Propunere - itinerarii turistice

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Marius Beldiman

Propunere - itinerarii turistice

Mesaj de Marius Beldiman »

Stau si ma tot gindesc unde sa merg in concediu anul acesta. Sincer sa spun nu prea am colindat pina acum tara si nu stiu de unde sa incep. Si stand asa si tot gindindu-ma, am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa propun initierea unei rubrici in care sa expunem : fie diferite itinerarii in tara, fie deschiderea cite unui topic pentru fiecare judet(sau regiune) unde cei mai plimbati(si nu numai) sa expuna subiecte de interes turistic, precum si posibilitati de campare: in camping, pe linga pensiuni, off-camping; se poate veni in completare si cu fotografii. Se poate creea chiar o harta afiecarui judet cu toate locurile pe care le specificam(obiective turistice, campari in si off, etc). Cred ca lucrul acesta ar veni in sprijinul celor mai noi , dintre noi, si chiar turistilor straini care ar dori o incursiune in tara noastra.
Am posta fiecare dintre noi ce obiective de interes turistic sint la el in zona, posibilitati de campare, distante intre ele, starea drumurilor, etc.
De ex: eu as vrea sa plec din Bucuresti, prin Mures pe undeva si sa merg in Maramures. Habar nu am pe unde sa o iau, astfel incit sa fie un concediu cit mai interesant(sa vad cit mai multe lucruri); daca as avea citeva puncte de reper(de ex: obiective turistice in judetele prin care trec), as putea mai usor sa-mi fac un itinerariu.
Eu cred ca ar ajuta foarte mult! Voi ce parere aveti?

Am postat la "cafenea", deoarece as dori mai intai sa vad ce interes se acorda acestei idei si apoi sa initieze cine stie si unde trebuie un astfel de topic.
Astept pareri!
Ultima oară modificat 26 Apr 2011, 21:28 de către Marius Beldiman, modificat de 2 ori în total.
Marius Beldiman

Re: Propunere - itinerarii turistice

Tare teama imi este ca o sa plec in concediu si nu o sa vad nimic!
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Cel mai frumos traseu pe care l-am facut in tara a fost in 2003 - Moldova Manastiri - Calimani - Rarau - valea Bistritei - Ceahlau - Lacu Rosu. Am incercat anul urmator Maramures/Apuseni dar nu a fost la fel de frumos, poate si pentru ca am prins vreme proasta.
Zi 1: Buc - Piatra Neamt (6h) - M Bistrita, Varatic, Agapia, Tg.Neamt (casa IC + cetate), M. Neamt, Sihastria, Secu, (cort)
Zi 2: Tg Neamt - Falticeni - Suceava (cetate/muzeu) - Gura Humor - Voronet - Moldovita -(pas greu)- Sucevita - Cplg Mold. (casute) - am vrut sa urc in Rarau/Pietrele Doamnei dar drumul era impracticabil. Intre timp au aparut multe pensiuni la Gura Humor. Am scos Putna si Arbore - erau foarte departe fata de traseu, am mai fost la ele si nu m-au impresionat.
Zi 3: Cplg - Vatra Dornei - Neagra Sarului - Cab. Poarta Calimani - urcat pe jos la 12 Apostoli, am vrut neaparat sa ajung la megaliti - Saru Dornei - Zugreni (popas f. frumos, e de stat, dar nu aveau camere) - am dormit la Chiril pe malul Bistritei la cort
Zi 4: Urcat in Rarau - Pietrele Doamnei partial cu masina, drum rupt si prost, apoi pe jos, nu prea a meritat efortul, apoi Brosteni - Durau (pensiune)
Zi 5: Urcat pe jos in Ceahlau - Panaghia - Toaca - Cab Dochia - Schit - Cascada Duruitoarea - Durau
Zi 6: Durau - Bicaz port - Chei Bicaz - Lacul Rosu - Miercurea Ciuc - Bai Tusnad - Lac Sf. Ana - Balvanyos (masa buna) - Brasov - am dormit la Busteni / Valea Cerbului pentru ca in Bucuresti erau 38 grade.
Am avut doar o saptamana de concediu, am stat in principal cu cortul, traseu lung de peste 1000 km, multe de vazut si cu ceva urcat pe munte.
Acum cu rulota m-as gandi mai mult, eventual as lasa-o 2-3 zile in mijloc si as merge doar cu masina, sunt cateva parti grele si cu multe pasuri. Nu mai am nici o idee despre starea drumurilor, unele drumuri erau rele si atunci (Calimani / valea Bistritei, Gheorghieni)
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Marius, daca mergi prin Mures, iti recomand campingul Vasskert din Sovata vezi viewtopic.php?f=3&t=2083 este foarte curat si linistit, in vara am platit 70 ron 3 pers. masina+rulota+curent pe zi. De acolo poti vizita salina de la Praid, lacurile din Sovata, pasul Bucin, poti sa treci pe la Boti la pensiune ( am auzit ca are un meniu super). Pina acolo poti vizita cetatea Sighisoara . In Maramures nu am mai fost de mult, dar te sfatuiesc sa nu ratezi cimitirul vesel din Sapanta, am citit pe forum ca ar fi si un camping pe aproape. Sper sa-ti fie de folos informatiile, mai multe la un pahar de vorba, poate la Calugareni, in primavara 😉
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Marius Beldiman

@ovidiu:
multumesc , foarte interesant itinerariul tau! Moldova o sa fie a doua destinatie pe care o doresc!

Dupa ceva cautari, am stabilit(momentan) urmatorul itinerariu:
1.Bucuresti - 180km - Brasov
-campare o noapte la Camping Darste
-vizita in Brasov: Piata Sfatului, Biserica Neagra, Cetatea Brasovului, Scheii...atit stiu pt moment
-vizita la Harman: Biserica Fortificata
-vizita la Prejmer: Cetatea Biserica Fortificata
2.Brasov - 40km - Sfantu Gheorghe - 35km - Ozunca bai
-campare o saptamina la Camping The Valley
-vizita la - 15km - Bixad - 15km - Lacul Sfanta Ana
-vizita la - 20km - Baile Tusnad - 30km - Miercurea Ciuc
3.Ozunca Bai - 45km - Meresti - Cheile Rasnoavei
-campare off o noapte sau doua (daca este frumos si se poate)
4.Meresti - 20km - Odorheiul Secuiesc - 35km - Praid - 8km - Sovata
-campare la camping Vasskert 3-4 zile
-vizita la Praid: Salina si strandul
-vizita la Baile Sovata
5.Sovata - 15km - Campul Cetatii
-campare la camping Mustang 2-3 zile
-vizita la pensiunea lui Boti(obligatoriu: clatite cu inghetata)
-vizita in Targu Mures:.....nu stiu obiective...
6. Campul Cetatii - 60km - Sighisoara
-campare o noapte la unchiul meu sau la camping Aquaris
-vizita in Sighisoara: Cetatea Medievala, .....
7.Sighisoara - 60km - Fagaras
-campare la Camping Laguna Albastra o saptamina
8.Fagaras - Brasov - Sacele - Cheia
-campare la camping Rusu o noapte
-vizita la Muntele Rosu, Manastirea Cheia, Manastirea Suzana
9.Cheia - Bucuresti

Cam asa o sa fie! As dori un turnir de vis cu multe lucruri de vazut! Pina atunci o sa mai caut obiective turistice pe unde trec in drum si o sa vad si drumul cel mai bun!

Astept pareri, sfaturi, propuneri, etc.
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Mamaaaaaaa, o luna??? N-am mai avut o luna intreaga libera din primul an de facultate ca apoi s-a numit concediu si a fost de maxim 2 saptamani. Sincer te invidiez. Daca as avea o luna libera m-as duce cu rulota in jurul Europei, nu as pierde cate o saptamana pe ici pe colo. Dar probabil ca asta va fi la pensie, daca o mai prind. Daca vrei sa stai patriotic in tara - eu as pune cateva zile la Baile Felix ca imi place la nebunie apa calda, as urca in Apuseni sub Ponoare pe valea Galbinei cateva zile, si in general as lasa copii cu cine se poate jos in vale sa mai urc cate o zi pe munte. Sau m-as duce la mare de la inceput si n-as mai pleca...
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Nu scurta drumul dintre Sighisoara si Fagarasi prin Hoghiz - Sercaia, aste dezastru :? am fost anul trecut. La Fagarasi viziteaza manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, pastravaria din aceasi locatie si daca-ti plac drumetiile pe munte dute pe Valea Sambetei ( 5-6 ore dus intors, traseu usurel ) cu plecare de la pastravarie unde poti parca masina in siguranta.
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Relu Buliga
Membru forum
18

Mesaj de Relu Buliga »

Un site interesant,l-am primit si eu...http://www.tur.ro
Tel:0744649371;0788649371
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Marius, daca ajungi la lacul Sfanta Ana, viziteaza si rezervatia de turba, merita! multi ajung la lac si nu stiu de aceasta rezervatie.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Mai multe detalii gasiti aici : viewtopic.php?f=2&t=819
Orice problema are o rezolvare practica
Nicolae Nasalciuc
Membru forum
16
Oras: Orhei
Data nasterii: 09 Apr 1963

Mesaj de Nicolae Nasalciuc »

www.romania-natura.ro, noutati, 18 februarie 2012

GRATUIT, ghiduri, harti, descrieri la zi; porti spre frumusetea Romaniei ignorate

acum:
- Cuejdiu, Muntii Stanisoara, cel mai mare lac de baraj natural din Romania; - Pestera Batranilor, Podisul Somesan; - Campulung - Vf. Rarau, pe Valea Limpedea, iarna; - Descoperiri pe Valea Saratelului, Subcarpatii Vrancei; - Izvorul intineririi de la Bustea, Subcarpatii Vrancei; - Vf. Batca Tatarcii, Muntii Obcina Mestecanisului; - Voievodeasa - Putna, frumuseti din Muntii Obcina Mare; - Paraul Meledic, pesteri in sare, scoici, mistreti; - puteti fi actionar la Romania-natura.
- galerie foto, suplimentar articolelor, 74 albume/ 3599 imagini explicate

- numai informatii bogat ilustrate, actuale, amanuntit explicate
HYUNDAI TUXON 2019//HOBBY DE LUXE EASY 2004
KOLEA -0726161036//nasalciucnicolae@yahoo.com
Numai acela este liber care iubeste libertatea pentru el si e bucuros s-o extinda si asupra altora.
(Rabindronath Tagore)
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Foarte interesant siteul ! Multumim de postare si pentru aducerea lui la cunostinta ! Foarte multi se pot folosi de acest site, excelent organizat. Si noi ne-am inscris azi la ei.
E ceva ce aduce cu fosta Romania Pitoresca, in varianta moderna. Deasemeni mi-a placut mult si e un exemplu darea lor de seama: http://www.romania-natura.ro/node/607
Se pare ca ne va fi de mare folos in multe excursii viitoare, prezentare frumoasa, harti, trasee si foarte multe detalii. E posibil de luat in seama chiar si pentru o colaborare..
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Scrie răspuns