Camper sau Rulota?

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Camper sau Rulota?

Mesaj de Lupu Ciprian »

Mesajele off topic au fost sterse
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Fiind un hobby, e imposibil ca la o perioada sa nu intru pe mobile de curiozitate sa vedem ce-a mai aparut "nou".. Foarte rar apar ocazii 4x4 ca acest "mertan batrin si bun"

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Faptul ca se incadreaza in categ B (mma) , are inca un an TUV, extra incalzire webasto , plus ca e un pic de mercedes, e f f bine, ca si pretul care e atragator pt anul 1995...

Mercedes Benz Hymer-Eriba S 555 - 2, 8 L - Turbo-Diesel - Allradantrieb - (4 x 4 ) - ABS - Pilotensitze - CD wechsele - Rückfahr Contral - Sat-Antenne - 1. Hand - Fahrradträger - Heckleiter - Hubbett - Langesitzbank - Mittelsitzgruppe - Trumatic - Nasszelle - Warmwasser Boiler - WC - Dusche - Spüle - Kühlschrank mit eisfach - 3 Flammen Herd - Staufäche - Fliegen gitte - Verdunklungsrollos - Länge 560 - Hubraum 2874 - Breite 2220 - Höhe 2790 -Keine Gewähr für Fehler und irrtümer in diesem Text, : ... Handschaltung, Allrad, Standheizung, Gebrauchtwagengar., ABS, Scheckheft, Parktronic System, CD, Radio, Tempomat, elektr. WFS, Servolenkung, Dachtraeger, Standheizung, aus erster Hand, Typ: Gebrauchtwagen, Diesel, WC, Küche, Schlafplätze: 5, Mittelsitzgruppe, Markise

Link mobile : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

motorul e din cele mai nereusite,injectie directa fara precamere,zgomotos si gurmand ptr caii oferiti....Clima nu are,si nici zona de noapte,are doar pat fix la prepeleac si cel ce devine din zona de zi transformata la nevoie...Degeaba e scurt,spatiul interior e cam sacrificat.....dar de gustibus....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Mihnea, eu am zis ca-i rar de gasit 4x4 . Ca-i hodorg saracu, am scris, dar, motoarele astea nu prea au picat, asta e, zgomotoase sint cam toate cele vechi ..am avut 3 !
Sint multe cu configuratia asta. De ex nevasta doarme sus in fata, vezi ca are pat dublu si eu de ex pe canapea ..Dar pt tineret e foarte bun, pt urcat in munti sau Maroc
Sa urmaresti pe mobile ce greu apar. Chiar si cele noi 4x4 sint cu configuratii mai proaste, rar f f f rar ceva lejer.. Am zis sa mai schimbam un pic subiectele acide active
Am vrut un 4x4 dar efectiv nu cred ca-i bun decit celora ce chiar umbla in munti pe sleauri, pe forestiere grele, altfel nu se prea justifica in "munca noastra de zi cu zi". :)

asa de ex, ar mai fi mai : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4

sau pt cine "poate" asa : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=9
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Rusu Mihail scrie:Mihnea, eu am zis ca-i rar de gasit 4x4 . Ca-i hodorg saracu, am scris, dar, motoarele astea nu prea au picat, asta e, zgomotoase sint cam toate cele vechi ..am avut 3 !
Sint multe cu configuratia asta. De ex nevasta doarme sus in fata, vezi ca are pat dublu si eu de ex pe canapea ..Dar pt tineret e foarte bun, pt urcat in munti sau Maroc
Sa urmaresti pe mobile ce greu apar. Chiar si cele noi 4x4 sint cu configuratii mai proaste, rar f f f rar ceva lejer.. Am zis sa mai schimbam un pic subiectele acide active
Am vrut un 4x4 dar efectiv nu cred ca-i bun decit celora ce chiar umbla in munti pe sleauri, pe forestiere grele, altfel nu se prea justifica in "munca noastra de zi cu zi". :)

