3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Doru Bodeanu »

Ca in " Ocolul pamantului in 80 de zile " ati reusit sa ne captivati cu relatarile dv. si asteptam cu nerabdare sa vedem intamplari si imagini care ne coplesesc imaginatia. O sa va doara falcile de atata povestit cand o sa ne intalnim !
Drum bun si distractie la maxim !
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Continuam cu salutari tuturor celor de acasa, care participa alaturi de noi la aceasta tentativa. Multani de sfaturi, complimente si indicatii,tinem cont. Toul e ok. Deci :

Imagine

07 IAN Blanes - Ne-am desprtit cam greu de camping Blanes, unde am petrecut super acle 5 zile de odihna. O locatie buna, pt cei ce vor sa imbine camping cu oras.
La plecare am facut plinurile, si timp de 1/2 ora, am schimbat impresii de calatorie cu o familie de romani ce nu au fost acasa tocmai din 1981 stabiliti la Straubing.
Aceasta familie ne-a cam blocat spunindu-ne pe unde au umblat, ajunsesera pina si prin Peru de exemplu. Ce cistiga in Germania in cursul anului, investesc in excursii

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Calatorului ii sta bine cu drumul, mai ales simbata cind e aglomerat, deci am strabatut Barcelona tangential si prin Costa del Maresme, ne-am indreptat spre Taragona.
Peisaje de vis prin Costa Dorada. Am iesit fara sa vrem citiva km in autostrada, dar imediat vecinul din fata a rectificat greseala. Nu are rost sa spun cum arata orasele.
Mi-am amintit de filmele vazute in tinerete. Case asemanatoare, patratoase geometric, peste tot palmieri si portocali, lipsea sombrero si pistolul...Spania e frumoasa...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe cit posibil, asa din timpul mersului, am incercat sa facem diverse poze pt a va da seama de arhitectura specifica a spaniolilor si a asezarilor acestora.
In dreapta vedeam permanent muntii dar si pe nevasta-mea ce jubila de bucurie ca inaintam spre sud, spre caldura. Inaintind, temperatura crestea usor.

Imagine

Imagine

Imagine

Spre seara, la initiativa lui Gerard ca de obicei am intrat la un McDonald unde am ciugulit o pacaleala de-a lor. Vazind vecinu ca nu-I net, am iesit din oras.
Am mai parcurs citiva km si a tras intr-o statie ELF unde mai inoptau alte doua campere. Pina aici, am intilnit campinguri, dar niciunul deschis. Cam trist.
Daca se intuneca, adio orientare. Asa ca s-a facut un cadac insotit de un vin de casa si apoi am bagat un somn dupa un schimb de citeva sms uri cu copiii.

Imagine

Dimineata, soare, la 8 faceam cafeaua. Am savurat-o urmarind rasaritul. Vecinii inca dormeau. Se pare ca-s campioni la plecatul la drum, ceva mai tirziu.
La 10 le-am zis ca o luam inainte pt cautarea unei butelii de schimb si am plecat. Nu stiam pe unde mergem si pe unde om sta, ori butelia avea deja 5 zile

Imagine

08 IAN - Am continuat de la Tortosa spre Peniscola. Pentru ca intrasem in a 5 a zi de folosinta a buteliei si pt ca pe 7 toata ziua nu am vazut nicaieri o statie cu butelii.
Iar ma cam panicasem un pic, chiar ca n-am crezut sa fie asa problema cu buteliile pe Spania. Dar, dupa 1/2 ora si am si gasit butelie la scimb, in prima statie REPSOL.

Imagine

La 10 minute au aparut vecinii, care n-au mai taraganat plecarea din cauza ca ramasesera fara pine. Era Duminica, dar statia Peco avea si pine calda ! Bun asa, e bine.
Angajata statiei o romancuta frumusica foc, m-a linistit, spunindu-mi ca de aici in jos voi gasi butelii. La Vinaros e depozit de butelii, dar Duminica nu aveam ce cauta.
Am luat micul de jun si am plecat spre Peniscola.

Imagine

Imagine

Imagine

Aceasta locatie o recomand oricui. E intr-adevar o locatie de vis, o adevarata statiune de nota 10. Am patruns pe faleza strabatind la pas oraselul in care era ceva miscare.
Parcati linga turnul ministerului mediului aprox 30 minute, ne-am bucurat din plin de privelisti de vara, dar in luna ianuarie. Frumoasa zona, dar mai bine pozele spun totul:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

In aceasta zona exista doua Stellplatzuri tip minicamping, cu toate facilitatile la pretul de 6 si 9 euro pt o noapte. Dezavantajul e ca-s situate la 1,5 km de plaja.
Campinguri pe plaja mai greu de gasit, dar in aceasta perioada majoritatea sint inchise. Fiind ora prinzului, ne-am continuat drumul spre Benicasim - Cullera.

Imagine

La iesirea din Peniscola, am ratat drumul pe linga mare ( se mai intimpla ) si-am urcat si noi "un pic asa".. aprox 25 km prin muntii cei maro specifici Spaniei.
Din coama, Gerard, a facut stinga spre coasta, pe un drum ce mi-a amintit de coborirea de la Muntele Rosu...O sosea forestiera dar asfaltata si fara pretentii.
Latimea ceva mai mult decit a camperului. Am coborit aproximativ 1/2 ora la pas, printr-un peisaj salbatic, printre gradini de portocali, am intrezarit si marea

Imagine

Imagine

Benicasim a fost o alta localitate cu multe posibilitati situate deasupra orasului Castelon. Deja marcajele cu campinguri se succedau la intervale de numai citeva minute.

Imagine

Imagine

...
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Livezile de portocali si mandarini se succed din ce in ce mai des, odata cu inaintarea spre sud, semn ca intram in zone mai calde si asa, temperatura pe termometru crestea constant.
La un moment dat am ajuns pe o faleza in zona Torres pina in Sagunto. Aici am luat o pauza mai lunga de plaja . Nu credeam ca ajung sa transpir in ianuarie, dar era o realitate clara.

Imagine

Imagine

Imagine

Pe partea opusa plajei era un aeroport, se pare ca sporti. Ne-am delectat privind diverse zoboruri si acrobatii, incepind cu avioane mici, elicoptere, pina la parapantistii ce se lansau din avioane.
Bineinteles ca fetele au tras o tura pentru a-si baga un pic picioarele in mare. Plaja imensa era marcata de o faleza plina cu turisti si biciclisti, ce beneficiau de trotuare separate colorate diferit.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La o cafea pe plaja, eu cu Gerard am discutat de instalatia mea solara care o luase razna. Urma sa vedem si de ce. Dupa citeva ore de plaja, am iesit in primul oresel pe o strada pustie.
Era o zona industriala si acolo Gerard cu Maria s-au urcat pe bietul Hymer. Banuiam ca ceva nu am facut bine acasa, o legatura gresita sus pe acopris intre solare a fost cauza unei erori.
Dar regulatorul cel destept cu monitorizare Steca PR2020 ce iti spune exact ca ceva nu e in regula pe instalatie. In 1/2 ora aveam tensiune ok. Mare bucurie si noroc ca am scapat cu atit
Nu am ars blocul electric al masinii, un EBL ciudat care nu prea se gaseste de schimb decit in Anglia si nu zic cit ar fi costat. Se mai intimpla si din astea, altfel uiti prea usor excursia :)

Imagine

Imagine

Imagine

Prinzul l-am luat in mers spre Valencia, unde este unul din putinele puncte de alimentare cu GPL in Spania. Spaniolii nu au masini pe gaz si e mare problema alimentarea cu GPL..
Noroc cu forumistii olandezi si nemti, care indica pe forumurile lor, exact toate coordonate , locatiile unde poti pune GPL... Daca nu existau aceste informatii, adios gaz in butelii ...
Pe inserat am ajuns dupa un drum superb prin Valencia pe autostrazi, in statia cu pricina unde vecinul si-a umplut rezervorul cu 0,72 euro/l gaz. Nici vorba sa poti umple alte butelii.
Nu e permis si nici nu avem asa reductii pt pistoalele spaniole. Deci singura varianta sint cele 2 firme oficiale REPSOL si CEPSA. Date Statia TAXCO GPS : N 39.4578902 V 0.4093196.

Imagine

Imagine

Imagine

Am iesit din Valencia dupa o alta 1/2 ora de autostrazi, spaniolii au sosele super, nu se poate comenta, chiar daca pe secundare peisajul de pe margine e asemanator cu cel al romanilor.

Imagine

Imagine

Ne-am oprit la 40 km sud de Valencia in periferia orasului Cullera, un oras luminat noaptea ca de sarbatori si inconjurat de munti, dar si de terenuri mlastinoase..
Bineinteles ca ne-am ales cazarea la o statie GALP. Pina mi-am facut plinul la diesel , vecinul si-a scos cadacul pentru prepararea unei cine grecesti. A iesit frumos
Oprirea am sarbatorit-o cu un whisky si-un sprit de vin de Lipanesti, in cinstea faptului ca aveam butelie noua si o rezolvasem si cu remedierea instalatiei solare..
Daca nu ai alta activitate, te culci vrind-nevrind mai devreme, asa ca la 11 eram in pat, drept pt care la 7 dimineata imi beam cafeaua... cu un rasarit de nota 10 +

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Ce ma 'nervezi cu camperu si plimbarea voastra ! :D
Drumuri bune sa aveti si sa va intoarceti cu bine acasa !
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multani Vali, daca te enervez, continuam, nu ? Desemeni lui Sorin Draghici, Relu Buliga, carora le multumesc pt PM-uri, o sa continui descrierea excursiei, asa cum e..
Sa nu mai zic, ca de cite ori e posibil, vorbesc cu Dan Iliescu pe mess, fiind alaturi de noi in excursie. O sa va scriu mai spre sfirsit citeva concluzii si pareri personale.

9 Ian 2012 - Plecare din Cullera spre Gandia - Oliva . Mi s-a parut una din cele mai frumoase regiuni in ciuda faptului ca in aceasta zona se vede clar ca viata e modesta.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si pentru curiozitate, postez o fotografie de la 10,30 cu temperatura si starea umiditatii ce se vede Hygrometerul ceasului mare din masina. Nu fiti invidiosi, asta era situatia diminetii.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

A urmat un popas de citeva ore la plaja, intr-o zona superba. Orasul curat, dar cam pustiu. Numai citiva pensionari pierduti asa ca noi, se plimbau pe faleza. linste deplina si cald rau.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa o relexare de genul celei de mai sus, am iesit pe niste strazi inguste printre curti si lacuri, intr-o sosea super frumoasa de-a lungul coastei si ne-am oprit la Shoping.

Imagine

Imagine

Imagine

Si o poza cu termometrul camperului aflat in plin soare, parcat linga magazin, se vde... deci " no coment " ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ce mi-a placut cel mai mult inafara de portocali si mandarinii plini de fructe viu colorate, au fost fetitele de pe marginea drumului, la fel de pestrite si sumar imbracate..

Imagine

Imagine

Va urma ( dar fara fetite ). :) Iau o pauza sa-i dau parola de acces lui vecinu pt a ochi alte locuri posibile pt campare. Sintem intr-un camping unde am platit o zi de net 5 euro.
Mai am o serie pina sa va descriu acest camping care-l categorisesc eu ca cel mai tare de pina acum. E ceva de vis si am sa insist sa mai stam o zi. Sa vedem daca si reusesc...
.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Hai ca nu mai aveam rabdare, daca nu postai te sunam sa te cert. Sa aveti drumuri bune si sa nu reveniti repede acasa, ca povestesti frumos, iar pozele sunt bestiale. Aici la Ciuc avem -10 grade :(. Te invidiez enorm si vreau sa castig la LOTO si sa fac o poveste "30 DE ANI IN CAMPER" sau macar "3 ANI IN CAMPER". Abia astept sa nevedem si sa vorbim face to face.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Dragos Circo
Membru forum
13
Oras: bucuresti
Data nasterii: 26 Ian 1969

Mesaj de Dragos Circo »

Interesanta ideea, superb traseul ales. Va doresc sa aveti drumuri bune si sa va intoarceti cu bine. Pana atunci, asteptam relatarile dumneavoastra. Toate cele bune!
Opel Astra 1,7 DTI Caravan & Kip De Luxe care a devenit remorca. Dragos 0722.738.739
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Va urmaresc si asa mi se face un dor de duca...
Cam ce temperatura avea apa Mediteranei acum in ianuarie? Am fost in zona Taragona in ianuarie 2006 dar erea frig tare, chiar si cand iesea soarele. Nici prin gand nu mi-a trecut sa ma descalt pe nisip.
Incepand din Almeria vor apare "marile de plastic" sere cat vezi cu ochii .
Va rog sa aratati lumii cat de dezolant e.
Pozati, daca puteti, solul acela pietros care produce cea mai mare cantitate de legume din Europa si unde lucreaza un milion de romani.
Daca ajungeti in Gibraltar sa nu fie duminica pentru ca buticurile cu bauturi si tigari ieftine sunt inchise, si e pacat.
Va doresc cea mai fascinanta calatorie, asa cum se arata deja pana acum.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Relu Buliga
Membru forum
18

Mesaj de Relu Buliga »

Sunt mandru de voi!

Atentie cu berea...sa fie rece!
Sa traiasca Profesoru,Maria,Olandezu(Gerard),Roxana!
Tel:0744649371;0788649371
Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu »

BRAVO Mihai. Ahhhh ce va invidiez....(glumesc si nu prea). Asteptam in continuare vesti de la voi...!! Va pupam pe toti! 😉
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Lasa'l dracu de camping ,baga imagini cu "fetitele", poate recunoastem ceva ''piese'' din Romania
Va dorim drum bun si multa sanatate :lol:
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Multumim pentru frumoasele fotografii.Sunt impresionat de curatenia in orase,nu ca la noi.Va urmaresc incontinuare cu mare placere si curios in acelasi timp :shock: .Va dorim drum bun si fara probleme.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Scrie răspuns