Locatia pe Valea Valsanului este foarte frumoasa ,dar cam zgomotoasa . Manele la greu ,lume multa ,probabil ca a fost si sarbatoarea de Sf. Maria ,mizerie si munti de gunoaie pe masura .Din Bucuresti - Berceni pana la locatie au fost pe bord 199 km . Drumul este asfaltat pana la iesirea din localitatea Bradetu ,dupa care un drum forestier bunicel . Se merge incet ,dar sigur . Locuri de campat sunt mai multe . Dupa ce se iese din Cheile Valsanului ,se deschide o poienita mare : -pe partea dreapta se afla Cabana ( pensiunea ) Vraja Muntilor ,iar vis a vis de ea ,loc de campat pe malul Valsanului ,la greu .Deoarece in prima poiana erau foarte multi campati ,si zgomotul foarte " generos " .am plecat mai in sus spre Barajul Valsanului ,unde dupa aproximativ 3-4 km ,am gasit alta poiana mai frumoasa si mai linistita ,unde am hotarat sa campam ,gasind si un loc ,chiar pe malul apei .Locuri de campat off sunt foarte multe ,intinzandu-se pana aproape de Barajul Valsanului . Deci dovezile :
Cheile Valsanului
Cheile Valsanului sunt situate pe raza comunei Bradulet si au o lungime de aproximativ 15 km. Aici se intalnesc peisaje de o frumusete salbatica.
Catre iesirea din Cheile Valsanului, spre amonte, este o poiana insorita, unde, in fiecare an, turistii isi instaleaza corturile pe perioada concediilor pentru relaxare si distractie.In amonte spre Valsan, gasiti un baraj hidroenergetic, care comunica, printr-un canal subteran impresionant, cu Barajul Vidraru.Pentru cei care sunt impatimiti ai excursiilor montane, continuarea traseului se poate face catre Varful Moldoveanu din Carpatii Meridionali.
În râul Vâlsan este prezent peștele Romanichthys valsanicola (aspretele), gen și specie aparte. Valea Vâlsanului este singurul loc din lume unde supravieţuieşte acest peşte, ce reprezintă un relict terţiar și totodată unicat mondial
