Am sa trec toate obiectivele turistice pe etape , am si multe poze si ca sa nu incarc forumul am sa fac trimitere catre facebook ,,,, probabil ca am sa le incarc in viitorul apropiat pe picassa sau pe imageshack.us pt a fi mult mai facil pt. fiecare vizitator/ cititor sa le acceseze .
Inainte de toate legat de costuri ca informatie 1 saptamana pe un vas de croaziera de 5 stele costa cca 1000 euro / pers ce include accesul la toate facilitatile sala piscina , jacuzzi , teatrucu 2000 de locuri- show de seara , fitness , divertisment etc , mese " a la carte" sau bufet oricand , oriunde ( dar nu service room ) -servicii la camera, care se platesc , si nici bauturi decat dimineata ( cafea + racoritoare sau lapte ) restul se platesc peste zi .....
In cluburi , baruri , disco , sali de dans se face acces gratis , dar la masa se plateste consumatia ( bar ) + 15 % bascis - se plateste cu card de plastic care este si cheia camerei ....
...de asemenea mai exsista o taxa 7 eur pe zi / pers pt . servcii de hotel care este obligatorie, dar merita in sensul ca ai o pers care se ocupa de camera ta si de confort ( noi i -am dat si peste inca 10 eur baiatului- majordomului ) pt. ca ne punea gheatza in frapiera si la pranz si seara ) si gaseam permanent aranjat frumos , cu pahare etc pe masa in camera astfel incat sa mai stam la o sampanie ... ne cunostea si numele sine intreba permanent si mai vrem - serviciile erau de 7 stele nu de 5 incepand de la valiza pe care am gasit-o direct in pat , nu le cari.... pana la ziar printat zi de zi ( propriu al vasului ) cu stiri internationale si cu activitati de tot felul pe ore ce poti face pe vas ca sa te distrezi sau sa te relaxezi .... care -s zone de relax ,,, care s zone de muzica pe etaje pe punti pe zone astfel incat sa acopere toata "paleta coloristica " de varste , sexe , gusturi , placeri , solicitari , categorii sociale ..
AVEM program info si pe tv cu informare ce se face in urmatorul port cu imagini , liste etc etc vide prezentari in 5 limbi...
Primul link acesta
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 335&type=3
...este de la Barcelona unde am zburat cu low cost Blue air web.com la 120 euro dus/ intors pt a ne imbarca si a ne debarca .
Ne am luat cu 1 zi inainte si una dupa zborurile pt a avea ca rezerva o zi la imbarcare si respectiv debarcare pt orice eventualitate .
Mai fusesem la Barcelona si aveam in cap cam ce e de vazut in principal
Casa Batlo , Sagrada FAmiglia , parcul de distractii Port Aventura ( la 100km ) , acvariul , Museu Dali , Monjuic ( castel ) , Museu Barcelona si Stadion CAMP Nou ( eu sunt si fan Barca) , plaja Barcelonetta , museu maritim port Barcelona , MAgnum mAre complex , cladirea World tRade CEnter , Port Vell , parcul Guell , bulevard Las Ramblas ( Rambla ), muzeu Casa ANtonio Gaudi ( arhitect) si multe altele .
NU pot fi vazute toate in 2 zile fapt pt. care am mai fost 10 zile cu alta ocazie la o mica perioada.... pt a le aprofunda....
Portul in Barcelona este direct in oras , in punct diametral opus fara de piatza Catalunya , dar locul unde adnocheaza vasele este la 3 statii de mers cu un shutter bus - de la statuia Cristofor Colombo ( " descoperitoru' continentului de peste ocean'') .
Cum spuneam , am stat si inainte si dupa CROAZIERA cate o noapte la hotel in Barcelona pt ca acest port era atat
plecarea cat si
sosirea dupa 1 saptamana a vasului COSTA PACIFICA cu care am "facut " Mediterana de vest .....
.
.
- va urma -