Inainte de a pleca la drum, trebuie studiata cu atentie prognoza meteo. Ideal pe accuweather deoarece nu prea gresesc. Noi n-am facut asta si nu puteam pt o perioada lunga.
Ceea ce ce-am vazut in Germania nu am vazut niciodata. Ploi torentiale continue cu debite ce au ajuns la 110 l !!! Curgea apa peste jgheaburi in cascada ! Inundatii si furtuni...
Am si facut un mic clip pe youtube cu urmarile ploii in zona montana ! Nu va spun de sosea blocata de aluviuni. Dar nici nu comentez in cit tip s-au miscat si s-a refacut drumul
Chiar nemtii au anuntat alte 10 zile de ploi si temperaturi ce scadeau spre 6 grade ziua! Am prins in total 3-4 zile frumoase dar nici alea complete, zilele in care am facut poze.
Asa ca am abandonat trecerea Alpilor unde se anuntase ca ninsese la altitudini ridicate. Ca sa mergem sa stam in masina, nu avea rost. In plus norii josi ingreunau si vizibilitatea
Foarte simplu am facut stinga-n prejur spre caldura si a ramas ca atunci cind se indreapta vremea sa continuam, caci nu-i mare filozofie sa revenim pe vreme cit ce cit de vara..
Miniclip cu urmarile ploilor intr-o zona de munte 7-800 m, repectiv ce-am putut filma un pic de la geam in curtile vecinilor :
http://www.youtube.com/watch?v=hgQWK7Bstas
Cum se poate lua masa in tipul drumului, avind in vedre ploaia ce nu se oprea si din dorinta de a ne indeparta de frig si de vintul ce ne facea a ne simtii in camper ca pe un vapor
Am pelcat ca neoameni, adica la 4 dupa masa, pe o ploaie ce nu s-a oprit pina in Ungaria unde am inoptat. Cind am vazut 17 grade pe termometrul exterior, nu ne vedea a crede.
Parcatul neatent linga un TIR frigorific, a fost o splendoare.. Cred ca am reusit sa rupem citeva ore fara a mai auzi compresorul. La 7 eram deja pe drum si la 12 intram in tara...
Cald frumos, ziceam ca sintem in alta lume. De multe ori am zis, bine ca nu am plecat si cu alte familii sa ne fi injurat si altii, cu toate ca nimeni nu poate sti ce rezerva "Domnul"
Strigam de bucurie cind am intrat in Ungaria si cind am vazut o raza de lumina. Rau este sa numeri atitea zile de ploaie si sa simti ca nu mai crezi ca se poate indrepta vremea...
Am intrat in Lipova si am decis sa campam la Camping Baile Lipova. Cam intortocheat accesul pe niste stradute f.inguste in stil vechi, pe care cu mai mult de " la pas " nu merge.
Totusi dupa citiva km in care am intrebat localnicii daca buna directia (nu prea imi venea a crede dar era bine) am ajuns in acest camping super, care sincer nu prea de de rulote
Am oprit in parcarea pavata frumos ca nu ne mai interesa cum e la cit de rupti eram. Curte curata, ordine, flori, pomi, banci alei, totul impecabil. Nu ne venea a crede ce vedem
Am dormit de la 3-4 pina seara la 9 ...cind ne-am trezit cu un mic camper de Olanda linga noi si cu citiva nemti veniti cu corturile ( vai mama lor ca si acolo plouase dar normal..)
Dimineata am facut citeva poze. Se vede clar cit s-a muncit la camping. Curte super, piscina adevarata, totul este la superlativ, nu-ti poti imagina, dupa trecerea prin localitate.
Ma opresc aici deoarece acum am realizat ca descrierea campingurilor din Romania trebuie facuta la Imagini si impresii din ecursii. Nici netul nu mai mai ajuta. Continuam miine.
Asta e,.. o excursie programata dar nefinalizata, trebuie continuata. Bine ca macar ne-am ales cu ceva si din cit a fost. "Speram" ca la jumatea lui August sa revenim pe traseu :)