nervos, manios, violent, flegmatic, caracterizat de nestapanire, ...tipului de sistem nervos puternic si neechilibrat.
Pai Ciprian, daca chiar sunt asa, oamenii care nu ma suporta probabil, au dreptate sa o faca, deasemenea, daca dau "raspunsuri care intradevar uneori sunt exagearate".

Referitor la acea semnatura a lui Sergiu:
Lupu Ciprian scrie: ...Eşti considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci şi prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul ...
Personal nu impartasesc aceasta afirmatie. Am sa si explic:
In primul rand geniile sunt extrem de putine la numar si formeaza o casta aparte. Referiri la astfel de oameni, sunt neavenite intr-o lume tarcata precum cea a unor astfel de forumuri, poate la Academie. Daca vrea cineva sa se considere geniu sa mearga acolo, la Academie, nu aici, ca sa fie considerat geniu, el, poate fi catalogat astfel numai in urma unor fapte spuse / scrise, nicidecum prin tacere. Si prostul mai tace cateodata, vom ajunge sa-i confundam.

Cu tacerea este altceva, ceva spus cam acum 200 de ani: "Somnul ratiunii naste monstri" (Francisco Goya), eu cam asa cataloghez tacerea si ...chiar vad un mic monstrulet ...in devenire si aici.

Personal, nu sunt adeptul unor citate la semnatura. Sunt atatea "vorbe de duh" incat ar insemna sa am semnatura mai lunga decat postarea si stiti ca eu cand postez, chiar postez, nu ma rezum la doua randuri. :) Prefer sa pastrez in minte cat mai multe din aceste "vorbe de duh" si sa apelez la ele numai cand este cazul, nu in semnatura.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Cand am scris COLERIC am facut referitre la temperamentul tau unde cuvantul flegmatic nu si are rostul , citez din dex......
Sursa: DEX
COLÉRIC ~ă (~i, ~e) (despre persoane) Care se caracterizează prin dese manifestări de mânie; care se supără ușor. ◊ Temperament ~ temperament caracterizat prin impulsivitate, nestăpânire. /<fr. colérique

in principiu faceam referire la tipul tau de om extravertit - asa cum exprimi tu totul , NELU........
-
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Nelu Predonu scrie
Personal nu impartasesc aceasta afirmatie. Am sa si explic:
In primul rand geniile sunt extrem de putine la numar si formeaza o casta aparte. Referiri la astfel de oameni, sunt neavenite intr-o lume tarcata precum cea a unor astfel de forumuri, poate la Academie. Daca vrea cineva sa se considere geniu sa mearga acolo, la Academie, nu aici, ca sa fie considerat geniu, el, poate fi catalogat astfel numai in urma unor fapte spuse / scrise, nicidecum prin tacere. Si prostul mai tace cateodata, vom ajunge sa-i confundam.
Daca tot s-a facut referire la citatul din semnatura mea,poate e bine sa explic si de ce l-am adoptat.Pentru ca sa fie vazut de cei care se grabesc sa raspunda la ceva,fara a gandi inainte,fara a intelege exact ce am vrut sa scriu,eu sau altcineva.Nici eu nu sunt de parere ca esti geniu (in sensul primei explicatii data in DEX)daca nu scrii un anumit lucru(fiind un citat nu puteam sa inlocuiesc acest cuvant);eu l-am considerat ca o exprimare plastica;fiecare-l poate inlocui in minte cu ce doreste(poate,spre ex.un rulotist fair play sau mai stiu eu ce,nu conteaza asta.)@Ciprian a inteles esenta si daca facem abstractie de primul sens din DEX al cuvantului geniu ( multe cuvinte au intelesuri polisemantice;in cazul nostru s-ar potrivi talent,dispoziție naturală ,din acelasi DEX),important e mesajul acestui citat.Daca ar proceda multi conform lui,daca ar fi mai toleranti,alta ar fi atmosfera pe forum.De ce sa ne gandim bine inainte de a scrie ceva?Pentru ca putem ajunge in situatia de a constata mai tarziu ca scriind am gresit,ajungand ulterior sa ne cerem scuze,pentru ca uneori putem cadea in ridicol scriind in graba sau inversunati de sentimente,pentru ca uneori dupa ce scriem ne dam seama ca am jignit,pentru ca...uneori e mai intelept sa eviti sa scrii ,pentru ca dupa ce ai scris,e prea tarziu...zarurile sunt aruncate.Si s-ar putea completa foarte bine cu vorba populara:„Dacă tăceai, filosof rămâneai”
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Odenie Sergiu scrie:...Nici eu nu sunt de parere ca esti geniu (in sensul primei explicatii data in DEX)daca nu scrii un anumit lucru (fiind un citat nu puteam sa inlocuiesc acest cuvant)
De ce ? De ce trebuia sa fie un citat ? Eu in locul tau scriam:

Vei fi considerat un om echilibrat nu numai prin ceea ce scrii, ci şi prin ceea ce eviti să scrii.

