OSTIA ANTICA

impartasiti cu noi imagini care le considerati deosebite
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

OSTIA ANTICA

Mesaj de Lupu Ciprian »

Mesaj mutat de la Intalniri si excursii in cadrul comunitatii ‹ Calatorii in strainatate cu RV-ul, in imagini si cuvinte. LUPU C.

Ostia Antica
{ POST_NUM }{ POST_NUM_SYMBOL }1 de george chirila » 17 Noi 2011 14:04

Si acum putina istorie ( scuze celor care nu agreaza acest subiect ,dar consider ca va fi interesant ).
Ostia Antica , celebrul port al Orașului Etern, fără de care nu ajungea Roma ce a ajuns în antichitate .
M-am plimbat aproape 5 ore printre ruine și tot nu am văzut tot ce se putea vedea. Așa, ca să aveți un grad de comparatie, prin anul 10 AD , Ostia avea vreo 80.000 de locuitori. Și un grad de urbanism fenomenal, cu apă curentă, străzi pavate, clădiri cu câteva etaje, cu o brigadă de pompieri cu 300 de oameni, cu terme extraordinare pentru folosința cărora nu se plătea nimic, splendid, ce să mai. Adică, dacă o luăm altfel, există încă localități la noi în țară care nu sunt, din punct de vedere sanitar, la fel de îngrijite cum era Ostia acuma 2000 de ani.
Intrarea in acest imens site arheologic ,m-a costat 6,5 euro ,dar a meritat toti banii ,toata straduinta si toata rabdarea mea ,printr-o caldura de 35 grade Celsius ,si un soare toropitor .
http://youtu.be/fHMPzKvk5ts

A te plimba prin Ostia, pentru mine ca mare fan de istorie a Imperiului Roman, este superb. Pentru că știu cât de important a fost portul ăsta pentru dezvoltarea Imperiului, pentru grânele care hrăneau plebea și care veneau majoritar din Egipt, pentru construcția de vase încă din timpul celui de-al doilea război punic, teribil sentiment, vă spun eu. Eram în locurile unde legiunile romane se îmbarcau pentru a pleca la război, eram pe țărmul unde aceleași legiuni sau ce a mai rămas din ele se întorceau acasă. Eram pe un pământ mustind de istorie și pe care, zău vă spun, călcam cu un respect fantastic. Dalele de piatră încă mai păstrează urmele carelor care au trecut pe acolo și parcă îți este nu știu cum să calci pe ele, ca și cum ai călca peste istorie…

de Sandu Toma » 17 Noi 2011 14:11

George...si noi mai "copiem" postarile altora...dar macar specificam sursa, nu ne asumam "drepturile de autor " !
Poti face aceasta relatare la Presoana I a singular, doar daca ... "Lumea ma stie de chinezu. Dar numele meu de civilie este Cristian China-Birta. Puteti sa imi spuneti, insa, chinezu. Ca doar toata lumea imi spune asa…" iar sectiunea forumului unde ai postat se numeste "Calatorii in strainatate cu RV-ul, in imagini si cuvinte"
http://chinezu.eu/2010/11/28/ostia-anti ... e-istorie/

Ieri am trădat Roma pentru Ostia Antica. Celebrul port al Orașului Etern, fără de care nu ajungea Roma ce a ajuns în antichitate în veci pururi amin Recunosc, nu mă așteptam să găsesc atâta istorie acolo. Ne-am plimbat juma de zi prin ruine și tot nu am văzut tot ce se putea vedea. Așa, ca să aveți un grad de mărime, prin anul 10 AD Ostia avea vreo 80.000 de locuitori. Și un grad de urbanism fenomenal, cu apă curentă, străzi pavate, clădiri cu câteva etaje, cu o brigadă de pompieri cu 300 de oameni, cu terme extraordinare pentru folosința cărora nu se plătea nimic, splendid, ce să mai. Adică, dacă o luăm altfel, există încă localități la noi în țară care nu sunt, din punct de vedere sanitar, la fel de îngrijite cum era Ostia acuma 2000 de ani.

A te plimba prin Ostia, pentru mine ca mare fan de istorie a Imperiului Roman, este superb. Pentru că știu cât de important a fost portul ăsta pentru dezvoltarea Imperiului, pentru grânele care hrăneau plebea și care veneau majoritar din Egipt, pentru construcția de vase încă din timpul celui de-al doilea război punic, teribil sentiment, vă spun eu. Eram în locurile unde legiunile romane se îmbarcau pentru a pleca la război, eram pe țărmul unde aceleași legiuni sau ce a mai rămas din ele se întorceau acasă. Eram pe un pământ mustind de istorie și pe care, zău vă spun, călcam cu un respect fantastic. Dalele de piatră încă mai păstrează urmele carelor care au trecut pe acolo și parcă îți este nu știu cum să calci pe ele, ca și cum ai călca peste istorie…

George...si noi mai "copiem" postarile altora...dar macar specificam sursa, nu ne asumam "drepturile de autor " !
TRUMA Service Partner
Orice problema are o rezolvare practica !
Burstner 4308 +TEC 515 + Opel Frontera Sport + Opel Astra Caravan

Sandu Toma
Moderator

Re: Ostia Antica
{ POST_NUM }{ POST_NUM_SYMBOL }3 de george chirila » 17 Noi 2011 14:20

Da intradevar ,am omis sa spun treaba asta . NU am dorit sa-mi insusesc drepturile nimanui .
Conform http://chinezu.eu/2010/11/28/ostia-anti ... e-istorie/,doar atat .
Pozele sunt facute cu " rasnita " mea personala >
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns