Sfat achizitie ansamblu rulota+masina

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Andrei Simon
Membru forum
14

Sfat achizitie ansamblu rulota+masina

Mesaj de Andrei Simon »

Am citit cat am putut pe forum si internet dar tot am nevoie de ajutor de la cei mai experimentati. Stiu ca va cer prea mult dar va rog sa ajutati un viitor rulotist. Va multumesc.

Asadar in iarna, cand preturile se zice ca sunt mai mici, intentionez sa iau o rulota si o masina. Deoarece si eu si partenera lucram de acasa pe internet, ne-am hotarat la anul sa plecam la drum lung si sa vizitam cat putem prin Europa si poate celalalt an chiar sa evitam iarna grea de la noi si sa stam in zone mai calde. Vrem sa facem asta repede ca apoi pe lista sunt copii si o sa fie mai greu. Ma rog, spun toate acestea deorece obiectivul ansamblului este hotarator pentru alegerea viitoare. Rulota o sa fie casa noastra pentru mult timp deci va rog sa tineti cont de acest aspect. Ok, detalii:

Rulota:
- SH, in principiu din 2000-2006;
- pret 6.000-10.000 E;
- 2 adulti, ocazional 4;
- spatioasa;
- utilata complet;
- stare buna, ingrijita;
- de preferat adusa de 'afara';
- panouri solare ( se pot adauga ulterior? Noi cam suntem consumatori de curent {calculatoare, blendere, melomani :) )

Masina:
- SH, in jur de anul 2002;
- pret 10.000-14.000 E;
- Diesel de preferat, consum cat mai redus;
- putere/cuplu bun, nu vreau sa fiu la limita cu tractarea rulotei;
- spatioasa, portbagaj mare (sa mai punem si in ea din lucruri)

Alte precizari:
- imi plac ca design rulotele HOBBY si KNAUS dar nu e obligatori sa fie astea;
- ansamblul sa nu depaseasca 20.000E;

Intrebari:
1. Tinand cont de toate informatiile, spre ce marime/tip de rulota sa ma indrept?
2. Ce masina s-ar preta pentru o astfel de excursie si cu o rulota plinuta in spate?

Accept orice sfat si 'critici' la actualul plan. Deci daca ceva vi se pare ca nu pusca va rog sa precizati. Poate preturile nu sunt realiste la cerinte sau alte chestiuni similare ce mie imi pot scapa. Estimarile le-am facut la rece, fiindca din pacate inca nu am vazut din interior o rulota mare. Daca sunt Timisoreni pe aici mi-ar facea mare placere sa pot vedea una live. As si plati pentru 5 minute : )

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns si sfat primit. O zi buna va urez.

Simon Andrei, Timisoara
completam - impreuna ;)
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Sfat achizitie ansamblu rulota+masina

Mesaj de Radu Pascu »

Un link care poate sa te ajute in alegere
http://www.whattowcar.com/basic_index.php

PS
Pot sa stiu si eu cum e cu lucrul de acasa pe internet?
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Andrei Simon
Membru forum
14

Mesaj de Andrei Simon »

Multumesc pentru raspuns Dl. Pascu.
Am mai ajuns pe acel site. Dar din pacate nu prea ma pricep la rulote si la masini nici atat. Stiu doar regulile de greutate la care trebuie sa fiu atent.

M-ar ajuta sa am un punc de plecare, adica cateva modele, clase de rulote ca marime si apoi probabil pot cauta acolo.

