3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Rusu Mihail »

La prinz am decis cu nevasta-mea sa culegem portocale si mandarine din gradina campingului. Patronul, ce il veti vedea intr-o poza ulterioara, ne-a invitat la cules de fructe..
In pretul camparii, pe linga posibilitatea de a mingia diverse specii de animale, e inclus in pret si culegerea fructelor la libera alegere...Am plecat, salutind un negru cunoscut.

Imagine

Am ramas surprinsi de ceea ce-am gasit peste colina campingului. O livada imensa de citeva hectare, plina de portocali si mandarini. Nu va mai zic si de parfumul fructelor...

Imagine

Imagine

Imagine

Nici nu stiam la pom sa ne oprim. Erau toate natiile de mandarine. Va dati seama cum e sa culegi aceste minunatii cu mina ta ? Vreau sa va zic ca astea nu se uita asa usor.
La un moment dat am gasit o bijutrie de ponei cu care am perecut minute bune. Nu am mai vazut animale blinde ca aici. E opra sefului ce le iubeste, alinta si le ingrijeste..

Imagine

Imagine

Nu departe, am gasit si lama. De data asta ne-a fost frica sa ne apropiem, caci cam ciulea urechile si nu aveam cum sti, ce copite puteam lua de la frumusetea asta salbatica...

Imagine

Una din constructiile ce m-a blocat a fost aceasta fintina imensa. Am vazut masinaria tip Zorba Grecu' dar nu stiam ce e. Nu stiam de fintina cu 3m diamtru si adinca rau...
Mi-am dat seama inca odata cit de bine stam noi cu apa fata de acesti oameni. E mare chin cu apa in aceasta zona si totusi agricultura merge, sa nu mai zic pomicultura.

Imagine

Imagine

Cind sa ne retram cu cosul cu fructele, ne-am intilnit cu patronul portughez, ce venea triumfal cu Johnnye W. pe umar. Era tare fericit impanatul, ca-l plimba stapinul..
Pe zona se practica inafara de portugheza, limba franceza. Stam mai rau cu franceza, dar asa de citeva idei ne mai descurcam. Ne-am retras pt a face suc de portocale.

Imagine

Imagine

La celalalt camping de pe Rio Guadiana, trebuia sa platim 4 euro camparea, 2 euro pt 4-5 kg de portocale si 1 euro ora de net...pe cind aici aveam net si portocale la liber.

Ma retrag la depou, pt ca s-a facut tirziu si promit ca miine dimineata continui. Oricum, sincer, nu ma asteptam, sa gasim o asemenea locatie, cu astfel de posibilitati .. :)

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Va salutam si va rugam sa-l intrebati pe portughez daca are curcan cu patru picioare
Voi posta ceva care sa va aduca aminte de tara
Va iubim si va asteptam sanatosi :lol: http://www.youtube.com/watch?v=kcMfMJks ... re=related
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Esti tare Cristi, ca de obicei ! M-ai facut sa rid de dimineata, la cafea , am bagat linkul la favorite, pt. ca sa il arat si Mariei, care inca se mai invirte prin pat.

Continuarea 24 ianuarie : Tocmai ne intorceam cu mandarinele si Maria ridea. Ce ai mai ? - am intrebat eu. Ea zice : Fi atent din ce au facut geamurile la WC !

Imagine

Imagine

Gata, trebuie sa furam " patentul ", mai ales ca-l avem prieten pe Gabi Dragomir, care poate face rost de astfel de termopane... :) ..omul cit traieste invata.
Ne asteptau cei doi mini-catei, unul alb si unul negru. Baiatul ce administreaza curtea, are ca feblete mielul neagru din poza si Maria e cu fetele, se vede clar.
Zilnic petrec multe ore alaturi de noi, pentru ca nevasta-mea le face poftele cu tot felul de bunatati. Cel putin, flocoasa cea alba, zici ca-i un catel de buzunar.

Imagine

Imagine

Stiu ca unii din dvs, se intreaba, mai frate dar ce or miinca oamenii astia in deplasare ? Haideti sa va aratam ce facem, permanent, la un interval de citeva zile
Produsul cu boabe, este made in Portugalia, are un gust ca si al nostru, boabele-s moi si daca ai tot ce-ti trebuie, iese o cirba de fasole, exact ca si cea de acasa
In ceea ce priveste ce se pune in ciorba, nu-i problema. Atit spaniolii, dar mai ales portughezii, au niste produse gen, cirnaciori si afumaturi, de iti lasa gura apa

Imagine

Imagine

Imagine

Afara ne pazea Rex, care e super destept - si stia, ca dupa masa noastra, urmeaza a i se face separat portia lui. Si stapinul se mira cum de toata ziua e linga noi..

Imagine

Deci, dupa cum ati vazut, se pare ca sintem intr-un camping ce seamana cu gradina zoologica, mai degraba cu un mare Parc. Clar ca, am nimerit unde am si vrut..

