Revin cu detalii legate de intocmirea memoriului transmis.
Am structurat acest memoriu in doua parti.
Prima parte prezinta dezavantajele produse de lege breslei noastre, iar a doua parte prezinta lucruri ce tin de incoerenta modului in care legea a fost formulata, lasand loc la interpretari si eventual abuzuri.
Daca prima parte poate primi un raspuns de genul: "Ati avut la dispozitie suficient timp pentru a aduce amendamente proiectului de lege",
partea doua reprezinta practic un motiv major de reintoarcere a legii in parlament. Eu mai mult pe aceasta parte a doua mizez sa ne readuca in situatia de a putea interveni cu amendamente la aceasta lege.
Stiind ca Presedintele este un om care mereu atrage atentia parlamentarilor ca nu-si fac treaba cum trebuie, aceasta formulare ambigua din lege ii va da posibilitatea sa le atraga din nou atentia si sigur, sper sa nu-i fie indiferent ce se intampla cu acest gen de turism pe care noi il practicam.
Legat de traseul pe care cred ca-l va urma memoriul in interiorul Institutiei Prezidentiale, consider ca acesta va fi transmis Departamentului Constitutional Legislativ, unde probabil un consilier il va analiza.
In ce va consta aceasta analiza dupa parerea mea:
Va dori sa vada cine sunt initiatorii acestui memoriu, va intra in mod sigur pe aceste doua forumuri ale asociatiilor si va parcurge in primul rand topicurile legate de acest demers.
Va vedea reactiile starnite de aceasta lege in randul membrilor nostri si cam ce au facut asociatiile pana acum legat de acest lucru.
In urma unei analize minutioase a mentiunilor facute de noi in memoriu, va sublinia in textul respectiv anumite pasaje care i se vor parea mai importante si in situatia in care va considera ca problemele ridicate de noi merita atentia Presedintelui, va decide daca ii va transmite sau nu memoriul respectiv.
Este posibil sa contacteze si MDRT pomenit de doua ori in textul nostru sa mai capete ceva informatii si de acolo.
Am introdus acel PS, in ideea de a trezi anumite amintiri Presedintelui de o perioada draga acestuia in care putea lua decizii fara echivoc, decizii ce hotareau soarta unor oameni. Nu stiu daca in final va avea posibilitatea sa citeasca si acel PS. Totul va depinde de omul care va analiza materialul. Mizez pe intelepciunea acestuia de a ne hotari soarta intr-un mod favorabil noua.
In mod normal termenul de raspuns pentru astfel de memorii este de 45 de zile.
In situatia in care demersului nostru i se da importanta cuvenita, este posibil ca pana atunci reprezentantii celor doua asociatii sa fie contactati si invitati de catre unul din consilierii Presedintelui la cateva discutii preliminare pe marginea acestui memoriu.
Revenind la scoaterea din memoriu a fundatiei lui Peti, va fac urmatoarele precizari.
Martore imi sunt postarile anterioare din acest topic, legat de dorinta mea ca si clubul lui Peti sa fie parte a acestui demers.
M-am apucat de redactarea memoriului seara pe la ora 23, am un alt randament facand astfel de materiale noaptea cand nimic nu-mi poate altera concentrarea. Am inceput cu punerea in pagina a celor trei sigle, a lui Peti intre cele doua, eram chiar multumit de modul in care arata acest "cap" de material mai ales si cu textul in limba maghiara din sigla lui Peti. Mi-am facut pe hartie un plan cu punctele ce trebuiesc atinse si m-am apucat de redactare trecand prin nenumarate formulari posibile, intr-un final pe la ora 6 a doua zi, am ajuns aproape de forma transmisa. Am trecut la stabilirea datelor de identificare ale semnatarilor, am asteptat sa mai miste lumea pe forum, sa se trezeasca si am solicitat datele ClubRv pe chatul forumului, intre timp l-am sunat si pe Petrisor si i-am cerut aceleasi date ale ACCCR, el mentionandu-mi sa nu uit sa transmit forma finala a memoriului pe adresa ACCCR.
Ma uitam la ceas si ma gandeam ca e posibil sa-mi iau ceva injuraturi in maghiara deranjandu-l pe Peti la o asemenea ora, m-am mai uitat inca odata peste precizarile facute de acesta aici in acest topic:
Luidort Peti scrie:stampila si fundatia o folosesc la semnarea de contracte de parteneriat cu cluburi din strainatate...e simbolic...
nu doresc sa ma implic ,deoarece nu am timp,nu inteleg despre ce este vorba,sunt departe de bucuresti...
si nici macar nu am avut timp sa citesc. doar declar ca sprijinim si noi demersul care credeti ca ar fi util.
Avand in vedere aceste mentiuni si tinand cont de situatia presanta de moment in care ma aflam,
cu regret am sters sigla lui Peti, gandindu-ma ca oricum am atins in memoriu si un punct dureros pentru situatia prin care Peti ca nou proprietar de camping a trecut, fara ca statul sa-i acorde vreo facilitate.
Colac peste pupaza, constat ca tonnerul la imprimanta este dus, il sun pe Catalin care deja se urcase in masina sa vina la Bucuresti, ii transmit repede pe e-mail memoriul, ii face cateva copii si vine sa ne intalnim cu Petrisor sa parafam si sa depunem actul respectiv.
Multumirea mea a fost ca de aceasta data Asociatiile s-au miscat extrem de bine, la nici 24 de ore de la momentul la care am hotarat ca trebuie facut ceva, reactia noastra deja era inregistrata la Palatul Cotroceni.