Multumesc inca o data celor ce imi dau un sfat ;)
completam - impreuna ;)
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Pai daca tot calatoriti permanent, mai indicat ar fi un camper. Dar sigur ca totul depinde de buget.
Ca sa achizitionam o rulota spatioasa este nevoie de una din seria 490-520. Daca trebuie sa fie si bine dotata si destul de noua (2000-2006) nu cred ca se incadreaza in buget (10000€) Aer conditionat, moover, generator, instalatie fotovoltaica performanta, cort all season , mobilier de camping performant etc etc etc. Ar fi bine sa fie cu varianta dublu dinette, adica doua mese cu doua locuri de dormit separate.
La asa rulota e nevoie de o masina macar de 2,0L ca sa aiba rezerva de putere suficienta. Este bine sa fie breack sau catchback, care ajuta la aerodinamicitatea ansamblului. Varianta breack mai "ajuta" la incarcarea rulotei cu bagaje mai grele.
Eu mi-am facut temele foarte bine inainte de achizitie (din Olanda) . Am plecat de acasa cu 60 de locatii deja preselectate si "vorbite" pe net.
Dar mai multe putem vorbi pe telefon sau pe net. Nu ma erijez in cel mai competent sfatuitor, dar sigur pot sa tin cont de toate "datele problemei" intr-un mod analitic.

P.S.
Multumesc pentru raspuns.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Geo Comanac
Membru forum
15

Mesaj de Geo Comanac »

Poate te ajuta; http://cautare.mobile.ro/vehicule/showD ... abNumber=2
Un amic vinde aest model, an 2007(inmatriculat 2008) cu 9.500 eur. Difera doar masa(este rotunda,cu un picior) si MMA-1360 kg
RAV 4 D-4D & HOBBY 425/1993
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Sunt multe variabile,gusturi,etc.Considera ca daca veti locui in ea trebuie sa fie mare si superdotata,in viziunea mea.In situatia ta as lua o masina de cel putin 3 litri diesel,automata-fireste si o rulota cu dubla axa.Dar sunt discutii superflue,deoarece conceptul de comfort si dotari pentru mine nu e acelasi cu al tau,intr-un sens sau altul.Mai explicit,e important nivelul de cunoastere,te poti simti bine si intr-o rulota de 900kg si intr-o dubla axa de 1900kg....sau intr-un camper...Mai vorbeam eu cu un amic despre gusturi auto,el vine de la o SKODA 120 a tatalui si vrea o masina-adica orice peste SKODA ce a calarit i-ar fi buna....Partea buna e ca bugetul e generos deci optiuni sunt multe....Viata va fi de nomad sau locatie fixa pentru cit timp?Incearca sa definesti viata ce veti duce in ea.....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Orice problema are o rezolvare practica
Andrei Simon
Membru forum
14

Mesaj de Andrei Simon »

Multumesc pentru mesaje. Odata ce stabilesc ce iau, o sa studiez toate ofertele dumneavoastra.

@Dl. Pascu: multumesc din nou. Mi-ati dat mult de lucru cu ultima postare : ) Referitor la camper, am studiat mult zilele trecute topicul "Camper vs rulota" si 100% camperul nu e compatibil momentan cu obiectivele noastre.

Dar cu noile informatii primite m-am jucat pe http://www.whattowcar.com/basic_index.php cu foarte multe configuratii de masini+rulote.

Din ce am observat ar fi suficient un vehicul de 2.2-2.5L pentru a tracta o rulota din categoria 490-540.
De ex am gasit asa (diesel si cutie automata):
- Audi A4, Break, 2005, 165 CP (121 kW), 2500cc, 8700E (inmatriculata in Ro recent)
- Reanult Laguna, Break, 150CP (110 kW) , 2199cc, 4500E (Germania)
- Opel Omega, Break, 150CP, (110 kW) , 2497cc, 7500E (Germania)

Revenind la site-ul http://www.whattowcar.com Cam care este de obicei incarcatura in plus pe masina si rulota la 2 persoane de ex, pt concediu de 1 luna? Eu am pus 250kg pe rulota si 300 pe masina. E real ? La multe rulote se trece de MMA daca incarc mai mult si borfaraiul e greu :)

Cu masinile de mai sus am fost in grafic cu orice rulota pana in 1350kg greutate proprie. Ce ma intriga iarasi este unghiul maxim de urcare a unei pante. Voi chiar respectati acele indicatii? Ca mie mi se par unghiurile cam mici... gen 15-25 grade maxim. Si uneori intalnim pante mai dure.

