Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati TOATE datele personale, acesta incluzind un numar de telefon, adresa de domiciliu, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
2011 in iulie si apoi in augus am fost cate 2 saptamani cu autorulota in Halkidiki Grecia.
Am mai fost si alta data cu o rulota cort si de mai multe ori cu cazare platita.
De data asta am vrut doar campare offcamping. In acest moment vreau doar sa postez impresiile si recomandari, pentru coordonale GPS si poze intr-o postare ulterioara (sa le caut).
Paralia Katerini are un camping chiar pe plaje cu toate dotarile.
Dar pretul in camping este uneori mai mare decat al unei garsoniere cu bucatarie.
De aceea am campat numai offcamping.
Chiar la poarta campingului este o parcare mare langa plaje. Plaja are circa 30m si intrarea in apa e lenta pana la 30-40 m pana cand apa ajunge la 1.70m
Nisipul fin si pe plaje si in apa, apa clara si calda (in august 32 grade).
Pe toate plajele din Grecia exista dusuri cu apa dulce obligatoriu . De acolo se poate umple rezervorul cu apa. Exista si WC-uri pe unele plaje unde se poate face vidanjarea. Am panou solar care mi-a asigurat independenta electrica totala.
La Katerinii am stat 3 zile pentru ca la 3 km de camping (si de unde am campat eu) este faleza cu centrul comercial si ai ce face cateva zile. E plin de romani si in restaurante si magazine se vorbeste romaneste.
Am plecat de acolo pe insula Casandra si am campat la 10m de apa in Potidea tot offcamping. Dus cu apa dulce deasemenea pe plaje dar plaja cam pietroasa, insa in apa sunt palcuri de alge mari unde imi place sa fac scuba de suprafata.
Iesirile din autostrada Thesaloniki spre Nea Moudania incepand de la TRIGLIA spre mare duc la mici localitati cu plaje intinse cu nisip sau pietris unde se poate campa pe asfalt langa plaje.
Pe coasta Sithoniei am intrat incepand cu coasta de est, si in fiecare zi am dormit in alt loc si ma opream exact unde imi placea.
Am ramas insa cu o impresie excelenta despre 2 locatii. Vourvouroy este intr-un golf format de un estuar-delta, al unui rau, cu o zona larga flancata de munti si insule cu o plaje alba si intrare in apa lenta si cu apa mica recomandat pentru familiile cu copii. Umbra de la pini meridionali formeaza umbrare pentru masini.
Alta locatie, un golf Porto Coufo, o frumusete naturala in varful peninsulei Sithonia. Cateva rulote stationate offcamping, plaja relativ ingusta cu nisip. Este un golf aproape complet inchis intre munti.
Am stat de doua ori cate 3 zile intr-o parcare la umbra, sub eucaliptii inalti la Toroni. Plaja erea peste strada cu intrare in apa ceva mai abrupta (10m pana la 1.70 adancime), nisip ca la Eforie dar fara alge. Apa calda si super transparenta.
Nu m-a intrebat niciodata nici un politist sau paznic de parcare daca campez sau nu. Am inteles de la un grec cu care m-am imprietenit, ca politistii de circulatie din Grecia au instructiuni interne sa nu streseze turistii cu masini cu numar strain. Ei traiesc din turism de sute de ani.
In Grecia motorina erea in august 2011 circa 1.60 euro/l si toate statiile ereau deschise si aveau motorina si benzina.
Pe toata peninsula Sithonia sunt campinguri care ocupa golfuri sau coboarari la mare cu plaje dar acolo nu e loc de parcare off. Preturi in jur de 30 euro pe noapte. Sithonia este stancoasa cu coborari abrupte sau serpuite spre faleza si plajele sunt relativ inguste pentru ca muntele se termina in mare. Geografia seamana izbitor cu coasta Dalmata din Croatia.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
O intrebare pentru cei care au fost plecati in Grecia off camping : In aceasta tara campatul off este interzis si stipulat prin lege ,sau este ca la noi ? Autoritatile inchid ochii ,turistii inchid ochii si toata lumea este multumita . Pentru cei cu autorulote mi se pare mai simplu ( sau asa cred eu ),dar pentru cei cu rulote ? Multumesc
Sincer eu unul habar nu am de legislatia lor. Am fost 3 ani la rand in Halkidiki si am vazut in foarte multe locuri rulote si autorulote, ba chia si corturi, campate off. Eu cat am stat campat off in imediata apropiere a plajelor, vreo 10 zile in 3 locuri diferite si nu am avut probleme. Nu mi-a facut nimeni observatie. Oricum chiar si daca ar fii interzis campatul off camping eu unul presupun ca daca ar face cineva control prima data ar da un avertisment si nu direct amenda. Economia Greciei se bazeaza in proportie de 70-80% pe turism, deci nu cred ca e vreun politai plin de zel care sa dea o amenda de 100 euro si sa te determine sa nu mai calci prin Grecia, tinand cont ca cheltuielile ce le faci prin Grecia intr-un sejur de 7 zile sunt de vreo 500-800 euro. Daca vizionati pozele de pe Google Earth veti vedea pe multe plaje rulote campate off.
Catalin ,ai dreptate in tot ce ai spus ,si ca economia Greciei traieste din turism . Dar nici sa ma duc acolo ,si sa fiu vanat de Garda de Coasta ,de Politie ,de Garda de Mediu ,sau de alta autoritate greceasca ,sa-mi stric cateva zile din concediu . Acum nu stiu daca le convine si proprietarilor de campinguri ,ca sa fii off ,si sa nu platesti la ei . Daca nu este stipulat in lege offcampingul la ei ,este ok. Multumesc
Nu cred ca noi putem citi legislatia lor ca e in greaca si nu prea o stim.
