impartasiti cu noi imagini care le considerati deosebite
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Te rog , daca poti sa detaliezi. Ma gandeam cate ceva despre zone vizitate, campinguri, , oameni, preturi, etc, chiar ca am prin cap ceva pt vara asta.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Sa incerc o mica detaliere a traseului, pentru inceput.... In primul rand calvarul iesirii din tara, drumul destul de greu pentru a traversa de la Galati la Nadlac printr-o tara fara prea multi km de autostrada. Ajung la vama si am alta surpriza: :shock: nu sunt lasat de vamesii unguri sa ies...motivele: 1. nu am scaune pt copiii sub 12 ani, ai mei avand 9 si 7 ani; 2. am o fisura de 4cm in parbrizul sarmanului meu golf, intr-un colt, si UE nu accepta asa cva de la mine :? Solutia? "Intoarceti-va la Arad sa rezolvati problemele!" Sper ca totusi se poate rezolva..deci...vinovat...ies de pe teritoriul Romaniei mai sarac u 20 de Euro. Asta este!! Nu credem ca se poate...dar iata.
Nu ma mai lungesc cu vorba..primul popas la Lacul Balaton, la unul din zecile de campinguri din zona, langa Balatonfuzfo, pe malul lacului, placut si ieftin 18 Euro pt cele 4 pers cu caravana.
Urmatoarea oprire e Bresanone, Italia unde suntem intampinati bine intr-un camping tip familist, in curtea unor familii, banuiesc, tot la preturi modice.
Mergem intins spre tinta noastra si ajungem in orasul in care are si George Clooney o "mica" casuta si anume in Como. Oras frumos, jumatate in Italia, juma in Elvetia. Gasim cazare, camping cu piscina, placut pret aprox de 30 euro.
Las rulota aici, pentru ca vrem sa vizitam in prima zi Elvetia fara greutate si fara autostrazi. Se poate face partea vestica a Elvetiei, doar ca peisaje, prin Interlaken intr-o zi ,fara insa sa vizitezi prea multe puncte. Mai mult fuga si familiarizare cu zona pt o revenire ulterioara. Revenim in Como, pentru ca a doua zi sa agatam casuta - un "Hobby Clasic" - si sa luam autostrazile Elvetiei la cutreierat. Contra cost, bineinteles: vigneta obligatorie pt masina pe un an = 30 euro si pt rulota la fel- 30 euro pe un an; rezulta 60 euro daca vrei autostrazi in Elvetia.
Oprire in camping Luzern (Lucerna), frumos, ingrijit preturi asemanatoare cu cele de pana acum (aprox 30 euro). Anexa foto. In oras in afara de Casa Oglinzilor si un muzeu al ceasurilor nu am mai gasit altceva, nici macar oameni :lol: in concluzie...liniste si pace..relaxare.
Revin cu alte informatii... daca mai e cineva interesat..sunt bucuros sa le impartasesc...
Scuze...
Abia ulterior am vazut; perioada reiese din poze? :oops:
Totusi, ma intereseaza cat de aglomerate si inaccesibile ti s-au parut campingurile (din Italia mai ales) in perioada de varf.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Eu am fos acum 3 ani la Cavallino, langa Venetia, in luna August si cu greu am gasit loc la camping (dupa 3 incercari nereusite).
Era foarte aglomerat, camping Silva, doua stele si 33 de euro pt. 3 adulti si un copil, chiar pe plaja si foarte curat.
De acolo puteai sa faci plimbari cu vaporasul la: Venetia, Murano, Burano, sau cu masina la Verona, aprox 180 km. cred.
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Intr-adevar depinde foarte mult perioada in care mergi.. Dar chiar nu am avut probleme cu cazarea nicaieri. Punctual..la Como era cam aglomerat, dar am gasit loc, Iar in Bressanone mai erau cam 3-4 rulote intr-un camping cu capacitate de cateva zeci de locuri.
De asemenea, in Elvetia era loc peste tot, fara probleme. Ori am avut noi noroc, ori nu am fost in campingurile cale mai cunoscute. Cand se facea ora 14.00, incepeam sa cautam pe gps campinguri, in jurul locatiei in care ne aflam si asa am ajuns la ele. Nu a fost nimic "premeditat". :lol:
Nu am hotarat unde vom merge la vara, ne gandeam tarile nordice, dar sunt multi km si necesita mult timp si bani, asa ca ne-am orientat la un tur Austria si Elvetia, cam de doua, trei saptamani.
Daca mai ai si alte informatii poti sa dezvolti fara mila :D
Da...e nevoie de vigneta pentru ambele..si insumeaza 60 de euro..pentru ca se plateste pe an. Smecheri elvetienii.. :)
Asta ca sa raspund unei intrebari; in cazul celeilalte e ceva mai complicat si anume cu turul tarilor......complicat ,pt ca nu stiu ce fel de concediu vreti. Eu merg de vreo 3 ani cam in aceleasi tari, in fiecare an in zone diferite. Si asta pt ca e imposibil sa vezi tot ceea ce iti poate oferi tara intr-o saptamana sau doua; de aceea recomand acest tip de concediu, care pe deasupra nici nu e la fel de solicitant - fizic. Anul acesta o parte, etc.
A face doua tari si sa numesti ca gata..nu merge. In primul rand, numai Austria ofera atat de multe obiective turistice; o simpla navigare prin topicurile site-ului va lamureste.
Apoi Elvetia..e minunata - peisagistic vorbind. De aceea spun ca fiecare vrea cate ceva de la concediul lui. Eu am fost intr-un an sa ma bucur de peisaje, munti ,locuri, sa ma familiarizez cu zona, pt ca apoi sa revin amanuntit, si pe zone. Nu cred ca se pot face toate deodata. Va hotarati la ce nivel vreti sa mergeti..si mai vorbim. Mai e putin pana atunci...chiar daca de pe acum nu mai dorm cu gandul la traseul de anul asta. Mai vorbim.. :D :D :D