Sa ma opresc la categoria masinilor de mai sus sau sa caut ceva mai slab/tare?

@Dl. Mihnea: Multumesc pt sfat. Cred ca daca aleg 3L diesel si rulota cu axa dubla trec de bugetul propus. Ma incadrez doar daca le iau foarte vechi probabil.
Viata va fi de semi-nomad. Ne deplasam intr-un loc, campam 2 saptamani (+/-), apoi inaintam. O sa mai inoptam cate o seara si pe ici colo. Revenim acasa la cateva luni apoi din nou. Asta pentru 1-2 ani. Speram sa ne tina bugetul si entuziasmul...

Sa definesc viata din rulota? Hmm... sa zicem ca 2/3 din timp stam in rulota/cort la "birouri" cu laptop/PC etc si 1/3 ne mai invartim in zona campata doar cu masina.
Sper sa vad in curand cateva rulote sa imi fac o idee de spatiu interior. Dau o fuga pana la Oradea la vanuva daca nu gasesc nimic in Tm.
Oricum nu suntem foarte pretentiosi dar un confort bunicel tot sa trebuie sa fie. Sper doar sa incapa toate cele intr-una din clasa 490-540. Sper sa putem modifica interiorul pentru a face un birou minim. Poate daca inlaturam zona de dormit 2. Se poate?

Va multumesc tuturor. Ma ajutati foarte mult. Azi am facut progrese semnificative inspre acest vis.
completam - impreuna ;)
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Nu confundati gradele cu procentul unei pante.
O panta de 25° corespunde la o inclinatie de 45%. Deci diferenta de nivel de 45m la 100 orizontali. Hmmm....cam mult, dar sigur se poate aborda pe distante scurte. De altfel, nu cred ca pe sosele se practica astefl de pante decat pe distante scurte, zeci pana in 100m.
A doua zona de dormit nu trebuie inlaturata, ci pu si siplu trebuie folosita asa cum este. eventual trebuie dotata cu accesorii. De exemplu eu am instalat un PC fix, care tine loc si de calculator si de combina muzicala si de televizor, si in viitorul apropiat, cu o placa corespunzatoare si de reciver satelit. Unitatea este un DELL de genul desk foarte mica (20X25X10cm) cu sursa externa. Tastatura este gen laptop fara tastatura numerica etc etc.
Nu lipseste filtrul de cafea si tot ce este legat de "tabietul" fiecaruia.
Si apoi mai sunt multe alte imbunatatiri care pic cu pic, intregesc confortul, atat de ravnit de toti.
Sa nu uitati cortul si tot ce tine de el. Este spatiul cel mai folosit in timpul zilei. Astfel, un accesoriu foarte util este o priza de gaz in exterior cu o cupla rapida. Veti vrea sa faceti cel putin un ceai, ca sa nu zic altceva, fara a avea aburi sau mirosuri in rulota.
Dar cum spuneam, nu sunt eu cel mai bun sfatuitorul. De aceea este acest forum sa aflam de toate.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Pentru o rulota de 540kg nu ai nevoie dect de un logan 1.5 diesel.Daca tu te-ai dus cu gindu la o masina de 2.2-2.5 pentru 540kg ce ti-ar trebui la o rulota de 1400kg? Sa nu ma intelegi gresit, nu spun ca ar fi rele optiunile tale(legat de masini),eu ti-am sugerat care ar fi minimul de cerinta pentru o rulota de genul acela,(loganu are voie sa traga 1100kg).
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Cu privire la ''540'' colegul nostru s-a referit la clasa rulotei, este lungimea nu greutatea, eu asa am inteles din postarile lui ca doreste o rulota spatioasa, de aceea cauta si o masina pe masura.

Uite si aici :
http://www.exis.ro/rulote_second_hand-1.html

http://www.exis.ro/rulote_second_hand-5.html
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Daca am inteles gresit, scuzele mele.
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Scrie răspuns