Panouri fotovoltaice 12v

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
frandos cosmin

Panouri fotovoltaice 12v

Mesaj de frandos cosmin »

Are careva montat pe rulota panou fotovoltaic ? Am luat legatura cu o firma din Constanta care comercializeaza asa ceva , ma intereseaza si pe mine daca stie cineva cum se comporta relativ in cat timp incarca acumulatorul rulotei ?
Dragos Iarovoiu
Membru forum
18

Mesaj de Dragos Iarovoiu »

Am eu. Si eu sunt curios. L-am montat de 2 saptamani. Depinde de capacitatea acumulatorului si de puterea panoului. Panoul are putere de 48W iar acumulatorul este de 225 Ah. Dupa calcule incarcarea ar dura cam 12-15 zile.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Panoul doar ajuta bateria sa nu se descarce asa repede! Nu prea are propietati de incarcare. @coupe parca are pe rulota! Eu cu @bebe am gasit ceva in Olanda la Camperworld dar,dupa ce am citit pe el e frectie la picior de lemn! :)
frandos cosmin

Salut! pai unul de 60 w la un acumulator de 70 ah ar fi suficient pt al incarca in doua zile ?tu cat ai dat pe el ? este nou?esti multumit de ceea ce face ? de ce ai pus asa mare acumulator este cumva din acela stationar sau de (tractor)?
frandos cosmin

Salut Parpaneata ! din cate stiu panourile fotovoltaice stocheaza energia in acumulatori ca ulterior sa fie folosita nu?
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

La un panou de 60 Watti ai cam 3,5 A curent la putere maxima.iar la un acumulator de 75 A trebuie sa ai cam 7 amperi pt incarcare....minim.Un panou este foarte bun pt diferiti consumatori,un mic tv,incarcare telefon,incarcare diverse sisteme de iluminat cu acumulatori....Chiar este super sa ai asa ceva pe ,,casa"...Partea proasta este ca pretul creste cu puterea ...si creste nu gluma.
Dragos Iarovoiu
Membru forum
18

Mesaj de Dragos Iarovoiu »

Nu cred sa se incarce in 2 zile. Panoul meu are 2 ani vechime - 200 Euro. Am pus un acumulator auto care ma tinea vara trecuta cam 2 - 3 zile. Cu panou sper sa tina 3 - 4 zile si sa il gasesc incarcat dupa 2 saptamani. (Vara tin rulota la mare si merg din 2 in 2 saptamani cate 4 zile). Eventual il mai incarc si de la generator.
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

Se pare ca m-am inselat.aAm discutat cu cineva care are asa ceva si mi-a spus ca daca acumulatorul este descarcat nu-l poti incarca de la panou .Daca este descarcat putin il mentine in limita celor 3-4 amperi necesari pt incarcare.Am masurat sa vad cat curent cere un acumulator ,,putin descarcat"-daca in prima faza acul a sarit la 6 amperi ,dupa 15 minute steatea linistit pe la 3 amperi..Deci se pare ca daca ai un acumulator bun si nu este ,,prea descarcat" ,panoul face fata.
Mircea Ionescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu »

Sunteti prea tehnici pentru mine :D :D . Am in rulota si un mic afisaj care imi spune ce si cum e cu voltii si cu amperii p-acolo. Daca doriti ma uit sa vad cati amperi incarca. Eu nu folosesc prea intens curentul in rulota insa am vazut ca incarca intre 12,5 si 14 V in functie de cat e de soare. Oricum n-am avut nici o data nici o grija cu bateria, am folosit cat si cand mi-a trebuit si n-au scazut in intensitate becurile. la un moment dat chiar am scos o borna de la baterie si mi-au ramas becurile aprinse in rulota... Una peste alta mie mi se pare o solutie f. buna. Daca doreste cineva sa vada cum functioneaza si ce e cu el, ne intalnim si va arat cu placere.
Ionut

Mesaj de Ionut »

Cosmin, eu am panou solar, am uitat sa ti-l arat sambata. Tensiunea in gol la soare puternic este de 18-19V, 1,8A deci trebuie sa-i faci un circuit de incarcare stabilizare serie pentru acumulatoare cu gel.(curent si tensiune constanta) Dimensiunea panoului 40x60cm. Cand vii la mine ti-l arat.
frandos cosmin

Salut cred ca miercuri dau o fuga pana la tine! cand esti acasa?
pokemon

Mesaj de pokemon »

Ionut,astia care se ocupa cu comercializarea de acumulatori stationari,auto etc,sustin ca intensitatea curentului de incarcare trebuie sa fie de 5% din amperajul acumulatorului incarcat.Ex:pt un acumulator de 55ah 0.05*55=2,75amperi;deci la tine 1.8/0.05=36amperi.Concluzie daca ai un acumulator de 30amperi pt 1.8ah maxim ai panoului este tocmai bun pentru o utilizare corecta si de durata fara sa compromiti acumulatorul.
P.S. Maninca ei maninc si eu!!! :lol:
Scrie răspuns