-un boiler pe gaz este foarte scump si nu ma avantajeaza tinind cont ca eu merg mai mult in campinguri
-sa mesteresc un boiler electric, care: - sa aibe o rezistenta destul de mica 300-800w(care sa nu-mi solocite prea mult instalatia electrica a rulotei si care la o adica sa poata sa fie folosita si pe generator);
- sa fie montat intre rezervorul cu apa si bateriile de la chiuvete; eventual si cu posibilitate de detasare fata de instalatia de apa;
- sa fie bine izolat pentru a pastra apa calda cit mai mult timp
- sa incalzeasca apa pina la cel mult 40 grade C si sa decupleze cind atinge aceasta temperatura; eu zic ca este o temperatura rezonabila pentru un dus sau pentru spalat vase si in acelasi timp nu mai este nevoie nici de combinarea apei calde cu apa rece si nici de baterii duble la chiuvete
- sa aibe o capacitate mai mare decat boilerele dedicate
Iata ce a iesit:
-un recipient de inox de la un dozator de Coca-Cola, care are capacitate de cca 18 litri, care are alimentarea si iesirea prin itermediul a doua mufe rapide, un capac de vizitare prevazut si cu o supapa de presiune;
-am luat o rezistenta electrica de 500w folosita la dozatoarele de apa si am montat-o pe capacul detasabil al recipientului de inox;
- urmeaza sa pun un termostat care sa-mi decupleze cind apa ajunge la 40 grade, sa izolez recipientul de inox cu izopren cit mai gros
-boilerul va sta in pozitie orizontala; astfel rezistenta va sta permanent in apa(deci se va elimina posibilitatea de a se arde)
-voi pozitiona boilerul astfel incat apa rece sa vina pe jos , iar apa calda sa iasa pe sus; eventual o sa pun o supapa de sens pe apa rece

O sa va tin la curent cu acest proiect!
Daca aveti propuneri nu ma deranjeaza sa le ascult!