Inainte de orice descriere Felicitari pt formatia Ziurel!
.
si pt Cornel Palade caruia in numele CLUB RV daca-mi permiteti ii urez BUN venit intre noi !
..
Tot el ne-a si cantat si incantat cu prezenta....
.
Intr-una din zile am fost, asa cum spuneam intr-o postare anterioara , atat la Expozitia Feroviara la Casa de Cultura din Rasnov ,
AM vizitat de asemenea Pestera Valea Cetatii din Rasnov , care se afla pe drumul catre Poiana Brasov la numai 2km.
Pestera este administrata de o firma privata , care a facut investitii cum ar fiI : drumul catre pestera cca 1000 m in urcare panta 25 grade inclinatie pavat cu pietris + drum coborare pe scari cu mana curenta ( pe lemn ) , iluminare in interiorul pesterii cu leduri ( lumina rece) necesara pt. a nu afecta "metabolismul " pesterii care se pare ca dateaza din MEZOZOIC ( 15 mil ani vechime sau mai mult ).
Pestera a fost "deschisa" de o expolize hidraulica ( presiunea apei ) 1949, moment in care pe Valea Fundata a avut loc si o inudatie ( venita din pestera ) ...
in '54 cativa rasnoveni mai tinerei au intrat in pestera. Aceasta se viziteaza din 2010 ,(tarif 10 lei ) , au fost montate pe langa elementele de
iluminare si ceva cadre de metal ( planseu si laterale ), pt ca vizitatorii sa parcurga un traseu fara a calca sau a deteriora nimic.
Ce este interesant .... ca saptamanal eu loc concerte de 45 min ale Filarmonicii din Brasov in sala mare a pesterii care are o rezonanta si acustica unica .
Fotografiile de interior facute de mine ,nu-s satisfacatoare si inca le mai prelucrez asa ca puteti accesa cateva ale site -ului propriu al pesterii . http://pestera-valeacetatii.ro/ro/galer ... /interior/
exterior http://pestera-valeacetatii.ro/ro/galer ... /exterior/
De asemenea alte momente alaturi de membrii CLUB RV la sarbatoarea de 5 ani a clubului
.
si Moartea-n vacanta :)
.
POZA de INTERIOR PESTERA VALEA CETATII din Rasnov ...........................Zona Rasnov-Brasov -BRAN-Rucar.....in general este superba ....din punctul meu de vedere .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
JOS PALARIA.multumim celor care s-au implicat in organizarea acestei sarbatori de 1 DEC. intradevar incepe sa se miste ceva in acesta asociatie.BRAVO FELICITARI
Felicitari organizatorilor ,noi in timpul scurt petrecut cu vechii prieteni, ne-am simtit foarte bine .
Sunt la niste cursuri de "dedublare" ca sa pot participa in ambele locatii la urmatoarea intalnire
Postez cu greutate imagini (fisierul este prea mare ??)
Si daca Gabi mi-a pus la inceput de pagina poza mea din CV-ul pentru episcop, uite ca mai gasi si eu unele de pe la Rasnov unde am calarit o domnisoara pe masura mea
Picture 1411.jpg
Si exact cum zice si colinda: el in scari s-a ridicat (cam greu ce-i drept)
Picture 136.jpg
peste campuri s-a uitat
Picture 130.jpg
sa aleaga loc curat...de aterizat
Picture 173.jpg
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit