OFFCAMPING IN STRAINATATE....

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: OFFCAMPING IN STRAINATATE....

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Da sunt deacord cu Dan Popescu, cam asta e situatia.Cred ca o noapte cu rulota intr-o parcare in apropierea plajei nu e mare problema si daca e deranj pentru careva politist sau mai stie eu ce, pleci si gata. Drumuri bune si sa ne aduci poze multe.
Ultima oară modificat 22 Oct 2010, 18:59 de către Serpescu Gheorghe, modificat 1 dată în total.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Am o autorulota de 5metri deci ma incadrez in parcare ca si un turism, este un Ford Tranzit din '94 cu tot ce ii trebuie 😉 ,avantaj pot parea parcat dar eu sant campat :mrgreen: .....dezavantaj;nu pot pleca cu el ca si un turism la plimbare 😢 ........apropo accesati linkurile primite de la SANDU mai sus,sant foarte utile....pt cei care ,,urmaresc,, asta binenteles :D .......aveti acolo variante super ieftine pt cei care vor sa faca trasee lungi si nu vor sa stea in campig in fiecare noapte, dar si pt goli wc ,a alimenta cu apa si a dormi in siguranta etc etc......astept in continuare postari a colegilor care au intampinat diverse probleme in strainatate legate de offcamping,daca stiti locuri unde nu ai voie sa parchezi sau sant interzise stationarea rulotelor sau autorulotelor........multumesc tuturor celor care au raspuns pana acum dar si celor care o vor face :D
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Sa facem un scenariu.
-suntem intr-o parcare amenajata sau nu cu locuri si indicatoare de parcare pentru rulote.
-folosim rulota pentru odihna in timpul zilei sau noptii fara sa o abandonam (autoturism legat de rulota)
-daca folosim chiuveta, avem nevoie obligatoriu :?: sau nu :?: de vas pentru colectarea apei menajere.
-daca in parcarea respectiva nu exista loc pentru devarsarea casetei, nu poti sa mergi cu ea la toaleta sa o golesti. Si daca faci acest lucru, cred ca e un mare risc.
-deci nu poti sa folosesti utilitatile rulotei, camperului.
-intimitatea este inexistenta, si disconfortul la fel.

Concluzie....dupa mine este clar ca parcarile sunt numai pentru cateva ore, exclus zile.

Astept pareri ale celor cu experienta in calatorii externe.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Radu Pascu scrie:Sa facem un scenariu.
-suntem intr-o parcare amenajata sau nu cu locuri si indicatoare de parcare pentru rulote.
-folosim rulota pentru odihna in timpul zilei sau noptii fara sa o abandonam (autoturism legat de rulota)
-daca folosim chiuveta, avem nevoie obligatoriu :?: sau nu :?: de vas pentru colectarea apei menajere.
-daca in parcarea respectiva nu exista loc pentru devarsarea casetei, nu poti sa mergi cu ea la toaleta sa o golesti. Si daca faci acest lucru, cred ca e un mare risc.
-deci nu poti sa folosesti utilitatile rulotei, camperului.
-intimitatea este inexistenta, si disconfortul la fel.
Concluzie....dupa mine este clar ca parcarile sunt numai pentru cateva ore, exclus zile.
Astept pareri ale celor cu experienta in calatorii externe.
Radu...recunosc esti un baiat destept.
Mergi intr-o parcare germana si priveste la nemti.
Se vor conforma ( ca vrei tu sau nu vrei tu) celor de bun simt, simt ce le-ai spus.
Parcarea (de regula ) este pentru o noapte. Cei saraci (vorbesc de nemti , se adapateaza...)
Dar ce dracului sa faci mai mult decat sa dormi o noapte, intro parcare ?
P.S. Nu te superi pe mine, sunt chestii pe care parcurgatorii soselelor si autostrazilor din Europa le cunosc. Pacat ca nu le spun si celor "noi".
Eu stiu motivul... S-au plictisit si ei . Problema -i veche.
P.S. Daca vrei discutam la telefon. In viata mea au aparut probleme. Frumoase. Daca vrei discutam. De aceea am c-am disparut.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Salutari tuturor! Frumos topic sincer nu-l citisem. Nu contrazic, nu comentez, decit atit stiu clar ca se poate si "off" atit in Germania, cit si-n Franta si-n Italia...Depinde de informatie si de gazda... :)
Cum zicea si Doru " Mergi intr-o parcare germana si priveste la nemti. Se vor conforma celor de bun simt. .Parcarea (de regula ) este pentru o noapte. Cei saraci (vorbesc de nemti , se adapateaza...)
:) Pozele spun ca se poate...si off...Intr-adevar ca-i vorba de campere si nu de rulote, una din probleme fiind faptul ca foarte rar gasesti rulota cu rezervor de apa uzata. Plus altele. Priviti exemplele:

