De ce trebuie sa existe doua sau mai multe asociatii ?

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
MihaiBlaj
Membru forum
15
Oras: Timisoara
Data nasterii: 20 Mar 1971

De ce trebuie sa existe doua sau mai multe asociatii ?

Mesaj de MihaiBlaj »

Deoarece am deschis acest subiect, voi raspunde primul, din punctul de vedere al unui aspirant, lasandu-va pe dumneavoastra cei indreptatiti sa vorbiti despre acest lucru, sa dati culoare acestui topic.

Incep prin a va intreba:
de ce trebuie sa existe mai multe echipe de fotbal ? nu joaca acelasi joc ?
de ce trebuie sa existe mai multe tipuri de autoturisme ? nu folosesc toate aceluiasi scop ?
de ce sunt mai multe firme care fabrica rulote ? nu va aduc toate bucuria iesirilor in natura ?
de ce trebuie sa existe mai multe partide politice ? nu sunt in toate politicieni ?
de ce trebuie sa fie mai multe firme care fabrica telefoane ( etc. ) ? nu au toate aceeasi utilizare ?
si exemplele pot continua...

Raspunsul il stiti mai mult ca sigur; dar in timp mi-ar placea sa vad ca vor fi organizate si intalniri comune, sau ca pentru rezolvarea unor probleme cu care se confrunta rulotistii se va face front comun s.a.m.d.
Eu unul sper, ca in timp, dupa ce anumite animozitati vor disparea si apele se vor limpezii, se vor organiza si aceste intalniri comune, iar in rest fiecare asociatie va ramane cu felul ei de organizare interna, cu propriile principii, cu modul ei de a se promova, cu metodele ei de a atrage noi membrii s.a.m.d.
In incheiere vreau sa va spun ca am citit undeva pe net ( nu mai retin ce articol ) si mi-am notat un lucru care mi-a placut : "nu putem avea o reusita atata vreme cat nu exista competitie; orice rezultat isi pierde din valoare dacă nu este adus în comparatie cu un altul"; la urma urmei competitia a stat si sta la baza progresului.
Cu stima si respect pentru toti rulotistii.
TOYOTA RAV4 + ce va urma

" Poti sa ai orice iti doresti, daca renunti sa mai vrei " ( Lester Levenson )
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: De ce trebuie sa existe doua sau mai multe asociatii ?

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Eu nu vreau sa comentez, decat vreau sa-ti spun ca ma bucur ca te-am cunoscut si ca am reusit sa mai castig un prieten din zona Banatului.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

"nu putem avea o reusita atata vreme cat nu exista competitie; orice rezultat isi pierde din valoare dacă nu este adus în comparatie cu un altul"
Dar pentru a fi intr-adevar o competitie corecta, este nevoie de o federatie.
Numai impreuna putem reusi!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Doru Negru
Membru forum
13

Mesaj de Doru Negru »

Pai tocmai asta a fost inceputul discutiei "De ce trebuie sa existe doua sau mai multe asociatii ?"dar se pare ca nu se citeste cu atentie si se sterge tot ce pare ca atinge onestitatea conducerii.

Am postat acea foto cu intrebarea de ce a trebuit sarbatorit in doua locuri separate de catre aceeasi oameni ?Daca unii sa spunem erau la mare si altii la munte era de inteles ca a fost de dorinta diferita privitor la locatie sa spunem unii din motive de sanatate ,altii de distanta dar in aceeasi locatie despartiti de 500 m aceeasi oameni care se vad saptamanal,vorbesc saptamanal?

Aceasta este intrebarea de ce doua entitati ?

