Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
''Nene Sandule"eu nu am asa ceva ce ai spus in legatura cu truma ventul .Te rog sa te uiti la poze si sa-mi spui si mie daca e asa sau nu!?Oricum rezolvam problema in Delta=speram NU!?!
Radule !
Imi permit sa-ti spun pe nume pentru ca vreau ca si voi toti ceilalti rulotisti sa imi spuneti "Sandu" si atat ,fara Dl, Nene sau alte politeturi !(ma simt stanjenit si deranjam colegii !)
Problema ta are rezolvare si vom hotara impreuna in delta si care este aceasta, cat despre rezistenta de la bioler o vom masura cu un ohmmetru si vom vedea cine este de vina (rezistenta, termostatul, intrerupatorul, alimentarea )
Mai baieti! Voi il stiti pe Jolt al lui Peti? Sa va zic doua vorbe despre el. A montat zeci de astea!!! De ce nu-i cereti si lui parerea? Sa va mai spun ca a facut "scoala" la Truma? Si a invatat despre tot ce inseamna Truma!!!
Multumesc Sandule pentru rabdarea de care dai dovada la toate intrebarile celor mai novice in domeniul tehnic al rulotelor si ii multumesc si lui Sergiu pentru informatiile de care avem foarte mare nevoie.Speram sa vina si Peti pentru ajutor!
Membru cotizant
VW Passat&Rulota KIP DE LUXE 40 EK
Tel.0721080383
Si Peti a facut cursul respectiv. Nu ai scris toate datele problemei in acest topic!!! :) Deduc doar ca vrei sa bagi tubulatura prin boiler..... Tot la Peti si Jolt ajungi! :D
Scrie toata problema aici si sa vezi ca se rezolva. Mie mi-au pus inca un boiler electric in serie si....merge beton! Prin ambele trece tubulatura de aer cald si crede-ma ca ajuta destul de mult pe timp friguros.
Ca sa nu mai deschid alt topic, a schimbat cineva bazinul de la boilerul tt2? S-a spart de la inghet. L-am comandat, oare pot sa-l schimb eu?( nu sunt foarte indemanatic). Poate are cineva si ceva poze.
Cristi, daca nu ai doua maini stangi :mrgreen: , sigur te vei descurca.
- in primul rand se desprind colierele de la cele 4 furtune si se desprind furtunele
- se desfac suruburile care fixeaza boilerul in podea
- se scoate mantaua izolatoare de pe corpul boilerului
- se desfac cele doua suruburi (cheie "torx") care prind rezistenta electrica si se scoate rezistenta
- se desfac suruburile de pe capetele tubului de aluminiu de 65mm (care este conectat cu tubulatura aluminiu-carton) si se extrage tubul din bazinul vechi
- Se fac operatiunile in ordine inversa, cu observatia ca in kit-ul cu vasul de schimb vei gasi garnituri "O ring" noi atat pentru flansa rezistentei electrice, cat si pentru cele doua capete ale tubului de aluminiu de 65mm.
ATENTIE ! Atat pe furtunele de intrare apa cat si pe cele de iesire trebuie sa ai montati robineti de golire a apei, care trec prin podea !
Succes si daca nu te descurci...suna-ma !
Multumesc pentru raspunsul foarte edificativ. Sper sa ma descurc, daca nu, o sa va sun.( as vrea sa ajung la 1 decembrie la Rasnov , de asta ma grabesc)
PS(off topic): Am comandat si un dispozitiv antiinghet pentru ceasul buteliei , daca nu reusesc sa il montez credeti ca ma puteti ajuta la rasnov cand ajung? (trebuie sa ma asigur ca nu raman fara caldura , avand in dotare si un ficior de pana`n 2 ani)
Se monteaza foarte simplu ! Cu ajutorul clemei de sarma se fixeaxa cat mai strans rezistenta de 12Vcc pe "gatul" regulatorului de presiune in zona in care se face reglarea de presiune .
Trebuie doar sa ai o alimentare de 12Vcc in compartimentul buteliei.