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Da , da un asemenea camping sa tot gasesti. Baftosilor!
Super. Ar trebui sa atasez o poza cu camperul meu cu un metru de zapada pe el ca sa aveti cu ce sa comparati viata aia de boem cu viata noastra de acasa.
Mi-a lasat gura apa vazand mandarinele alea.
Mihai, daca nu esti ziarist inseamna ca ai ratat o cariera de succes. Ai flerul acela de a remarca si a poza esentialul si a-l relata intr-o succesiune armonioasa.
Vad ca va bucurati de natura, animale...
Cand doua familii se asociaza la o calatorie e foarte important sa aiba afinitati de comportament dar sa si aiba preferinte comune.
Unii cauta locatii istorice, altii centre comerciale, altii orase moderne, altii muzee si catedrale, castele sau cetati.
Unii cauta marea, plaje si baie, altii muntele racoarea, linistea sau skiul.
Spun toate astea pentru ca am citit ca intrevezi o calatorie in Turcia, si...
Sa va bucurati in continuare de calatorie si sa va intoarceti sanatosi.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumesc Traiane pt comentariile frumose. Asa este, noi toti rulotisti, camperisti, sintem impartiti fara sa vrem, in categoriile care le-ai enumerat perfect, asa e..
Noi, sincer sa fim, dupa cum au vazut toti, daca se nimereste sa trecem pe linga o cetate, o vizitam, nu ezitam a vizita si orasele, dar, pe bicicleta, sau in alt mod ..
Excursia asta a noastra, inca de la inceput, a fost gindita ca sa trecem iarna la caldura, bucurindu-ne de peisaje, liniste, animale si locuri ca acesta unde am nimerit
Referitor la prezentare, multani de apreciere. Am zis sa scriu simplu, asa cu cuvinte populare, cu cit mai multe detalii, pt a face si pe cei de acasa, sa fie in excursie :)

Aseara am incercat a face un clip de 6 minute, nu prea interesant, cu prima parte a traseului, Austria- Italia. Frumusetile, vor incepe abia dupa acest clip. Partea 1 deci:

http://www.youtube.com/watch?v=0mKBY9MwOH8

PS : imi cer scuze pt calitate, e facut de pe scaunul din dreapta, in mers, logic, iar ca scula e folosita aceiasi sapuniera simpla Canon. Dorim tuturor sa rasara soarele !

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

25 Ian - Moncarapacho - Ne-am trezit ca puturosii, pe la 9. Ceasul l-am lasat pe ora Germaniei, altfel ma dereglez rau cu cele 2 ore diferenta a Portugaliei, fata de noi.

Dimineata, tabietul cunoscut, cafea, apoi deplasarea pt a-i duce micul de jun lui Johnnye Walker. Spre prinz ne-am instalat afara, Maria a propus un capucino la soare.

Imagine

Imagine

Totul era la cuvintul superlativ. Mi-am intrebat nevasta, cu oarecare scepticism : Ce-ai zice sa raminem o luna aici ? Ar fi locul unde o luna ne-am putea odihni adevarat
Nu credeam ca o sa-mi raspunda imediat prin afirmatia care o asteptam, Da, zice, deci stam luna februarie aici, imi place si avem tot ce ne-am dorit si cu un pret bun..
Nici nu am mai comentat. Dorinta si gindul era comun. Acest loc insemna vacanta noastra de iarna. Am facut semn lui Vasco, baiatul ce face incasari si i-am zis bucuria.
Bucuros si el de decizie, zice : Ma duc sa vorbesc cu partronul pt a va face un pret special pe o luna. Pretul fixat de portughez, a fost 5 euro/ zi full servicii ! Incredibil...
Asa ca am achitat 150 euro pt toata luna februarie, in pret fiind inclus tot, campare, apa wc dus + curentul elecric...+ net 24 h + fructe la discretie. Cine nu ar sta asa ?

Imagine

Lupul cel batrin, parca intelesese mesajul si nu se mai dezlipea de noi. Am pregatit si banii de piine.. Cu 42 de euro, am achitat 8 chifle calde zilnic, pina la 1 Martie :)

.
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Burta de vita se gaseste in Portugalia??? Sa ne spui din vreme sa aducem de acasa, la inceput de martie venim sa mancam "ciorba de burta a la Maria"!! :D
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Maine sunt acolo, deja sunt pe drum. Fericitilor!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Asa nu mai merge, vrea sa ne bage-n boala, noi inotam in zapada si ei culeg portocale (pana in martie).
Rusinos, de frumos.
Trebuie analizata o posibila escapada asemanatoare.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Cristi ! Azi vom iesi sa studiem posibilitatile din oras, Moncarapacho...Din cite am vazut, au portughezii niste produse asemanatoare noua...Daca au burta, sigur iau !
Gigi, ce bomba ar fi sa aveti ceva liber, sa luati avionul pina la Faro, care e la numai 18 km de aici ! Mama ce vacanta ar iesi, dar visez vise plecaute ca aveti treaba !
George, cu toate ca nu am intentia sa va enervez, stiu ca asta-i efectul,.. :) ..atit timp cit tocmai ieri, ma uitam pe antena3 live la ce zapada era pe linga capitala...

Chiar daca am parcat, mai sint destule de povestit. In plus, ne-am propus de a iesi in zona pt a o vizita cu camperul, chiar daca locul e "rezervat" deci nu facem purici
Asta gindeam si planuiam pe 25, cind stateam cu banii pe masa pt a achita un februarie calduros...Asa ca serialul va urma la "loco", chiar daca nu va fi bogat in trasee.

Imagine

Deci, cautam burta, smintina este, usturoi avem, facem ciorba si va asteptam sa inteleg...Aeroportul Otopeni e deschis ? La Faro sint numai 16 grade bune de aterizare..

http://www.accuweather.com/en/pt/faro/2 ... nth/273190

.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Rusule, te vad cu foarfeca in mana ...sa nu cumva "sa tai" din bugetul de excursii, fiindca e destul de rezonabil ! :mrgreen:
Orice problema are o rezolvare practica
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Dupa figura si foarfeca are el ceva negru pe suflet.
Stati acolo pana infloresc mandarinii sa vedeti ce parfum...
Stati ca poate venim si noi.
Serpescu chiar vine?
Cinstit si eu as veni dar e greu cu timpul liber.
Am stat in Portugalia prea putin o singura saptamana.
Doar Grecia mi s-a mai parut atat de familiara.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Scrie răspuns