Acest lucru ne slabeste puterea in negocieri (cum spuneam si a fost sters) cu diverse societati de prestari servicii in turism , cu diverse institutii cum ar fi Primaria Busteni .
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Cred ca trebuie sa exsiste mai multe asociatii pt ca un rulotist daca nu se regaseste intr-o comunitate de oameni , poate migra catre alta , sau daca ideile sale despre rulotism nu se regasesc in cadrul unei anume asociatii , poate merge la alta.
Un alt criteriu ar fi zona geografica - exemplu - Asociatia Rulotistilor din Transilvania....
Unii rulotisti sunt , cum spunea Doru Negru , prezenti pe mai multe forumuri , DAR asta nu inseamna ca sunt MEMBRII LA FIECARE DIN ACESTE ASOCIATII , ....cred ca intra pe aceste forumuri pt informatii , mai ales ca nu orice forum are si o asociatie aferenta - nu trebuie facuta confuzie intre forum si asociatie .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Subiectul fiind inca la Cafenea,scriu si eu de pe...tusa cum s-ar spune,nu in calitate de membru asociat.In calitate de observator,am citit forumul de prin 2008.Eu vad astfel existenta mai multor asociatii aparute din 2008 incoace(si nu ma refer la cele pe regiuni):
Au fost niste oemeni entuziasti,care aveau intr-adevar o pasiune comuna,rulotismul.Au pus bazele unei asociati,sa zicem ClubRV in cazul de fata...si al unui forum,care facea publica aceasta asociatie.Cu timpul au aflat si alti posesori de rulote(de regula mai noi) de asociatie,forum si au aderat la ea.Membrii mai noi ,devenind intre timp asociati,au venit cu idei noi pe care au incercat sa le impuna,iar unii din membrii vechi,nu toti aveau,cred,aceleasi idei entuziaste de la inceput,sau si le-au schimbat intre timp.Astfel unii nereusind sa-si impuna ideile,convingerile(multe fara legatura cu rulotismul)au considerat ca o alta asociatie i-ar reprezenta mai bine si acolo ar avea ocazia sa demonstreze ca poate fi mai bine cum spun ei.Au creat alta,dar cu timpul si acolo au venit altii si treaba s-a repetat.E greu sa multumesti pe toata lumea...O fi constructiv sau nu,asta e realitatea.Asta ar fi explicatia vazuta de mine.Nu cred ca vreo pasiune oricare ar fi ea,poate schimba modul de gandire si conceptia tuturor pentru a-i uni fara sa existe disensiuni.Nu ar trebui sa existe mai multe asociatii,dar...sunt.Iar speranta...moare ultima.
Ultima oară modificat 06 Dec 2011, 12:26 de către Odenie Sergiu, modificat de 2 ori în total.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Timpul le va rezolva pe toate domnilor ,indiferent ca suntem " intr-o barca " sau alta . Numai prin unitate vom castiga respect .Exemplul cel mai edificator este urmatorul : Cele doua Germanii ( cea democrata si cea federala ) sau urat dupa cel de-al doilea razboi mondial . Din ce cauza ? Din cauza ideologiilor . Credea cineva prin anii 50 -60 cand Zidul Berlinului se inalta pe zi ce trecea mai inalt si mai inalt ,ca cele doua popoare cu acelasi sange si limba se vor uni candva ? Incet ,incet lucrurile vor reveni la normal . Restul nu mai conteaza .
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Pentru ca am cea mai mare vechime pe acest forum, imi permit sa va reamintesc cateva amanunte:
- asociatia CLUBRV_RO a aparut, prin vointa si contributia a 14 membri fondatori (13 declarati in documentele de infiintare din iune 2007), la 1 decembrie 2006;
- odata cu inregistrarea juridica a asociatiei, alaturi de fondatori, s-au alaturat si alti membri asociati;
- intalnirile organizate ulterior, au adus, alaturi, noi si noi membri, care au inceput sa interactioneze;
- intimitatle , cunoasterea dinainte, sau apartenenta la aceeasi famile, au dus la coagularea, in interiorul asociatiei, a unor grupuri distincte,
- distanta geografica, diferentierea pe criterii de cultura sau nivel profesional, ideologic chiar, de venituri materiale, orgoliile, au creat posibilitatea aparitiei unei noi asociatii, ACCCR, care s-a
desprins din asociatia CLUBRV-RO;
- cei ramasi in asociatie, oricum majoritari numeric, au continuat sa activeze in CLUBRV-RO;
- asociatia noastra este membra a FICC, prin vointa, membrilor asociati, care au si participat la excursii organizate de acest for;
- schimbarea conducerii s-a facut prin hotararea AG din iunie 2011, acest lucru aducand un plus de motivatie acelorasi membri care se aflau , de fapt, in linia intai a organizarilor de evenimente;
- conducerea este acum colectiva, efortul individual pe care l-am facut timp de 5 ani, scazand considerabil;
- salut existenta a cat mai multe asociatii dar nu sunt de acord cu anumite acuze nejustificate;
- atata vreme cat activitatea este non profit si bazata pe voluntariat, doar niste orgolii de oameni naivi, pot duce la starea actuala dintre asociatiile noastre

PS.Asa cum am scris mai sus, sunt adeptul unificarii vietii rulotistice, intr-o federatie. Majoritatea va decide.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Doru Stoicescu
Membru forum
19

ESTE NORMAL SA EXISTE MULTE CLUBURI DE RULOTISTI !

