Aici trebuie sa te contrazic Ovidiu !
- Atentie, robinetul de la Truma contine garnituri "O-ring" care in contact cu alti solventi decat alcoolul tehnic se pot deteriora .
Dupa curatarea robinetului si suflarea cu aer trebuie unsa zona de functionare cu VASELINA SPECIALA TRUMA care nu se degradeaza la incalzire si nu reactioneaza cu gazul.
- Termocuplul este un dispozitiv de masura(in acest caz de siguranta) care se bazeaza pe "efectul termoelectric" a doi electrozi din materiale metalice diferite care la incalzire in zona lor de jonctiune genereaza la celalalt capat o tensiune termoelectromotoare de cativa mV (in cazul de fata 25-30mV) suficienta sa mentina atrasa bobina electrovalvei.
Deci nu este vorba de un dispozitiv bimetalic la care tija se dilata si actioneaza mecanic , ci de un dispozitiv electric.
Daca vrei sa te documentezi :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Termocuplu
Din fericire, eu am invatat aceste lucruri in urma cu mai bine de 35 de ani de la "parintele termotehnicii" romanesti Dr. Ing. Ion Asavinei, o perioada destul de lunga Director al Institutului National de Metrologie si am lucrat in domeniu inca vreo 25 de ani .