Uichendul asta(vorba lui Buca) am finalizat proiectul meu! Etapele au fost urmatoarele:
- am fixat termostatul pe corpul exterior al buteliei cu banda adeziva de aluminiu
- am facut legaturile electrice de la termostat la rezistenta cu ajutorul unui cablu de 2,5mm si al papucilor electrici
- am izolat boilerul cu o saltea de izopren(modelul cu folie de aluminiu pe o parte) de camping pe care am lipit-o de boiler cu ajutorul bandei dublu adezive,
- am confectionat un suport din tabla de aluminiu sanwich pe care l-am prins de fundul boilerului pentru stabilitate, precum si pentru a-l pozitiona de fund mai sus
Testul: am folosit pentru test un termometru dublu cu capilar(capilarul l-am bagat sub izolatia boilerului); la momentul zero arata asa:
(in partea stinga este indicata temperatura exterioara, iar in partea dreapta temperatura apei din boiler)
dupa o jumatate de ora temperatura apei crescuse cu 8 grade
dupa o ora apa ajunsese la 30 grade
dupa o ora si un sfert temperatura apei era de 35 grade; temperatura supersuficienta pentru menaj: spalat vase si dus(fara a mai fi nevoie sa folosesti apa rece).
Testul meu s-a oprit aici pentru ca a trebuit sa plec de acasa! Am lasat boilerul afara si am revenit acasa dupa cca 7 ore; nu am mai facut poze pt ca era noapte insa temperaturile erau urmatoarele: afara erau 4 grade, iar temperaturra apei era de 18 grade. Eu cred ca este multumitor!
Urmeaza sa fac si testul cu pompa de apa ca sa vad daca nu sint probleme cu inpingerea coloanei de apa!
Concluzie:
- cheltuiala efectiva cu acest proiect au fost: termostat 14 lei, saltea de camping 12 lei, papuci electrici 5 lei, restul le-am avut
- rezultatul: multumitor!