impartasiti cu noi imagini care le considerati deosebite
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cred ca e binevenita o discutie de acest fel. Mai toti avem aparate destul de bune si nu prea stim sa le folosim. Invit profesionistii sa ne dea ceva sfaturi! Peti este specializat pe Canon si Lori&Ildiko pe Nikon.
Softuri de prelucrare sunt multe si complicate! Ce ne recomandati.Astea se pot folosi de toata lumea si....pozele vor arata mult mai bine!
Obiective de interior,de exterior,filtre,parasolare,etc... Ce putem folosi ptr a iesi pozele mai bune?
Cred ca cel mai bun site gasit de mine pana acum despre si cu tehnica si mai ales fotografii (superbe) facute de profesionisti este: http://photo.net
Ca progam de prelucrare marea majoritate a profesionistilor folosesc AdobePhotoshop, dupa mine este un program superb daca il stii dar din pacate un program mult prea stufos si daca nu ai timp sa inveti ce si cum nu prea faci nimic.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
scuze,eu nu sint pe departe profesionist,si nici specialist in nici o marca.fac doar poze si daca le pace si altora ma bucur.doar atit.nu prea folosesc nici un program de prelucrare ca sint lenes sa invat.cu programale de prelucrare ,desi apartin de fotografiatul digital,asa poti stica o poza ca nu-l mai repari daca nu cunost .
Un file misto ca sa realizati prin analogie ce inseamna profunzimea data de o diafragma mica (numerele mari ale acesteia 16; 22; etc) deci mai putina lumina.
E asa, si nu-i asa. Aseara citeam un articol in care se sugera existenta unei deschideri optime a diafragmei, care difera de la obiectiv la obiectiv, deoarece la diafragme foarte inchise, desi campul de profunzime creste, fenomenul de difractie devine atat de accentuat incat pozele devin si mai neclare. Linkul este acesta: http://www.kenrockwell.com/nikon/50-com ... -stops.htm care contine si imagini in sprijinul celor afirmate. Rog daca exista printre noi persoane cu studii de specialitate in acest domeniu, sa ne lamureasca cum se poate determina deschiderea optima a diafragmei printr-o metoda la indemana pe teren, nu prin calcule sau experiente de laborator.
Ultima oară modificat 28 Mar 2008, 21:14 de către Dragos Iarovoiu, modificat 1 dată în total.
In vremea cand eram mai tanar aveam un Exponometru Leitz.
L-am folosit o vreme si dupa ce am capatat ceva experienta l-am abandonat.
Mai acum catva timp i-am aratat lui fiu-meu primul meu Smena 8 si nu-i venea sa creada ca trageam filmul, armam obturatorul, reglam timpul si diafragma manual.