Mi-e teama ca am provocat oarece animozitate. Mai bine renunt decat sa deranjez. Nu vreau sa epatez. O sa vad ce fac cu acel topic despre calatorii fara RV.
Chiar mi-ar pare rau sa distrag atentia de la minunatul reportaj al familiei Rusu.
Trebuie insa sa raspund la un topic despre calatorii cu RV in Marea Britanie cu scopul de a face si plimbari cu barca acolo.
Iata un link despre locatia un de am fost si unde sunt toate informatiile: oferta de vanzare barci, harti cu trasee, etc
http://www.gaytonmarina.com/
Coordonatele geografice ale locatiei sunt 52 grade, 11 minute, 33.69 secunde Nord si zero grade, 56 minute, 43.17 secunde west.
e situata la circa 15km de Northampton si se cauta Gayton Marina. Pe google earth se pot vedea barcile si canalele.
despre calatoria in Marea Britanie.
Prima problema este condusul pe stanga cu o masina europeana cu volan tot pe stanga cum le avem noi. In aglomeratie si la sensurile giratorii ai tot timpul tendinta sa intri prin dreapta . Farurile noastre orbesc pe cei din sens opus si cu faza mica si trebuie un scoci opac lipit provizoriu.
Pe autostrada nici nu iti dai seama ca e ceva diferit.
A doua problema este trecera prin tunel sau cu feribotul unde nu sunt permise buteliile (cel putin asa spun cei care aduc rulote din Anglia)
Despre garantii si licenta de navigatie.
Eu am dat cardul la biroul unde am preluat barca si ei au constituit un fel de gaj pe card.
(La fel au facut si cei de unde am inchiriat autoturismul. Am primit amenda pentru parcare peste timpul normal permis si la 4 luni de la calatorie mi-au tras amenda din contul de card cu care am garantat)
Mi-au predat cheile si m-au instruit cum sa folosesc barca fara sa imi ceara licenta de navigatie. Cand le-am spus ca nu plec cu barca au fost surprinsi si m-au ajutat sa intru intr-un golf de acostare de durata, unde am stat toata saptamana.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?