Mesaj de Doru Stoicescu »

Dupa cele vazute prin "adunarile" asa-zise, Rally ale FICC-ului, tarile cu multi rulotisti aveau o multime de cluburi.
M-a impresionat Anglia. Erau cu zecile de cluburi. Fiecare cu steagul lui, cu cantecele lui, cu situl lui, cu afiliere separata la FICC, cu animozitatile lor.
Consider ca-i normala existenta a mai multor cluburi de rulotisti.
In afara de colegii din clubul ACCR, mai exista asocieri de ruloturisti (nu in forma juridica) In forumul lui Peti "Caravanclub" ce-i uneste pe ruloturistii din centrul Transilvaniei, Campervanclub-ul ce se intalnesc mereu la Rasnov, la Cabana Antosport.
Poate mai exista si altii, dar nu-i stiu eu.
Sa nu va mirati cand va mai apare unul. Poate pe criterii regionale, poate pe afinitati de preocupari, de manele sau fara manele, poate pe ... etc.
Este normala diversitatea si utila.
Clubrv.ro are avantajul, ca activeaza ca asociatie de mai mult timp (deja 5 ani) si este recunoscuta in lume, prin afilierea la FICC. Toti cei care am mers prin Europa CU RULOTA (si sper ca nu numai) ne-am legitimat numai cu cardul FICC, ca membrii ai clubrv.ro, fiind primiti civilizat peste tot.
Doru Negru
Membru forum
13

Atunci trebui sa existe o adunare reprezentativa

Mesaj de Doru Negru »

Daca exista si considerati normal mai multe asociatii , atunci trebui constituit un grup format din delegati onesti a fiecarui club pentru a reprezenta in relatia cu terti interesele membrilor DAR in principal a RULOTISTILOR.
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Discutiile offtopic au fost arhivate.

Dorim ca schimburile de idei pe acesta tema sa se faca in limitele bunului simt.

Multumim.
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Aceasta postare ,am pus-o si pe site-ul ACCCR ,si cu permisiunea domniilor voastre ,o voi posta si aici . Daca deranjeaza ,rog moderatorii sa-si faca datoria .
Dupa cateva zile de citit ,cautat si " rasfoit " net-ul ,am ajuns la concluzia (poate ma insel ,dar este opinia mea ),ca si tarile care sunt mult mai " evoluate " in ale rulotelor ,autorulotelor ,sau a oricarui alt mijloc de recreere ,au 2,3 sau mai multe asociatii ,cluburi ,etc ,de profil. Si aici enumar tari ca Anglia (in general Arhipelagul Britanic ),Franta ,Germania ,Olanda ,Italia ,si aici exemplele pot continua .Intotdeauna , concurenta a fost binefacatoare in toate domeniile de activitate . Atata timp ,cat membrii diferitelor cluburi si asociatii ,cat si persoanele juridice in sine ,au un comportament civilizat ,onest si de bun simt ( si nu se incearca "suntarea " intre ele ),consider ca existenta mai multor asociatii de profil ,este benefica membrilor acestora ,indiferent ca sunt membrii cotizanti ,necotizanti ,forumisti ,neforumisti ,sau cum s-or mai numi ,etc ,deoarece multitudinea de informatii sunt accesibile din mai multe locuri . Exemplu ,ma pot da pe mine ,si nu-mi este rusine sa recunosc ,ca din " cauza " Club RV ,m-am " intoxicat si imbolnavit " de acest microb ,si de pe forumul acestui club ,am luat cele mai multe informatii folositoare mie ca rulotist .Cu respect ,va salut pe toti rulotistii !!!
Scrie răspuns