Sfat achizitie ansamblu rulota+masina

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Re: Sfat achizitie ansamblu rulota+masina

Mesaj de Isdraila Ioan »

Eu am o rulota Dethllefs RT2 de 644 kg.si o trag cu un Opel Astra G caravan de 1,7 dtl.Atit pe trasee de ses cit si cele de munte,pot spune ca nu am avut surprize din punct de vedere al tractiunii .Pe portiuni de drum intins,fara aglomeratie,deci unde se permite,folosesc CC-ul (pilotul automat) cu o viteza constanta 80-90 km/ora. 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Fenechiu Marian
Membru forum
13

Mesaj de Fenechiu Marian »

Ce ziceti de o auto rulota? Nu este mai practica si consuma mai putin?
Andrei Simon
Membru forum
14

Mesaj de Andrei Simon »

Multumesc pentru noile exlicatii si linkuri.

@Dl. Marian: In cazul nostru auto-rulota (camperul) nu este mai practica. Am citit in intregime topicul viewtopic.php?f=1&t=5050&hilit=camper unde se discuta acest subiect.
completam - impreuna ;)
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Am si eu doua intrebari:
- de ce cutie automata? consum mai mare, mai scumpa, putere pierduta mai mare, cuplu limitat, si in fond total nerecomandabila la masinile de tractiune.
- pentru o luna de zile de calatorie cum rezolvati cu masina de spalat? exista rulota cu grill, cu microunde, cu cuptor, dar cu masina de spalat nu am vazut...
Eu daca as putea pleca atat, mai ales in zone calde, nu as discuta - camper si scuter pe platforma sau in "garaj".
Mult succes
VW T4 Multivan - in transformare
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

@Ovidiu Ciobanu
O sa fii uimit, dar avem colegi care au nu numai masina de spalat (rufe) dar si de spalat vase !
Plus de asta majoritatea campingurilor "clasificate" ofera contra cost posibilitatea de a utiliza o masina de spalat !!!
Orice problema are o rezolvare practica
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

putere pierduta??? de ce??

cuplu limitat???.. ramane acelasi, la ture constante conform specificatiei motorului..

Automatele de azi sunt si manuale prin manumatic... :D
Cristian Irimescu scrie:Daca exista posibilitati financiare care sa acopere "dezavantajele" cutiei automate, atunci fara doar si poate automata... poate deveni oricand manuala, majoritatea au si optiunea manumatic: tiptronic, geartronic, etc.
viewtopic.php?f=1&t=5240
Grigore Lazarescu
Membru forum
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 25 Noi 1964

Mesaj de Grigore Lazarescu »

Radu Pascu scrie: A doua zona de dormit nu trebuie inlaturata, ci pu si siplu trebuie folosita asa cum este. eventual trebuie dotata cu accesorii. De exemplu eu am instalat un PC fix, care tine loc si de calculator si de combina muzicala si de televizor, si in viitorul apropiat, cu o placa corespunzatoare si de reciver satelit. Unitatea este un DELL de genul desk foarte mica (20X25X10cm) cu sursa externa. Tastatura este gen laptop fara tastatura numerica etc etc.
Nu lipseste filtrul de cafea si tot ce este legat de "tabietul" fiecaruia.
Si apoi mai sunt multe alte imbunatatiri care pic cu pic, intregesc confortul, atat de ravnit de toti.
Sa nu uitati cortul si tot ce tine de el. Este spatiul cel mai folosit in timpul zilei. Astfel, un accesoriu foarte util este o priza de gaz in exterior cu o cupla rapida. Veti vrea sa faceti cel putin un ceai, ca sa nu zic altceva, fara a avea aburi sau mirosuri in rulota.
Dar cum spuneam, nu sunt eu cel mai bun sfatuitorul. De aceea este acest forum sa aflam de toate.
Buna ziua , am citit postul Dvs. si este exact ce consider ca as avea nevoie la rulota. Ma puteti sfatui cum sa realizez si eu cele de mai sus? In mod special partea cu PC caci mi se pare foarte utila pentru mine , dispun de diferite componente asa ca mi-ar fi foarte usor , important insa este sa intzeleg ce si de ce ati obtinut. Multumesc foarte mult.
Grigore Lazarescu
0722786069
Grigore Lazarescu
0722786069
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Eu dispun si de masa ginecologica ,ustensile ptr. inhumare, scaun tip frizerie (poate in cursul celor 2-3 zile cat stai campat iti creste parul !! ) si piesa de rezistenta ,un lighean mare din fonta cu sacul de sare grunjoasa (mai stau seara inainte de culcare cu picioarele in el )
Ovidiu ,prietene toate nebuniile de mai sus nu te ajuta cu nimic 1- masina de spalat !! (numai daca ai o afacere tip NUFARUL ) 2- spalator vase !! (numai daca ai probleme cu pielea sau vrei sa ne arati potenta ...financiara ) etc.
Cand mergeam cu cortul ,ne cacam toti in FOREST si unii se stergeau si cu brusturi ...altii din mila il lasa la uscat
PS. nu am putut sa ma abtin :shock: ,va pup ...pe hartia igenica (obligatoriu parfumata )
PS la PS - sa nu -mi spuneti ca fam Rusu are si masina de spalat vase si rufe, ca ei nu intra la socoteala (la ei este ciudat ca le au acasa, nu in camper )
Scrie răspuns