Sorin Draghici scrie:"a)Activitatea de picnic - orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ teritoriale, de una sau mai multe persoane, care implica consumul de bauturi şi/sau alimente,şi aprinderea sau nu a focului;" ...
"Recreere" conform Dex, este similar si cu a te odihni, deci nu numai in mers, dar si pe banca-n parc daca manaci sau bei un suc, conform textului din lege, devii contravenient.
Sunt extrem de multe ambiguitati in formularea votata. Am mai purtat noi o discutie pe aceasta tema la inceputul topicului, atunci era vorba de un proiect de lege, care, personal, credeam ca in comisiile parlamentare se vor face corecturile necesare. Din pacate, textul acestei litere a trecut asa cum il stiam, nemodificat.
Inca odata va reamintesc ca folosirea expresiei "
privat al statului" este deasemenea neavenita, corect era "domeniu aflat in proprietatea statului". Discutii sunt multe pe marginea acestui text de lege, pacat ca nu am intervenit mai din timp acolo unde asociatiile aveau posibilitatea sa intervina.
Cum ziceam, mingea o aveam ridicata la fileu de textul de lege formulat la gatul viorii, mare pacat!
Si eu regret ca vara trecuta dupa ce am contactat-o pe Corina Dragotescu pentru a aduce in dezbatere publica aceasta lege la postul tv "Realitatea", m-am retras din functie si nu am mai dat curs demersului respectiv. Imi asum si eu o parte din vina.
Sa incercam sa o dregem macar acum in ultimul ceas.