legea picnicului...

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Re: legea picnicului...

Mesaj de Silviu Ghete »

Trebuie sa ne intalnim. Mai am (inca) oaresce cunostinte printre alesii locali (mai precis un consilier). Poate pot ajuta pe aceasta cale.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

http://www.avocatnet.ro/UserFiles/artic ... 031451.pdf

Senatul a adoptat, la data de 27 octombrie, propunerea legislativa privind desfasurarea activitatii de picnic, prin implinirea termenului de adoptare tacita.

Astfel, “activitatea de picnic este definita activitatea de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane, care presupune consumul de bauturi si/sau alimente si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului”.

Picnicurile se vor desfasura doar in locuri special amenajate, aflate in administrare publica sau private. Administratorii acestor zone dedicate iesirilor in aer liber vor dota zona corespunzator, se vor asigura de curatenia ei si nu vor permite ridicarea constructiilor - altele decat cele temporare, defrisari sau alte interventii asupra naturii.

Astfel, spatiile de picnic vor cuprinde zone speciale pentru aprinderea focului. De asemenea, in acele locuri se vor regasi containere destinate colectarii selective a deseurilor si vor fi marcate corespunzator zonele destinate parcarii autovehiculelor.

Administratorilor zonelor de picnic care nu respecta aceste obligatii pot fi amendati cu pana la 50.000 de lei.

Totodata, potrivit actului normativ, cei care iau parte la picnicuri au obligatia de a arunca gunoaiele selectiv in locuri special amenajate. Cei care nu respecta acest lucru risca sa fie sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 2000 de lei.

Focul va fi aprins doar in locurile special amenajate si nu se va lasa nesupravegheat, amenda aplicata pentru nerespectarea acestor obligatii se ridica la 3.000 de lei.

O amenda cuprinsa intre 300 si 3000 de lei este prevazuta pentru cei care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor, dar si pentru cei care arunca pe jos mucuri de tigara.

De asemenea, nu este permisa folosirea produselor de igiena la o distanta mai mica de 30 de m fata de cursurile de apa, iar obiectele care au deservit activitatii de picnic nu pot fi spalate in cursurile de apa. In acelasi timp, se prevede ca apa folosita in urma picnicurilor sa fie imprastiata pe sol.

Distrugerea panourilor informative, indicatoarele sau a constructiilor este sanctionata cu o amenda de 500 de lei.

Printre alte obligatii prevazute in noua lege se numara si interdictia de a hrani animalele salbatice, precum si obligatia de a respecta bunele moravuri.

Amenzile vor fi aplicate de reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, autoritatile administratiei publice locale, precum si de personalul MAI. Acestia vor avea dreptul sa inspecteze zonele in care se desfasoara activitatea de picnic, sa verifice datele cu caracter personal ale persoanelor care desfasoara activitatea de picnic, precum si sa evacueze zona respectiva.

Sursa- avocatnet.ro
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Art. 6. - Obligaţiile persoanelor fizice

Persoanle fizice care desfăşoară activitatea de picnic au următoarele obligaţii:

a) Să nu distrugă sau să degradeze panourile informative şi indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări;
b) Să arunce deseurile doar în locurile special amenajate ,
c) Să depună selectiv deseurile de ambalaje, în containerele inscripţionate corespunzător
d) Să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supraveheze în permanenţă
Să respecte orarul de funcţionare al zonei de picnic; -
e) Să lase locul în care au desfăşurat picnicul aşa cum l-au găsit
f) Să parcheze doar în zonele destinate parcării.....sau...... ce se intampla în zonele în care geografia nu permite..corelat cu art. 5 lit.j)_?
g) Să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate.
h)Să nu folosească produse de igenă personală la mai putin de 30 m distanţă de cursurile de apă;-
i) Să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic la mai puţin de 30 m de cursurile de apă. Apa uzată trebuie colectată şi împraştiată pe sol;
j) Să nu verse apa uzată în lacuri, părăuri sau râuri;-
k) Să nu hrănească animalele sălbatice.
l) Să nu îndepărteze sau rănească sau distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit.
m) Să nu posteze semne sau mesaje;

n) Să păstreze liniştea fără să deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori
o) Să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât cele special amenajate
r) să respecte ordinea publică şi bunele moravuri

