Adrenalina eliberata intr-o actiune de promovare a Romaniei !
Fac aceasta postare in promovarea unei actiuni demarata de Toma Coconea, rulotist si el.
Cine este Toma Coconea ?
Dublu vicecampion mondial intr-o competitie – Red Bull X - Alps. Competitie in care la start s-au aliniat niste supra oameni (un amestec de alpinisti, maratonisti, parapantisti si strategi) ce aveau sa participe la cea mai importanta competitie de adventure din lume.
“Cind a ajuns prima data la oamenii de la Red Bull rugindu-i sa-l ajute sa se inscrie la o competitie de zbor cu parapanta, acestia l-au privit neincrezatori. Si-a scos toate diplomele pe care le primise, un teac mare, de la competitii micute unde ajunsese cu bani putini, le-a explicat cum si-a facut singur parapanta si echipa Red Bull a devenit fanul lui.†– nelipsit de la startul celor 5 editii Red Bull X- Alps.
Din relatarile unui prieten parapantist al lui Tomi, el fiind un om de o modestie rar intalnita, va redau primul moment in care Tomita al nostru i-a impresionat pe cei din comisia de selectie de la Red Bull X-Alps, din 2003 – prima editie:
Selectia concurentilor este extrem de dura, nimeni nu doreste sa pateze crestele alpilor cu sange nevinovat.
“Tomita, neavand la acel moment (2003) un CV impresionant, cei din comisie l-au supus la un test fizic pe o bicicleta medicinala. Trebuia mentinut acul indicator la gradatia “40†timp de o ora. Odata urcat pe acea bicicleta Tomita a coborat de pe ea dupa 5 ore, timp in care acul nu a coborat sub gradatia “
50â€. In tot acest timp, toti medicii din clinica respectiva s-au adunat in sala in care era testat Tomita, nevenindu-le sa creada ca este posibil asa cevaâ€.
Aceste posibilitati incredibile ale conditiei fizice a lui Toma au fost etalate de acesta in plin concurs in 2007 cand a parcurs pe jos cu rucsacul in spate 170 km in alergare, fara oprire, trecand trei pasuri de peste 3000 m alt. Dupa acel moment presa occidentala botezandu-l “Alergatorul Alpilorâ€.
Pentru a nu repeta anumite lucruri spuse de altii inaintea mea, am sa pun cateva link-uri ce descriu acest eveniment, precum si personalitatea lui Tomi Coconea, un roman de care ar trebui sa fim mandri ca exista:
http://www.redbullxalps.com/gallery/videos.html apasati pe portretul atletului Toma Coconea;
http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara ... 48400.html
http://bazavan.ro/2011/07/hai-sa-l-sust ... a-coconea/
http://pilotmagazin.ro/2011/04/toma-coc ... n-si-dani/
http://neatza.a1.ro/faze-tari/Parapanti ... _5850.html
...si cateva mesaje adresate pe Facebook Red Bull, lui Toma Coconea, din partea strainilor, dupa momentul de finis de la Monaco:
Cybercafé Contamines: Huge Respect man !! you're the king !! July 30 at 11:10am
Mario Schmaranzer: congrats toma !!!! you did great and perfect work !!!!!!!! July 30 at 11:17am
Santa Knaus: Congratulation Duracell Man! July 30 at 11:29am
Jochen Gallant: unsere frauen....= delegation petrosani July 30 at 11:29am
Stefan Schneider: I just say 60-70% running the route!! That's Mr. Toma "King of running" Coconea. Congress for your amazing performance!!! July 30 at 11:57am.
Fredrik Gustafsson: Congrats to Toma!!! July 30 at 12:05pm.
Jordi Sierras Aguilar: from Barcelona:Congratulations !!!! July 30 at 12:09pm.
Robin Mutschler: congrats!! amazing runner July 30 at 12:41pm
Mimmo Iannone: ‎6 il N° 1 BRAVISSIMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! July 30 at 1:02pm.
César Cortés Bouhot: Cocococococococneaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! July 30 at 2:54pm.
Simone Grossi: I'am very heppy!!! ;-) July 30 at 3:24pm.
Hans Selz: Hi Toma, you are the greatest sportsman, many respekt! July 30 at 3:41pm.
Lionkid Rooth: well done champ! July 30 at 3:47pm.
Stewart Midwinter: From Canada, congratulations for your great success! July 30 at 8:47pm.
Gustavo Righetto: Congrats Toma, u r the real champion, running as an ironman, flying as an eagle, 2012 u can be sure we will be be with u again!!!!!!!!!!!!!
July 30 at 9:27pm.
Peter Blair Michelmore: Bravo Toma. Incredible man... July 31 at 1:37am.
Mitrofan N Vasilut FELICITARI !!! Asta da reclama pentru Romania ,cand guvernanti nostri arunca cu milioane de euro dupa frunze-n vant. July 31 at 1:45am
Heidelore Arch: Es war so spannend, Herzlichste Gratulation Toma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! July 31 at 9:30am
Jean-Marc Van den Broek: thank for the dream you give us July 31 at 1:48pm
...si asta, in timp ce 99% dintre romani nu stiu cine este Toma Coconea, nu din vina lor, ci din vina celor care promoveaza nonvalorile si prostul gust.
Satul de promisiunile oamenilor politici care inainte de concurs, cand promisiunile ar trebui onorate, nu-i mai raspund la telefon, Toma Coconea, din putini bani de care dispune, castigati din meseriile vietii lui (instructor de zbor si salvamontist) si-a achizitionat recent, in rate, o moto parapanta cu care doreste sa-si stranga bani pentru o noua aventura (sub nelipsitul steag al Romaniei), ce va avea loc la anul, in Statele Unite - Reb Bull X-Vest.
M-a sunat ieri si mi-a spus de proiectul pe care il demareaza.
Azi a ajuns la Bucuresti unde poate si cu ajutorul lui George Burneci, vom incerca sa gasim o locatie in jurul Bucurestiului, in care Tomita sa va invite la zboruri de agrement cu moto parapanta. Incearca sa-si stranga singur fondurile necesare pentru a reprezenta Romania la cea mai importanta competitie de adventure din lume.
Acest om nu doreste sa provoace mila nimanui, este un luptator ce doreste prin meseria lui sa va provoace adrenalina in scopul promovarii imaginii acestei tari: Romania ...tara, care din pacate, l-a uitat ...si-l uita in continuare.
In urmatoarele zile va voi anunta locul, perioada in care vor avea loc zborurile de agrement si pretul acestora.
Zborurile au loc alaturi de dublul Vicecampion mondial Red Bull X-Alps - Toma Coconea !!!