Boiler Truma Therm TT2

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Sandu Toma
Membru forum
17

Boiler Truma Therm TT2

Mesaj de Sandu Toma »

La intrebarea lui Radu Andron cum functioneaza boilertl Truma Therm TT2 pun mai jos link-ul catre descrierea acestui echipament :
http://www.leisure-supplies.co.uk/truma ... me_tt2.htm
http://translate.google.ro/translate?hl ... l%26sa%3DN
Orice problema are o rezolvare practica
Radu Andron
Membru forum
17

Re: Boiler Truma Therm TT2

Mesaj de Radu Andron »

''Nene Sandule"eu nu am asa ceva ce ai spus in legatura cu truma ventul .Te rog sa te uiti la poze si sa-mi spui si mie daca e asa sau nu!?Oricum rezolvam problema in Delta=speram NU!?!
Fişiere ataşate
IMG_3885.JPG
(85.81 KiB) Descărcat de 1613 ori
IMG_3886.JPG
(83.81 KiB) Descărcat de 1611 ori
IMG_3887.JPG
(77.47 KiB) Descărcat de 1610 ori
IMG_3888.JPG
(81.47 KiB) Descărcat de 1610 ori
IMG_3889.JPG
(85.06 KiB) Descărcat de 1610 ori
IMG_3892.JPG
(63.52 KiB) Descărcat de 1606 ori
IMG_3894.JPG
(96 KiB) Descărcat de 1610 ori
IMG_3895.JPG
(91.79 KiB) Descărcat de 1613 ori
IMG_3896.JPG
(82.98 KiB) Descărcat de 1608 ori
IMG_3897.JPG
(84.86 KiB) Descărcat de 1607 ori
Membru cotizant
VW Passat&Rulota KIP DE LUXE 40 EK
Tel.0721080383
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Radule !
Imi permit sa-ti spun pe nume pentru ca vreau ca si voi toti ceilalti rulotisti sa imi spuneti "Sandu" si atat ,fara Dl, Nene sau alte politeturi !(ma simt stanjenit si deranjam colegii !)
Problema ta are rezolvare si vom hotara impreuna in delta si care este aceasta, cat despre rezistenta de la bioler o vom masura cu un ohmmetru si vom vedea cine este de vina (rezistenta, termostatul, intrerupatorul, alimentarea )
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Mai baieti! Voi il stiti pe Jolt al lui Peti? Sa va zic doua vorbe despre el. A montat zeci de astea!!! De ce nu-i cereti si lui parerea? Sa va mai spun ca a facut "scoala" la Truma? Si a invatat despre tot ce inseamna Truma!!!
Radu Andron
Membru forum
17

Mesaj de Radu Andron »

Multumesc Sandule pentru rabdarea de care dai dovada la toate intrebarile celor mai novice in domeniul tehnic al rulotelor si ii multumesc si lui Sergiu pentru informatiile de care avem foarte mare nevoie.Speram sa vina si Peti pentru ajutor!
Membru cotizant
VW Passat&Rulota KIP DE LUXE 40 EK
Tel.0721080383
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Si Peti a facut cursul respectiv. Nu ai scris toate datele problemei in acest topic!!! :) Deduc doar ca vrei sa bagi tubulatura prin boiler..... Tot la Peti si Jolt ajungi! :D
Scrie toata problema aici si sa vezi ca se rezolva. Mie mi-au pus inca un boiler electric in serie si....merge beton! Prin ambele trece tubulatura de aer cald si crede-ma ca ajuta destul de mult pe timp friguros.
Cristi Argesanu
Membru forum
14
Oras: Dragasani
Data nasterii: 17 Iul 1981

Mesaj de Cristi Argesanu »

Ca sa nu mai deschid alt topic, a schimbat cineva bazinul de la boilerul tt2? S-a spart de la inghet. L-am comandat, oare pot sa-l schimb eu?( nu sunt foarte indemanatic). Poate are cineva si ceva poze.

Multumesc
Nissan Pathfinder + RULOTA HOBBY 460 ufe
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Cristi, daca nu ai doua maini stangi :mrgreen: , sigur te vei descurca.
- in primul rand se desprind colierele de la cele 4 furtune si se desprind furtunele
- se desfac suruburile care fixeaza boilerul in podea
- se scoate mantaua izolatoare de pe corpul boilerului
- se desfac cele doua suruburi (cheie "torx") care prind rezistenta electrica si se scoate rezistenta
- se desfac suruburile de pe capetele tubului de aluminiu de 65mm (care este conectat cu tubulatura aluminiu-carton) si se extrage tubul din bazinul vechi

- Se fac operatiunile in ordine inversa, cu observatia ca in kit-ul cu vasul de schimb vei gasi garnituri "O ring" noi atat pentru flansa rezistentei electrice, cat si pentru cele doua capete ale tubului de aluminiu de 65mm.
ATENTIE ! Atat pe furtunele de intrare apa cat si pe cele de iesire trebuie sa ai montati robineti de golire a apei, care trec prin podea !
Succes si daca nu te descurci...suna-ma !
Cristi Argesanu
Membru forum
14

Multumesc pentru raspunsul foarte edificativ. Sper sa ma descurc, daca nu, o sa va sun.( as vrea sa ajung la 1 decembrie la Rasnov , de asta ma grabesc)

PS(off topic): Am comandat si un dispozitiv antiinghet pentru ceasul buteliei , daca nu reusesc sa il montez credeti ca ma puteti ajuta la rasnov cand ajung? (trebuie sa ma asigur ca nu raman fara caldura , avand in dotare si un ficior de pana`n 2 ani)
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Chiar daca iti montezi dispozitivul antianghet nu uita ca trebuie sa incarci buteliile cu GPL. Cu dispozitiv sau fara butanul ingheata
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Se monteaza foarte simplu ! Cu ajutorul clemei de sarma se fixeaxa cat mai strans rezistenta de 12Vcc pe "gatul" regulatorului de presiune in zona in care se face reglarea de presiune .
Trebuie doar sa ai o alimentare de 12Vcc in compartimentul buteliei.

Vezi http://www.google.ro/imgres?q=TRUMA+-+E ... 9,r:12,s:0
Cristi Argesanu
Membru forum
14

Aici era problema ,din pacate nu am iesire 12v in compartimentul buteliei, ma gandeam sa improvizez ceva.

@Dan Iliescu : GPL obisnuit de la pompele auto este bun? am si un fel de burtiera electrica de 30cm latime cu care ma gandeam sa invelesc butelia.

Scuze de off topic.
Scrie răspuns