Multumesc pentru mesaje. Odata ce stabilesc ce iau, o sa studiez toate ofertele dumneavoastra.
@Dl. Pascu: multumesc din nou. Mi-ati dat mult de lucru cu ultima postare : ) Referitor la camper, am studiat mult zilele trecute topicul "Camper vs rulota" si 100% camperul nu e compatibil momentan cu obiectivele noastre.
Dar cu noile informatii primite m-am jucat pe
http://www.whattowcar.com/basic_index.php cu foarte multe configuratii de masini+rulote.
Din ce am observat ar fi suficient un vehicul de 2.2-2.5L pentru a tracta o rulota din categoria 490-540.
De ex am gasit asa (diesel si cutie automata):
- Audi A4, Break, 2005, 165 CP (121 kW), 2500cc, 8700E (inmatriculata in Ro recent)
- Reanult Laguna, Break, 150CP (110 kW) , 2199cc, 4500E (Germania)
- Opel Omega, Break, 150CP, (110 kW) , 2497cc, 7500E (Germania)
Revenind la site-ul
http://www.whattowcar.com Cam care este de obicei incarcatura in plus pe masina si rulota la 2 persoane de ex, pt concediu de 1 luna? Eu am pus 250kg pe rulota si 300 pe masina. E real ? La multe rulote se trece de MMA daca incarc mai mult si borfaraiul e greu :)
Cu masinile de mai sus am fost in grafic cu orice rulota pana in 1350kg greutate proprie.
Ce ma intriga iarasi este unghiul maxim de urcare a unei pante. Voi chiar respectati acele indicatii? Ca mie mi se par unghiurile cam mici... gen 15-25 grade maxim. Si uneori intalnim pante mai dure.
Sa ma opresc la categoria masinilor de mai sus sau sa caut ceva mai slab/tare?
@Dl. Mihnea: Multumesc pt sfat. Cred ca daca aleg 3L diesel si rulota cu axa dubla trec de bugetul propus. Ma incadrez doar daca le iau foarte vechi probabil.
Viata va fi de semi-nomad. Ne deplasam intr-un loc, campam 2 saptamani (+/-), apoi inaintam. O sa mai inoptam cate o seara si pe ici colo. Revenim acasa la cateva luni apoi din nou. Asta pentru 1-2 ani. Speram sa ne tina bugetul si entuziasmul...
Sa definesc viata din rulota? Hmm... sa zicem ca 2/3 din timp stam in rulota/cort la "birouri" cu laptop/PC etc si 1/3 ne mai invartim in zona campata doar cu masina.
Sper sa vad in curand cateva rulote sa imi fac o idee de spatiu interior. Dau o fuga pana la Oradea la vanuva daca nu gasesc nimic in Tm.
Oricum nu suntem foarte pretentiosi dar un confort bunicel tot sa trebuie sa fie. Sper doar sa incapa toate cele intr-una din clasa 490-540.
Sper sa putem modifica interiorul pentru a face un birou minim. Poate daca inlaturam zona de dormit 2. Se poate?
Va multumesc tuturor. Ma ajutati foarte mult. Azi am facut progrese semnificative inspre acest vis.