Dar orice lege normala care se refera la o interdictie trebuie sa prevada localizarea interdictiei pritr-un afis corespunzator.
Sunt extrem de multe parcari pe plaje, desigur asfaltate, cu marcaj de vopsea de parcare, si fara automat de plata sau semne de interzicere pe anumite ore sau asa ceva. Practic orice parcare in zona litorala daca e libera poate fi locatie pentru parcarea masinii si rulotei.
Am mai spus ca scurgerile nu dau bine si pot atrage atentia chiar a celorlalti turisti parcati. In rest nicaieri nu am vazut un semn de interzicere a camparii, poate cu exceptia centrului oraselor. In centrul oraselor nu gasesti loc de parcare nici cu un autoturism mic.
Am fost insotit de un grec, nascut acolo, prin aproape toata faleza Halkidiki si am parcat cu el impreuna langa plaje.
Acolo se practica plaja de catre greci in zilele lor libere sambata si duminica. Vin cu masina si parcheaza langa plaje, se dezbraca la masina si isi iau paturica de plaje si cu intrega familie fac baie si stau pe plaje pe nisip. Unii raman peste noapte si dorm in autoturism inghesuiti. Sincer nu imi amintesc sa fi vazut vreun politist. Acum ma gandesc daca stiu cum sunt imbracati politisti si imi dau seama ca nu stiu.
Nu trebuie sa te stresezi acolo ca vine nu stiu ce garda. Nu e cazul. Ei sunt balcanici dar nu si ciubucari. Pe langa tarile occidentala Grecia este absolut libera in sensul acesta.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
noi ne-am facut concediile in ultimi 5 ani numai in grecia si anume in Thassos (fara rulota)si sincer cred ca am vazut decat o data politia pe insula
si atunci ca era un accident
dupa cate stiu eu politia are directive exprese sa nu streseze turisti drept urmare nu prea sunt vazuti prin orase
cel putin pe thassos sunt 2 secti de politie una in limenaria si una in thassos(capitala) in rest nimic
despre camparea off pe thassos pot spune ca este ok acolo unde nu deranjezi pe nimeni chiar si pe plaje ..aste este unul din motivele pentru care eu mi-am luat rulota :))
Intradevar ,este atat interesant cat si curios ceea ce am citit ce au scris antevorbitorii mei .Dvs ,domnule Baltateanu ,avand camper puteti parca in orice parcare ,dar eu fiind posesor de rulota ,este mai complicat sa pun ditamai atelajul .Si sa va spun sincer ,parca nu ma " coafeaza " ideea de a ma duce in concediu si sa stau in parcare . As vrea ca orice turist sa pun si eu rulota sub niste pomi ,la umbra ,sa vad marea de pe plaja ,sa vad si eu o panorama ,etc.Asa cred ca mi-ar place mie .
La Multi Ani si va doresc multe iesiri pe anul acesta.Eu zic sa alegem varianta sa mergem in camping,este mai bine si mai comod decit sa car apa sau alte chesti de golit wc.Am fost citiva ani in urma Grecia pe la pensiuni (fara rulota),nu prea am vazut Politie,dar totusi nu m-as risca.Cu rugamintea ,cine este de acord sa mearga pe varianta in camping,sa incercam sa facem o lista sa vedem citi suntem.Pentru varianta off camping sa facem alt topic,asta daca nu cumva va deranjeaza.In martie in functie de cite echipaje suntem am sa fac o intilnire la mine la curte la Mogosoaia sa alegem campingurile si mici alte detalii.Cu respect pentru toata lumea.
Hymer Exsis T-474
tel 0770497302,gabyiancu@yahoo.com
INtre 29 iun si 13 iul vom organiza intr-unul sau 2 camping uri din zona Halkidiki , un concediu comun, camping urile le vom alege impreuna de stat cca 5 nopti in fiecare - noi , nu vom putea sta mai mult de 10-11 zile ......... asa cum scria si un coleg mai sus , de asemenea si eu prefer ca cele 2 camping uri sa aiba piscina si sa fie amplasate direct la mare .
NU mergem off camping , dar daca e cazul putem face si un topic pt asa ceva, separat , nu este nici o problema ... care s-ar putea numi 2012 off camping Grecia
Pt. concediul in camping din perioada de mai sus , cei interesati ma pot contacta pe mail pe mine sau Gabi Iancu pt discutii sau pot scrie si aici .
Pana acum avem cateva familii :
Gabi Iancu
LUPU Ciprian
Dobre Emanuel
Parvu Florin
.......................Gabi incinge gratarul sa facem la Mogosoaia mai multe intalniri pt dezbateri si discutii inaintea plecarii trebuie sa ne si antrenam putin ....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Asteptam cu interes sa planificati punctual traseul si locatiile, sa efectuati calatoria si la intoarcere sa ne impartasiti si noua detalii pentru a va putea calca pe urme. Noi nu putem sa ne alaturam grupului vostru (cu toate ca ne-ar placea) deoarece nepotica Claudia are bacalaureat si admitere. Asa ca toate aranjamentele vor fi facute pentru perioada 18-20 iulie pana in 10-15 august. Deci toate informatiile despre concediul din Grecia si impresiile dv. de calatorie vor fi foarte importante pentru noi. Asa ca va uram succes in realizarea unui traseu si gasirea unor locatii cat mai frumoase. Suntem aproape de voi.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928