Transformator Hobby Prestige 545

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Chirila

Transformator Hobby Prestige 545

Mesaj de George Chirila »

Am descoperit ca in dulapul de haine am acest obiect . Cred ca este transformatorul rulotei . As dori sa stiu daca are si redresor incorporat . De aceea incerc sa pun cateva foto si am o rugaminte mare la cei care se pricep sa-mi explice " sisitemul " Multumesc anticipat

Imagine

Imagine
Explicati-mi va rog ce este butonul negru si la ce foloseste . Cele 2 lamele ce sunt si la ce folosesc ? Ar trebui sa introduc o siguranta cu 2 picioruse ca la masina si de cat amperaj ?

Imagine

Imagine

DAca nu este incorporat redresorul in transformator ,pot pune unul independent ? Unde pot face legaturile pentru baterie si redresor ? Multumesc
RollandBilti
Membru forum
16

Re: Transformator Hobby Prestige 545

Mesaj de RollandBilti »

butonul negru ar trebui sa fie siguranta de 220. se invarte cu o moneda ca sa-l scoti afara. dupa asta vedem si noi ce e inauntru. pare ciudat ca apar si doua sigurante rapide in schema.

cel cu doua picioruse e siguranta de 12v. tranformatorul fiind de 60 de watt se traduce prin faptul ca siguranta trebuie sa aiba o valoare mai mica. 3 sau 4 amperi ar fi ok.
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Va rog ca la acesta sectiune sa nu dati raspunsuri decat daca sunteti FERM CONVINSI ca este corect raspunsul. Fara "ar trebui", "este ciudat", cred ca.......
"Butonul negru" ESTE siguranta automata de retea. Este dubla deoarece este OBLIGATORIU sa comande si faza si nulul. In cele "doua lamele" ai deja siguranta. Fiind maro este de 7,5 amperi ( http://www.incepator.ro/tehnice/siguran ... a_auto.asp ). Despre capacelul rotund nu iti pot spune decat ca sigur e o siguranta, inca nu stiu pentru ce. Pana nu dai capacul jos nu putem sti. Tot inauntru vom vedea daca ai iesire pentru acumulator. Revino cu poze sau roaga pe cineva PRICEPUT sa vina pina la rulota. Ti-l recomand pe Costin Tabra, il gasesti pe forum.
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

ai dreptate Dane. daca l-as deface m-as prinde ce rol are fiecare si de aceea am spus doar cele pe care le-ar putea avea. nu am zis nimic care ar putea distruge rulota sau periclita viata. sunt in domeniu daca faceai referire la mine.
siguranta daca e maro deschis (5 amperi) e ok. daca e maro inchis (7,5 amperi) trebuie schimbata pentru ca se poate arde transformatorul.
George Chirila

Scuzati-ma dar uitandu-ma atent la "locasul "acela maro cu 2 lamele ,nu ar exista siguranta .
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Pai aia maro este siguranta. Partile vizibile de metal sunt facute pentru a putea fi masurata fara a fi scoasa.
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
George Chirila

Multumesc mult pentru informatii . Am luat legatura cu Costin Tabra si sper sa-mi rezolv problemele . Cu respect .
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

.... "butonul negru si rotund" este de fapt siguranta fuzibila din circuitul de alimentare al transformatorului (siguranta tubulara de sticla 5 x 25 mm 0,6 Amperi TEMPORIZAT ...adica nu "se arde" instantaneu ci numai in urma unei suprasolicitari pe o perioada determinata de timp)
Siguranta automata faza-nul, are rol de a proteja circuitele alimentate la 220V din rulota, ea avand rol si de siguranta generala sau intrerupator de retea .
Orice problema are o rezolvare practica
Scrie răspuns