1 - In Germania in apropiere de 78462 Konstanz ! ...loc super pt campare pt 24 de ore (am stat 48 - ca nu te ia nimeni cu biciul la goana) cu posibilitate de a face gratar ! (contrazice legea picnicului) :D

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

In Franta mergind spre Camping Ardechois, locatie oficiala pentru Stellplatz. No problem, no risc, totusi o teama am avut comparativ cu Germania...Asta e, in 2 e mai greu, dar daca esti in 4 e altceva :)

Imagine

Imagine

In Italia, dupa traversarea Alpilor dinspre Valence, pe secundar N85 la 30 km de primul sat montan Argentera... :) Deci se poate, chiar cu spatiu pt golire WC chimic. Proprietatea Primariei, taxa 0 euro...

Imagine

Imagine

Si de final, citeva imagini super Off camping linga Wurzburg ! Da ! , e adevarat, "se poate si asa, daca gazda e neamt sadea" ( sarac e drept ) dar stie si toate cotloanele ... :D ...Pt noi e mai greu

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Deci, se poate...Pentru noi a fost frumos, 2 zile off, 4 zile in camping, 1 la Pensiune si tot asa...Daca le combini, poti sa-ti faci toate poftele si afara, chiar daca "legea picnicului" e valabila si la ei :)

PS: scuze ca v-am intocsicat cu atitea comentarii, dar am scris mai peste tot, ca ramesem corijent de mai bine de 2 ani si ceva...Vad ca nevasta-mea pregateste camperul, fug ca-i rost " de duca " :)

Va uram tuturor DRUMURI BUNE ( secundare, ca autostrada nu-i de noi ) si: Sa ne regasim sanatosi prin cine stie ce cotloane vestice...ca se intilneste munte cu munte, dar camper cu rulota ...100 % :)
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

E na .... :D :D asta e când se vorbește în cunostința de cauza .... drumuri bune coleguuuu da da da :D :D
La vremea când am deschis topicul asta, îmi doream informații pt a sta off....dar si informații despre cum ar fi sa stau într-o parcare pt turisme ....nu știam dacă este interzis sau nu :!: ....
Anul trecut, dea lungul coastei de la Monte Carlo pana la Barcelona am văzut foarte multe indicatoare cu staționarea autocaravanelor și rulotelor interzisa :evil: .
Daaaar nu e corect , dacă eu ma încadram pe un loc de parcare ca si un turism :!: ......si sincer nu vroiam sa ma priponesc 5 zile acolo....daaaaar (de cate ori folosesc daaaaar imi vine in minte Madalina ,prieteni stiu de ce :D ) daaaar macar o zi sa pot sta lângă ocean.. 8) ...sa ma trezesc dimineata cu soarele reflectând pe suprafata apei....sau noaptea in mijlocul orasului sa stau in pat privind luminile si animaÈ›ia oraÈ™ului .....eeeeee vise taică viseee ...acum nu mai am camper ...am rulota si ,,,buummm ,, visul sa spulberat ,.....cu rulota chiar e imposibil....poate asa in locuri gen cum a stat Mihai Rusu 😉 . apropooos multumesc Mihai pt poze :D
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Pai daca vorbim de ocean ( Atlantic), sa sti ca acolo chiar sunt multe camperstopuri. Eu am vazut cateva cu preturi intre 3-9 euro/noapte. Anul trecut am vazut in port la Calais si la Le mont Saint Michel si costa 7 euro/noapte, dar nu mai stiu sigur.

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Pentru cei ce doresc a vizita cit mai multe obiective unde nu exista campinguri in preajma, eu personal am optat pentru acest catalog al ADAC ului.
Sint descrise locatiile, sint date coordonatele, cit si ce ofera fiecare loc de STELLPLATZ. Tot in el gasiti si daca este Gratis sau tariful pt. o noapte.