Defalcat

a - nu este cazul nostru
b - automat trebuie sa te afli in camping sau zona special amenajata
c - daca vom gasi la fata locului containere ...
d - vezi punctul b
e - nu este cazul nostru
f - ciudat si dubios punctul asta (daca ma opresc la marginea unui drum si ma gaseste un reprezentant al uneia dintre institutiile abilitate ca ''dau din falci ''...am si bagat mana in buzunar :shock: )
g - paaaa forest ,pampersi sau wc chimic in spate ,ca pe rucsac
h - punga de plastic agatata la chimir si suluri de hartie igenica de gat
i - unii nu le spala nici acasa (nu este cazul nostru )
j - vezi pct.e
k - vin ei (ursii ) si-ti devalizeaza cortul (nu se pune asta )
l - urmeaza sa facem cursuri de levitatie controlata (parca ma si vad plutind pe la BABELE )
m - aiurea (doresc sa vad bucaciuni semidezbracate cu indicatoare in maini ...spre locul de campare )
n - asta da ... adio guta ,salam ,peste si alti guristi semidrogati
o - asta este ptr. Germania sau Elvetia
r - asta este ptr. mine (pentru toate admiratoarele mele ,sa dus dracu numarul de "stripsis" )
Daca nu e de plans ...ar fi de ras ...DE RAS AM AJUNS TOTI
Pacat, si era asa bine ...
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Nu te inteleg , Cristi Nastase ?
Actuala gasca ! Care ?
Fosta ! probabil...dar care ?
Nu te inteleg ?
"Sa vedem ce mai faceti acum !!! ..." ???
Am fost si suntem buni prieteni de ruloturism.
Te rog ...fi explicit !
Nu arunca cu vorbe ce pot dezlantui ...eu le spun, numai nelamuriri ?
Ai fost un "calm, un echilibrat" nu un deschizator de cutii ale Pandorei ...
Cu stima, al tau prieten ruloturist,
Doru Stoicescu
Nicolae Nasalciuc
Membru forum
16
Oras: Orhei
Data nasterii: 09 Apr 1963

Mesaj de Nicolae Nasalciuc »

Da pica rau de tot legea asta ,adio Corbu(si am destula vechime de cortizm si rulotizm in zona ceia),adio campare Off in orce alta zona unde obisnueam sa mai iesim :mrgreen:
Darrrrrr,intram si noi in randul lumii civilizate numai de sar respecta....
HYUNDAI TUXON 2019//HOBBY DE LUXE EASY 2004
KOLEA -0726161036//nasalciucnicolae@yahoo.com
Numai acela este liber care iubeste libertatea pentru el si e bucuros s-o extinda si asupra altora.
(Rabindronath Tagore)
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

(noi doar ne-am oprit pe malul marii la croati,am pus o patura am mancat un sendwich,eram cu doblo ,la umag, nu a trecut o jumate de ora si era acolo politia.nu s-a intimplat nimic,am aratat legitimatia cu care eram cazati la campingul umag parc.am mai stat vre0 ora si am plecat mai departe)
Fişiere ataşate
IMG_3656.JPG
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Eu zic sa incercam sa vedem si partile bune..
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

locuri special amenajate...
Fişiere ataşate
IMG_0371.JPG
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

“activitatea de picnic este definita activitatea de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane, care presupune consumul de bauturi si/sau alimente si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului”.

Avem ocazia la 1 decembrie 2011, cu ocazia intalnirii de la Rasnov, sa verificam daca suntem pregatiti pentru aceasta lege.
Va fi o intalnire in aer liber, pe un domeniu privat si nu al statului dar cu o participare numeroasa.
De modul cum se vor comporta participantii, vor vorbi concluziile.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Salut Dorule :D , cum dracu intelegi tu invers fata de toti ceilalti.
Voi plati si la Club RV cotizatia anuala ca sa nu dau impresia ca sunt partizan cu cineva
NU FAC PARTE din nici o gasca ,eu va respect si va iubesc pe toti la fel
Repet : nu am reusit sa-l am idol nici pe tata (un om exceptional ),dar sa-mi caut unii pe forumuri ...
@ Doru
Trebuia sa-ti fur bujia de la bicicleta la Pusnicu ...dar nu este timpul pierdut
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

cristi nastase scrie: NU FAC PARTE din nici o gasca ,eu va respect si va iubesc pe toti la fel
Salut Buca...
pt atac la persoana esti penalizat cu ,,PREZENTA OBLIGATORIE LA URMATOAREA INTRUNIRE,, neexecutarea se pedepseste
aspru !!! Gasca pupa zana ... :mrgreen:
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

cristi nastase scrie:...Salut Dorule :D , cum dracu intelegi tu invers fata de toti ceilalti.
...
Ahaaa !
Acu intelese-i. Alzaimer-ul. Un neamt mic cu ochelari. Oricum eu nu ma compar cu Toma, Toma Sandu, il cunosti. Bun baiat . Un tanar. Il admir. Ca si pe tine, pescar, bucatar, dar sa nu-l uit pe si pe Serpescu. Buna-i apa aia dulce, acidulata, mai ales vara.
P.S. Ce dracu' ne-am face fara voi ?
Murim !
P.S. Ca sa nu ma treaca Toma la Off, declar buna legea picnicului. O sa am nostalgia camparii, ca acum 20 si de ani, cand oriunde doream, campam, de se uitau toti taranii la rulota mea ca la urs. Dar era tare placut, mirosul campiei inflorite, susurile raurilor de munte, ce ma adormeau pe putin vreo 14 ore.
Scrie răspuns