Fara ghilimele ! As prefera sa pun ceva din "putul gandirii" mele, decat sa i-au cu copy-paste nu stiu ce vorba de duh, asta daca tot as dori sa pun asa ceva la semnatura. Sigur, tu pui ce doresti, eu doar am zis ca asa cum este scris nu suna bine. Dupa cum ai constatat si tu acel cuvant "geniu" e ca nuca-n perete aici pe forum.
Educatia zic ca mi-am facut-o pana la aceasta varsta si am avut profesori buni. Sunt multumit de ea, nu doresc sa mi-o faca altii pe forum cu astfel de citate luate cum ziceam cu copy-paste de pe internet sau eu sa-i educ pe altii, ar insemna sa-i jignesc.
Nu vreau sa nastem o controversa din asta, mai ales ca asa cum am zis, eu nu prefer asa ceva la semnatura. Consider discutia incheiata.

PS. Aia cu "daca taceai, filozof ramaneai" cum sa o interpretez Sergiu ? Incearca sa nu mai scrii in dodii, cu subantelesuri, mai pacalit odata, am zis, fie ca tine si m-am conformat. Si eu mai stiu multe vorbe de spirit, despre multe lucruri, dar, nu ma apuc sa le vars oriunde si oricum.
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Bun asa...De la intrebarea mea de la ora 1,41 care a redeschis acest topic abandonat, exact ca a iesit altceva. Oricum, sint un geniu ca n-am postat decit intrebarea.
Sper ca inca sa ma abtin , dar dragi colegi de mai sus, pina cind poate sa se abtina un om ? Oare nu-i luat drept prost daca tace? Inseamna ca deocamdata-s filozof. :)
.
Amindoi sinteti niste oameni deosebiti, dar uite ce rau e ca nu v-ati cunoscut inca personal...Sint sigur ca dupa prima intilnire, parerile voastre vor fi cu totul altele !
S-auzim de bine !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Nelu Predonu scrie: De ce ? De ce trebuia sa fie un citat ? Eu in locul tau scriam:
Vei fi considerat un om echilibrat nu numai prin ceea ce scrii, ci şi prin ceea ce eviti să scrii.
Fara ghilimele ! As prefera sa pun ceva din "putul gandirii" mele, decat sa i-au cu copy-paste nu stiu ce vorba de duh, asta daca tot as dori sa pun asa ceva la semnatura. Sigur, tu pui ce doresti, eu doar am zis ca asa cum este scris nu suna bine. Dupa cum ai constatat si tu acel cuvant "geniu" e ca nuca-n perete aici pe forum.
Educatia zic ca mi-am facut-o pana la aceasta varsta si am avut profesori buni. Sunt multumit de ea, nu doresc sa mi-o faca altii pe forum cu astfel de citate luate cum ziceam cu copy-paste de pe internet sau eu sa-i educ pe altii, ar insemna sa-i jignesc.
Inainte de a avea aceasta maxima la semnatura,aveam ceva referitor la partea tehnica,preluat din "legile lui Murphy".Dar cu timpul am constatat ca uneori mi se rastalmaceau opiniile,erau interpretate,intelese gresit,am fost chiar jignit(in lumea virtuala a forumului,bineinteles).De aceea m-am decis sa apelez la o maxima pe care o vede cel care doreste sa raspunda unei postari scrise de mine si care reprezenta exact ceea ce doream eu (bineinteles considerand cuvantul geniu ca o exprimare plastica,cum spuneam):adica daca cineva doreste sa se exprime vis a vis de ceea ce am scris eu,sa se gandeasca mai bine inainte de a o face pt. ca e foarte posibil sa interpreteze gresit mesajul meu;si asta ar duce cum a si dus,la postari explicative de o parte si alta,care fac si mai stufos forumul si care ar putea fi evitate daca am analiza bine inainte de a scrie ceva si nu sub impulsul starii de moment.Spre ex.ati interpretat gresit ca prin asta as incerca sa educ pe cineva;cu atat mai putin sa-l jignesc;nu-mi sta in caracter!Nu as putea sa pun ceva din"putul gandirii" mele
pt. ca daca au facut-o altii si ma reprezinta ceea ce au scris,n-are sens sa mai 'reinventez eu roata'.
PS. Aia cu "daca taceai, filozof ramaneai" cum sa o interpretez Sergiu ? Incearca sa nu mai scrii in dodii, cu subantelesuri, mai pacalit odata, am zis, fie ca tine si m-am conformat. Si eu mai stiu multe vorbe de spirit, despre multe lucruri, dar, nu ma apuc sa le vars oriunde si oricum
Uneori,mai fac unele aluzii ca sa nu se simta cel caruia ma adresez,jignit.Acea vorba populara poate completa acea maxima.In acest caz nu este o aluzie care se poate interpreta.Nu scriu"in dodii, cu subantelesuri" si nu v-am "mai pacalit odata" Credeam ca atunci v-ati convins care era adevarul si de aceea am si solicitat arhivarea intregii"discutii" considerand-o o neintelegere care nu avea rost sa mai ocupe paginile forumului(poate n-am facut bine!?).Acum,vad ca va considerati pacalit si ca v-ati conformat.Nu inteleg,sunt doar unul din cei peste 100 de mebrii ai Club RV,nici macar nu am vreo functie sau prestanta aici,cui trebuia sa va conformati?Eu am dorit sa clarific atunci niste acuzatii care mi se adresau,care ma lezau,erau nefondate si m-am considerat jignit.Mi-am propus tot de atunci (aplicand maxima din semnatura)sa fiu mai atent cand scriu sa nu fac vreo referire la ceva ce ati scris,pe care sa o puteti interpreta in mod eronat.Aici v-am citat,pt. ca v-ati exprimat opinia despre ceva scris de mine si pt. ca ceilalti colegi care citesc,sa inteleaga exact ceea ce am dorit eu sa exprim prin acea maxima si nu ceea ce ati inteles d-voastra sau ar putea intelege altcineva.(constat ca poate fi interpretata in functie de imaginatie si contextul in care scriu,in diverse moduri)
Rusu Mihail zice
dar uite ce rau e ca nu v-ati cunoscut inca personal...Sint sigur ca dupa prima intilnire, parerile voastre vor fi cu totul altele !
Poate va fi asa,sau nu;depinde cat de toleranti suntem de ambele parti...poate cel mai bine e sa ne cunoastem doar in contextul unor manifetari cu caracter recreativ,rulotistic si sa nu mai despicam firul in patru(pt. ca fiecare patrime la randul ei se mai poate despica in patru si asa nu vom mai avea timp sa traim si in mod placut viata);eu prefer ultima varianta pentru ca e de preferat sa pastram in memorie clipele placute din viata si nu cele care produc adrenalina prin dispute;oricum nu doresc sa polemizez de regula cu nimeni,cu atat mai putin cu d-l Predonu care are meritele pe care le are in activitatea rulotistica si sper ca in postura de rulotist,sa fie cum spunea d-l Mihai.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

@MIHAI - 1- am baut berea online - am desfacut-o si eu
2- am rugamintea sa ramai filosof in continuare ....

despicarea firului in 4 e vazuta bine in general de programatori , unii impart si in 8 octeti adica in 8 biti un byte
1 Bit = Binary Digit 8 Bits = 1 Byte 1024 Bytes = 1 Kilobyte = 1,024 bytes 1024 Kilobytes = 1 Megabyte = 1,048,576 bytes 1024 Megabytes = 1 Gigabyte = 1,073,741,824 bytes 1024 Gigabytes ...

mai aveam cateva de zis , dar vreau sa par geniu ....

P.S. MIhai mai de-mi pe ici pe colo cate un thank's 4 the post , te rog :mrgreen: ca vreau sa te depasesc la like-uri ca pe" feisbuc cu laicuri "

- va rog nu luati viata chiar asa in serios - oricum nu scapati vii din ea !
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Sergiu, eu am spus ceva:
Nelu Predonu scrie: ...Nu vreau sa nastem o controversa din asta, mai ales ca asa cum am zis, eu nu prefer asa ceva la semnatura. Consider discutia incheiata...
Si tu spui:
Odenie Sergiu scrie: ...sa nu mai despicam firul in patru(pt. ca fiecare patrime la randul ei se mai poate despica in patru si asa nu vom mai avea timp sa traim si in mod placut viata) ...
Dar, vad ca nu te tii de cuvant. Spui ceva si faci altceva.

Acum nu am timp, dar daca totusi insisti si daca ai simtul umorului, iti spun ca am un amic turc (nu-ti face probleme, nu e dala de umbla la rozete) amator de pamflete. Pentru ca eu sunt destul de prins cu probleme mai importante, el, este dispus sa-ti dea un raspuns pe masura. Acordul tau il voi considera tacit daca mai continui aceasta polemica.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Eu cred ca e de ajuns cu rubrica asta de ........, după mintea mea as închide-o si as penaliza pe toți care au postat aici, inclusiv pe mine.
1. Nelu Predonu, ai treaba cu organizarea;
2. Sergiu stiu ca poți ajuta la organizare.
Cred ca aceasta rubrica derivă de la o rubrica denumită "barfe" pe forumul ACCCR, dar ei au avut atâta minte: au inchis-o si au schimbat denumirea.
Ceva e in neregula cu câteva dintre noi?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Total de acord cu inchiderea si arhivarea acestui topic si a tuturor celor de acest gen! Polemicile se fac pe privat, telefonic, la o bere, etc.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Subscriu. 8) sau...la o palinca.

Gavriil Stiharul
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Sunt de parere ca atmosfera de familie si atitudinea prietenoasa exsista in diecare dintre noi , deci nu trebuie sa inchidem pe ici pe colo ca sa stingem conflicte , ci noi cei care intram in contact unii cu altii sa nu fim provocatori sau sa ne mai si abtinem din cand in cand si daca-mi permiti SERGIU O. sa fac o paralela la semnatura aceea de care se vorbea mai sus , mai am si eu un citat :
" si tacuises filosofus mansises" e valabila pt multi dintre noi pe care ne ia valu'...
P.S. AVETI DREPTATE : haideti sa ne concentram pe propuneri sau organizarea evenimentelor comune ! :) haideti sa ne vedem si intalnim , ca vine vara !
descretiti-va fruntile ca faceti riduri !
Încuiat