Continuam cu salutari tuturor celor de acasa, care participa alaturi de noi la aceasta tentativa. Multani de sfaturi, complimente si indicatii,tinem cont. Toul e ok. Deci :
07 IAN Blanes - Ne-am desprtit cam greu de camping Blanes, unde am petrecut super acle 5 zile de odihna. O locatie buna, pt cei ce vor sa imbine camping cu oras.
La plecare am facut plinurile, si timp de 1/2 ora, am schimbat impresii de calatorie cu o familie de romani ce nu au fost acasa tocmai din 1981 stabiliti la Straubing.
Aceasta familie ne-a cam blocat spunindu-ne pe unde au umblat, ajunsesera pina si prin Peru de exemplu. Ce cistiga in Germania in cursul anului, investesc in excursii
Calatorului ii sta bine cu drumul, mai ales simbata cind e aglomerat, deci am strabatut Barcelona tangential si prin Costa del Maresme, ne-am indreptat spre Taragona.
Peisaje de vis prin Costa Dorada. Am iesit fara sa vrem citiva km in autostrada, dar imediat vecinul din fata a rectificat greseala. Nu are rost sa spun cum arata orasele.
Mi-am amintit de filmele vazute in tinerete. Case asemanatoare, patratoase geometric, peste tot palmieri si portocali, lipsea sombrero si pistolul...Spania e frumoasa...
Pe cit posibil, asa din timpul mersului, am incercat sa facem diverse poze pt a va da seama de arhitectura specifica a spaniolilor si a asezarilor acestora.
In dreapta vedeam permanent muntii dar si pe nevasta-mea ce jubila de bucurie ca inaintam spre sud, spre caldura. Inaintind, temperatura crestea usor.
Spre seara, la initiativa lui Gerard ca de obicei am intrat la un McDonald unde am ciugulit o pacaleala de-a lor. Vazind vecinu ca nu-I net, am iesit din oras.
Am mai parcurs citiva km si a tras intr-o statie ELF unde mai inoptau alte doua campere. Pina aici, am intilnit campinguri, dar niciunul deschis. Cam trist.
Daca se intuneca, adio orientare. Asa ca s-a facut un cadac insotit de un vin de casa si apoi am bagat un somn dupa un schimb de citeva sms uri cu copiii.
Dimineata, soare, la 8 faceam cafeaua. Am savurat-o urmarind rasaritul. Vecinii inca dormeau. Se pare ca-s campioni la plecatul la drum, ceva mai tirziu.
La 10 le-am zis ca o luam inainte pt cautarea unei butelii de schimb si am plecat. Nu stiam pe unde mergem si pe unde om sta, ori butelia avea deja 5 zile
08 IAN - Am continuat de la Tortosa spre Peniscola. Pentru ca intrasem in a 5 a zi de folosinta a buteliei si pt ca pe 7 toata ziua nu am vazut nicaieri o statie cu butelii.
Iar ma cam panicasem un pic, chiar ca n-am crezut sa fie asa problema cu buteliile pe Spania. Dar, dupa 1/2 ora si am si gasit butelie la scimb, in prima statie REPSOL.
La 10 minute au aparut vecinii, care n-au mai taraganat plecarea din cauza ca ramasesera fara pine. Era Duminica, dar statia Peco avea si pine calda ! Bun asa, e bine.
Angajata statiei o romancuta frumusica foc, m-a linistit, spunindu-mi ca de aici in jos voi gasi butelii. La Vinaros e depozit de butelii, dar Duminica nu aveam ce cauta.
Am luat micul de jun si am plecat spre Peniscola.
Aceasta locatie o recomand oricui. E intr-adevar o locatie de vis, o adevarata statiune de nota 10. Am patruns pe faleza strabatind la pas oraselul in care era ceva miscare.
Parcati linga turnul ministerului mediului aprox 30 minute, ne-am bucurat din plin de privelisti de vara, dar in luna ianuarie. Frumoasa zona, dar mai bine pozele spun totul:
In aceasta zona exista doua Stellplatzuri tip minicamping, cu toate facilitatile la pretul de 6 si 9 euro pt o noapte. Dezavantajul e ca-s situate la 1,5 km de plaja.
Campinguri pe plaja mai greu de gasit, dar in aceasta perioada majoritatea sint inchise. Fiind ora prinzului, ne-am continuat drumul spre Benicasim - Cullera.
La iesirea din Peniscola, am ratat drumul pe linga mare ( se mai intimpla ) si-am urcat si noi "un pic asa".. aprox 25 km prin muntii cei maro specifici Spaniei.
Din coama, Gerard, a facut stinga spre coasta, pe un drum ce mi-a amintit de coborirea de la Muntele Rosu...O sosea forestiera dar asfaltata si fara pretentii.
Latimea ceva mai mult decit a camperului. Am coborit aproximativ 1/2 ora la pas, printr-un peisaj salbatic, printre gradini de portocali, am intrezarit si marea
Benicasim a fost o alta localitate cu multe posibilitati situate deasupra orasului Castelon. Deja marcajele cu campinguri se succedau la intervale de numai citeva minute.
...