bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Am avut un accident cu rulota din care nu eu am fost vinovat iar in urma accidentului s-a strambat panoul frontal.
Am fost la agentia de despagubire, mi-a primit dosarul, totul e ok doar ca nu pot face ei o evaluare a pagubei si m-a trimis la un service autorizat RAR si sa ma intorc cu evaluarea acelui service la compania de despagubire.
Intrebare de nota 10....stie cineva un asemenea service? In foaia care mi-a dat-o agentul scrie ca panul frontal trebuie inlocuit. Eu am specificat ca o repar in regie proprie (adica sa imi dea banii ca o repar eu).
Aproape am terminat cu despagubirea.
E bine de stiut pe viitor pt cine nu s-a lovit de asa ceva.
Ca orice alt lucru in Romania trebuie sa iti faci nervi si sa ai muult timp la dispozitie pana obtii ceea ce ti se cuvine legal. Asa ca daca esti implicat intr-un accident cu rulota si nu esti tu vinovat, nu e de ajuns sa faci doar ''amiabila'' ci trebuie sa ii iei toate datele vinovatului si sa te asiguti ca ai de unde sa-l iei pt ca o sa-l cheme si pe el cu masina accidentata la constatarea pagubelor. Masina trebuie sa ramana intacta ca in momentul producerii accidentului sa se vada clar cum s-a produs accidentul (iti cauta fel si fel de chichitze). Dupa ce s-a constatat paguba o sa te trimita la un service autorizat RAR sa faci un deviz provizoriu. Acel deviz trebuie sa contina doar elementele specificate in foaia de constatare a pagubelor. Daca ceri sa fie reparata in regim propriu, adica sa te despagubeasca financiar, urmand sa iti repari tu rulota unde crezi de cuviinta o sa primesti max.40% din suma totala a devizului provizoriu. Banii ti se vor vira intr-un cont bancar in termen de 2 saptamani.
II multumesc incaodata pe aceasta cale d-lui Radu Pascu care m-a ajutat cu devizul.
Deci,pentru mine este clar:amiabila nu mai fac decat daca sunt eu de vina...pana acum m-am pacalit de doua ori:in decembrie cu rulota si saptamana trecuta cu un accident usor iar eu tot astept sa se duca soferul vinovat la constatare,pt ca altfel nu primesc acceptul de plata..cand am intrebat ,firesc:
-"Ce se intampla daca vinovatul nu mai vine?"..am primit un raspuns naucitor:
-"Legea ne lasa sa va dam termen 90 de zile"... :mrgreen:
Asta e Romania cea verde si mandra....
Sa spun toata povestea pe larg sa intelegeti de ce mi-am facut nervi..
Prima oara cand m-am dus m-au trimis inapoi sa vin cu masina care m-a lovit. Cel care m-a lovit a deschis usa la semafor si i-am dat-o peste cap agatand-o cu rulota. Bineinteles ca omu si-a schimbat usa a doua zi pt ca nu i se mai inchidea. Si-a luat usa de la un parc de dezmembrari si a lasat usa stramba la schimb. Dupa ce am stat iar 2 ore sa imi vina iar randul la coada, agentul imi spune ca nu e bine ca trebuie si usa lovita...iar du-te la parc ...ia usa lovita...de data asta a fost bine.Dupa 3 zile ma suna ca nu are cum sa ma despagubeasca pt ca ei nu au o grila de despagubire pt rulota mea dar ar fi bine daca as veni eu cu un deviz sa imi poata calcula paguba. Bineinteles ca am sunat la reprezentanta Dethleffs din Otopeni si le-am trimis poze...nici pana acum nu am primit un raspuns. Noroc ca m-a ajutat d-l Radu Pascu si mi-a trimis un deviz care din calculele lor imi pot da 40% din valoare devizului....inca astept sa imi vireze banii asta daca nu se intampla ceva pe parcurs.
In prima faza si eu le-am zis ca nu mai am cum sa dau de cel care m-a lovit, si mi-au raspuns sec : ''trebuie, fara el nu putem face nimic''.
Cine ma poate ajuta cu un sfat?...
Deci,aveam parcata masina cand ma anunta cineva ca a fost lovita de un TIR...ma duc,intradevar era lovita in spate dar pe bara tirului..nimic...zice soferul:
-habar n-am,n-am lovit-o eu,uite...la mine nu este nici un semn..adica bara lui fusese "stearsa"de multe ori,nu-ti puteai da seama ce si cum...
Gasesc 2 persoane care spun ca au auzit "trosc" pe cand facea ala manevre...bun,iau 2 masini si-i blochez capul tractor sa nu mai poata pleca spunandu-i sa ma caute cand se hotaraste.Dupa 1 ora vine cu ideea ca "poate am lovit-o,dar n-am vazut/dat seama..."..ce facem?...zic:hai sa facem amiabila..bun...o facem...iau copii de la CI,talon,permis ramanand sa ajungem fiecare cand putem la EUROINS (RCA-ul lui)...merg a doua zi,fac dosarul,il sun,zice ca poate peste 2-3 zile ca are cursa,il inteleg,logic-trece saptamana,ajunge acolo...da o declaratie cum ca este de vina daaar fara autotractor...de atunci a trecut o saptamana si ,iarasi logic si "romaneste"..nu mai raspunde la mobil...intreb la EUROINS ce-i de facut?..iar "domnii"imi raspund firesc..."legea ne lasa 90 de zile sa solutionam dosarul dvs" :shock: ...
Intrebare pertinenta:exista vre-o solutie in afara de a merge sa-l caut pe impricinat cu bata de baseball ?
Ps:Eu am totusi Casco,dar ma ambitionez sa nu platesc fransiza...
Cataline,eu am primit banii de la Euroins dupa 6 luni dupa ce am facut reclamatii la comisia de supraveghere a asigurarilor.Eu am avut constatare facuta de politie pe care cei de la asigurari nu au luat-o in considerare.Am avut poze facute pe loc cu accidentul pe care inspectorii le-au interpretat asa cum au vrut ei si nu vroiau sa-mi plateasca.Noroc cu cei de la comisie ca altfel nu vedeam nici un ban.Cei de la Euroins sunt rau de plata.
Soferul este si proprietarul...nu vreau sa generalizez dar unii tiristi sunt foarte nesimtiti,profita ca au masini mari si nu patesc mai nimic la tamponari usoare...el chiar imi oferise intr-un acces de marinimie 100 de ron "s-o repar"...eu vreau sa schimb bara...masina are doar 13.000 km...
Atunci poate mai ai o sansa la A.R.R. (autoritatea rutiera romana)
Ca sa presteze transport intern sau international trebuie sa aiba tot felul de autorizatii si avize.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Daca te loveste cineva si are RCA la EUROINS punel pe el sa plateasca altfel imbatranesti pana te despagubesc ei este cea mai neserioasa societate de asigurari din tara caz patit de mine niste dobitoci