asa de ex, ar mai fi mai : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4

sau pt cine "poate" asa : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=9
In primul rind felicitari pentru superexcursia in Europa.Apoi neamtul a gresit in anuntul dvs,acela are vajnicul si faimosul motor de 5 cil aspirat si nu mai noul motor de proasta faima ce mentionam mai sus...In rest daca este sa vorbim de 4x4 atunci e de mentionat IGLHAUT sau OBERAIGNER....ar mai fi niste astfel de creatori de MB 4x4 cu celula locuibila sau camper dar preturile sunt de neatins....4x4 e bun ca si camper daca vrei sa mergi unde nu pot merge altii,dar e necesar un motor pe masura,adica macar 5 cil....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Recunosc ca nu am avut rabdare sa citesc toate postarile.
Din ce am citit trag concluzia ca cei mai multi prefera rulata dar un camper nu ar strica.
Am avut in ultimii 12 ani 3 rulote si un cort remorca. (si culmea le mai am inca pe toate ca nu am gasit cumparator la ele)
Mai nou, de un an am si doua autorulote.
Stati putin nu va ganditi ca am bani. Toate rulotele si autorulotele impreuna nu costa cat un camper nou.
Am mult timp liber .
Din experienta capatata va pot spune urmatoarele:
Cu rulota ai lungimea mai mare decat un tir si de parcat gasesti foarte greu si pe autostrada daramite in localitati.
De intors, mai bine mergi in plus zeci de km decat sa manevrezi pe o strada normala.
Dotarile rulotelor sunt mult inferioare camperelor cu exceptia rulotelor dupa 2000 care au si pret mult mai mare.
Sejururi cu rulota inseamna camping obligatoriu, pe cand cu camperul poti parca la o periferie de oras pe strada ca sa dormi cateva nopti si daca schimbi locatia stai cat vrei. Acest lucru nu este de neglijat daca in traseu vrei sa vezi localitati si obiective turistice nu numai natura salbatica.
Nu e de neglijat nici ocolul facut in traseu pentru a ajunge la campinguri daca esti cu rulota. Campingul devine in felul asta un obiectiv in sine al excursiei si datorita distantei o cheltuiala in plus.
Daca campingul este langa un obiectiv turistic (plaje, castel, centru istoric, parc de distractii) automat pretul creste de la 10-20 de euro la 30-40 de euro pe noapte.
Daca am drum lung de facut (de exemplu 1000km pe zi), sotia se duce in spate imi pregateste un sandvich , sau o cafea.
Pot trage pe dreapta, sau intr-o parcare, ma mut la masa si mananc, si chiar trag un pui de somn.
Cu rulota nu gasesti usor parcare si trebuie sa iesi din masina sa intri in rulote si acolo sa incepi sa pregatesti ceva de mancare (dupa ce aduni ce s-a imprastiat).
Cine a avut rulota si nu a gasit dulapuri deschise si lucruri imprastiate dupa un drum cu denivelari?
In camper nu e nici pe departe zdruncinatura din rulota.
Uneori,in camper, sotia se duce in spate, in pat, si doareme o ora doua si cand se trezeste poate sa ma inlocuie la condus.
Camperul il conduce dar la rulota nu s-a bagat niciodata.
Poate va intrebati de ce e nevoie sa conduci asa mult continuu.
Daca traversezi de exemplu Bulgaria sau poate alte tari din astea nu e indicat sa te opresti in drum.
Ramane insurmontabila problema vizitelor in zone aglomerate unde nu poti patrunde cu camperul.
Cu autoturismul poti intra, dar cauti parcare cateva ore, nervi si bani de parcare, si timp pierdut.
Varianta cu bicicleta sau varianta transportului in comun in metropole, e mult mai convenabila. Un GPS cu baterie de rezerva te ajuta mult in aceste cazuri.
Faptul ca daca ai autoturismul dezlegat de rulota pleci mai usor si mai ieftin la plimbare nu este chiar adevarat. Camperul pleaca in 10 minute necesarre ca sa strangi parasolarul si eventual antena TV si masa si scaunele de exterior. Si atunci nu esti obligat sa revii in campingul ala (sau parcarea aia) ci poti continua drumul catre alte locatii chiar daca sunt relativ apropiate.