Imagine

ADAC Stellplatz-Fuhrer Deutschland, Europa 2011 - Pret 20 euro : http://www.ebay.de/itm/ADAC-Stellplatz- ... 519b004aa1

Untertitel: Deutschland, Andorra, Belgien, Dänemark, Estland, Finnland, Frankreich, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg,
Niederlande, Norwegen, Österreich, Polen, Portugal, Schweden, Schweiz, Slovenia...
Erscheinungsjahr: 2011
Erschienen bei: Travel House Media, Adac Verlag
Einband: Gebunden
Zusatz: Neuaufl. 2011. 1044 S. m. farb. Fotos, Beil.: 2 Stelplatzktn.. ADAC-Campcard 23 cm
Seitenzahl: 1044
Gewicht: 1146
Sprache: Deutsch
Der ADAC Stellplatz-Führer beschreibt rund 4.000 Wohnmobil-Stellplätze in 25 Ländern Europas

.................................................................................................................................

Exista anumite persoane care inventariaza aceste locuri, pe care le voi prezenta mai jos ( o parte ca exemplu pt cei interesati ) Noi le cam folosim.
Locurile sint special amenajate pentru Campere (olandeza) - Wohnmobile (germana) - sau Autorulote in romaneste. Vedeti indicatoarele din poze...
Am postat in special acest subiect, care mi se pare destul de interesant, pentru cei ce doresc, o calatorie prin Europa. Nu este valabil si pt. rulote..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

.............

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine[/URL

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... latz7.jpg/]Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

....

Am prezentat aceste fotografii din care se vede clar situatia, pentru a ne da seama singuri, cam "ce fel de de posibilitati" poate ofera vestul pentru autorulote... :)

Imagine

Imagine

Imagine

.

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

daca serveste cuiva,unde ma aflu toate primariile detin spatiu in orasul respectiv ptr golit si spalat rezervor camper si campat camper.Delicat este cu apa reziduala,cum se mentiona mai sus,deoarece rulotele nu prea au rezervor de apa reziduala.Mai nou,rulote ce innopteaza am vazut in parcarile de super si hypermarket,dar cuplate la masina si fara picioare coborite.Pentru alte detalii,cine are nevoie intreaba,ca pe orice forum.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Camparea in Grecia offcamping nu este deranjata de nimeni. Nu stiu daca s-ar lega de scurgeri dar cred ca fiecare e constient ca daca nu ai rezervor de apa uzata nu folosesti chiuvetele in afara locurilor speciale sau macar le folosesti unde apa are unde sa se scurga si sa nu polueze .
In Austria in afara de parcarile de pe autobanda unde nu e problema de parcat (dar fara sa intinzi cort sau parasolar) nu se prea pot folosi parcarile din hipermarkt pentru ca au bariere care se inchid noaptea. Metro din Graz insa are statie de benzina si nu are bariere, deci se poate dormi in parcarea respecrtiva noaptea.
In Wiena langa Prater exista parcari speciale numai pentru microbuze si autorulote sau rulote, altele decat cele pentru autoturisme si parcarea este cam 2 euro pe ora sau 12 euro pe 24 ore.
Pe Costa del Sol Spania, in zona Aqua Dolce exista zona unde se poate campa aproape de apa dar intrarea in apa e cu pietre si arici de mare, insa peisajul este splendid. cam la fel si in Garucha (Vera) .
In Croatia sunt multe campinguri pe plaje (cam scumpe) dar se poate campa dupa ce se cere permisiunea pe terenul unor pensiuni dar am campat si in parcare ne amenajata special. Acolo singurul pericol poate fi amenda, ca hoti nu prea sunt. In parcarile de langa intrarea la Plitvice nu te lasa sa parchezi peste noapte, te scot afara. In Italia nu prea va recomand sa campati offcamping din cauza hotilor.
Eu recomand celor cu rulota fara rezervor de apa uzata sa adapteze un bidon ceva care sa ii salveze in parcarile din drum.
Daca ai investit intr-o rulota sau autorulota atunci trebuie sa te bucuri de libertatea de a calatori fara repere fixate apriori. Sa mergi unde te taie cheful pana se termina concediul. Imi place de exemplu sa ies din rutele europene sa ma afund in sate ca sa vad si lumea reala si acolo nu prea se leaga cineva de o rulota .
Acum 30 de ani, in duminicile cand nu eream chemati obligatoriu la munca patriotica, luam un rucsac cu ceva de mancare , ieseam pe jos in sosea si la prima intersectie ne intrebam
Azi unde mergem?
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Cei cu rulote nu trebuie sa improvizeze, exista rezervoare pentru apa uzata dedicate, de diferite forme si dimensiuni.

GigiVezeteu

Mesaj de GigiVezeteu »

cine poate sa-mi dea niste informatii mai detaliate eventual si niste poze despre camping dereli din turcia . intentionez sa fac o excursie in perioada mai iunie si ma interesiaza zona respectiva.
Scrie răspuns