Oricum cand lasi rulota in camping strangi in general ce e in exterior, inchizi geamurile si incui rulota.
Cele doua campere sunt: un Ford Transit cu alcov si un Ford Transit integrat . Dotarile sunt aproape identice dar ceva mai mult loc in alcov (are in plus cabina de dus separata si un pat de o persoana in plus).
Consumul e insa mai mic la integrat si viteza economica mai mare.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Sint pareri si pareti Traiane, eu cu colegul din Milano, deja vorbim de 4x4, caci avem ceva amatori tineri ce vor la Babele si mai sti, poate in tiimp si la Omul .. :)
Eu le-am zis altfel intr-un topic : Rulota e pt tineret si camperul pt pensionari...Proportie - raport pret , timp liber - miscare - calare si alte avantaje si dezavantaje
.
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Am rulota, nu am avut camper si sunt total deacord cu Traian. A sintetizat exact ce trebuie sa afle cineva despre camper si rulota; cand o sa am timp suficient cu siguranta o sa trec la camper, dar in momentul de fata investitia in camper este un lux pentru mine din punct de vedere al lipse timpului si de ce nu si al banilor. Referitor la 4x4 pentru mine nu cred ca e necesar, doar daca o sa plec iarna la schi, dar cu siguranta nu as dori sa urc la babele cu camperul si cu siguranta nu voi ajunge in expeditii in Maroc, Libia...
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Am specificat ca am mult timp. Si mai specific acum ca timpul asta liber e vara cand firma mea "se odihneste" ca produce crema de pantofi si vopsea de piele si la slip si slapi nu se cere. :roll:
Nu am evoluat atat incat sa trec la 4x4. In plus, locuind la munte, nu prea ma duc cu rulota sau camperul pe munte, caut tarile calde precum cocorii.
Varsta poate conteaza la gusturi dra nu cred ca tinerii prefera sa se aseze intr-un camping, cred ca prefera sa vada si sa calatoreasca cat mai mult si atunci ceva cu care te misti usor e preferabil.
Mai mult, pentru cei ce nu au destul timp nu rulota e preferabila ci autorulota. Eu o am pregatita permanent de drum.
Daca vineri am chef , pun ceva mancare in ea si la drum, unde vad cu ochii. Cu rulota te dezarmeaza numai gandul ca trebuie sa o scoti de unde deabia ai bagat-o data trecuta. Are bateria incarcata? etc.
Ca pret e adevarat ca nu iei un camper cu pretul rulotei dar exista autorulote cu preturi ceva mai mici pentru ca sunt mai vechi.
Nu trebuie uitat ca acest tip de vehicul functioneaza putin in timp si uzura este de 6 -10 ori mai redusa decat la un autoturism.
Despre robustete.
La Fordul integrat am umblat de curand ca sa ii completez dotarile. Tabla de pe ea e de 1 mm, e tanc. La interior pe tabla e lipit un strat de spuma cauciucoasa de 3cm si peste ea un fel de placaj foarte tare monostrat in care poti prinde cu holsurub si tine ca in tabla.
E din 1993 si au aparut probleme de rugina la aripi si sub masina la eripi interioare. Daca vrei sa desfiletezi ceva e greu ca suruburile de sub masina, sunt cam ruginete. Dar mecanica si motorul merg excelent.
Comparativ cu rulota la care am reparat putin e de 5 ori mai robusta. La camperul alcov nu am umblat sub tapiterie sa vad cat e de solid. Oricum asta e din 1998, ceva mai tanar.
Si pana la urma daca vrei sa fi sigur ca pe drum nu trebuie sa apelezi la servisuri e bine sa repari cate ceva la ea ca sa stii pe drum ce sa faci.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Cica Ovidiu
Membru forum
15
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

uau!
si uitasem de topic!
rusine sa imi fie! :oops:
multumesc pt consideratii domnu Traian!
aveti un pm!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

@MIHnea Donescu - am rugamintea sa nu mai citezi postarea care este exact deasupra ta.......
ce citeaza cand e mai departe si se face referire la ceva " mai din spate ".
Multumesc pt intelegere ! ;)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns