Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Se pare ca problema mea a determinat ceva discutii.
Revin cu amanunte, care credeam eu ca s-au inteles. Este vorba de o parcare aferenta unor blocuri de locuinte, unde accesul este interzis "cu exceptia riveranilor', adica inclusiv a noastra. Locurile de parcare nu sunt individuale sau platite, ci fiecare isi aseaza masina unde gaseste loc. Spatiul respectiv este proprietate publica a unitatii administrativ teritoriale (orasului Rm.Valcea) si a fost amenajat pentru folosinta proprietarilor de apartamente.
Nu exista o lege, in sensul de act normativ cu aplicare generala, care sa interzica parcarea rulotelor pe domeniul public, inclusiv in aceste parcari ale blocului, ci, in cazul orasului Rm.Valcea, exista o Hotarare a Consiliului local din 2006 in care se mentioneaza ca: "In scopul mentinerii curateniei, asigurarii fluentei circulatiei, al cresterii nivelului estetic si de confort urban al orasului se interzice depozitarea pe strazi, trotuare, parcari, gradini, terenuri virane si piete a materialelor de orice fel, ca utilaje, caroserii, remorci, platforme auto, rulote, marfuri, ambalaje, tonete, mese, materiale de constructii si altele".
Prin urmare, cum exista pe plan local un asemenea act cu putere de lege, este evident ca degeaba as contesta procesul verbal, insa singura posibilitate este sa anulez respectiva hotarare a Consiliului Local, procedura admisibila in contencios administrativ, aceste hotarari nefiind batute in cuie, ci supuse controlului judecatoresc pentru legalitate si oportunitate, adica daca era necesar a fi emise.
Asadar, daca in tara au mai existat astfel de cazuri, astept opiniile dvs.
Nu va suparati ca va intreb , am inteles ca ati primit o amenda da? Spuneti-mi aceasta amenda a venit cumva fara o atentionare prealabila? Fiindca nu pot sa cred ca ei v-ar fi sanctionat fara sa va atentioneze. Mai departe caile juridice despre care ne spuneti nu cred ca vor avea vre-o reusita , pe plan local orice judecator se loveste de primarie si nu cred ca ar fi judecator care sa va dea dreptate. Dupa cum ati spus si dumneavoastra amenda pe care ati primit are un temei legal cit de cit .Eu va dau un sfat in viata uneori e bine sa inveti sa pierzi chiar daca ai dreptate si viata va merge inainte ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Sunt sigur ca nu s-a mai intilnit in tara situatia din orasul dumneavoastra dar consiiliile locale au puterea lor de decizie pe zonele lor . Va dau exemplu care m-am contrazis cu un coleg, eu locuiesc in sectorul 5 si am de la ADP un loc parcare pe care il achit anual la inceputul anului, condiitiile locului de parcare sunt urmatoarele intre prele 9 si 18 poate parca pe acel loc oricine si incepind cu orele 18 locul nu poate fi ocupat de nimeni in afara de masina mea , s-a intimplat intr-o noapte pe la 11,30 sa gasesc locul ocupat de o masina am clacsonat in speranta ca este un vecin si aude sa vina sa isi dea masina la o parte, nu a coborit nimeni sa faca asa ceva in schimb a aparut politia m-a legitimat am explicat frumos ce s-a intimplat mi-au cerut contractul de inchiriere al locului de parcare si in prezenta unui vecin din zona au intocmit proces verbal de sanctiune pe numele celui care erea propietarul acelei masini care imi ocupase locul de parcare. Stiti ce scria in procesul verbal? Conform hotariri consiliului local nr . nu stiu care se sanctioneaza dl cutare cu suma de 1000 R . Ce ziceti domnul care a primit amenda are vre-o sansa sa cistige daca face contestatie? Niciodata dl politist a fotografiat masina unde erea parcata si poza spuneau ca o atasaza la PV.Contraventie. Deci e simplu cite bordeie atitea obiceeie.
[quote="Popescu Niculae"] eu locuiesc in sectorul 5 si am de la ADP un loc parcare pe care il achit anual la inceputul anului, .... s-a intimplat intr-o noapte pe la 11,30 sa gasesc locul ocupat de o masina am clacsonat in speranta ca este un vecin si aude sa vina sa isi dea masina la o parte, nu a coborit nimeni sa faca asa ceva in schimb a aparut politia m-a legitimat am explicat frumos ce s-a intimplat mi-au cerut contractul de inchiriere al locului de parcare si in prezenta unui vecin din zona au intocmit proces verbal de sanctiune pe numele celui care erea propietarul acelei masini care imi ocupase locul de parcare.
Mi se pare civilizat sa chemi politia sa-l amendeze, dar... claxonat... la 11,30 (noaptea) in localitate, in fata blocului ... :oops:
Am tot sperat ca e venit la vre-un vecin si putina galagie il va scoate din birlog,se practica chestia in zona si eu am furt-o de la altii, dar in loc sa vina piritul a venit politia. Daca aparea persoana se rezolva mai simplu asa solutia aplicata de politie a cam usturat .
A-ti votat ??
Asa va trebuie :D
Intrebare ... merg la un coleg sa-l iau la o plimbare ,cu rulota ,si opresc in parcare ,in momentul acela sunt pasibil de amenda ?
Daca raspunsul este DA inseamna ca trebuie sa fiu intr-o miscare permanenta (incredibil dar adevarat )
Cei care au propus si cei care au votat aceasta lege au mancat in copilarie ce a zis Vali Mocanu mai sus
Din experienta va spun ca unele hotarari de consiliu se mai si anuleaza pentru ca judecatorii nu se tem de Primarie. Dimpotriva, in general procesele cu Primaria se castiga pentru ca oamenii care dau in judecata aceasta institutie chiar au dreptate. Ceea ce urmaresc eu in demersul judiciar nu este sa anulez in totalitate respectiva hotarare de consiliu, ci in parte, in sensul ca rulotele sa nu fie incluse in categoria vehiculelor, materialelor si a altor asemenea bunuri carora nu li se permite stationarea in parcari. Nu vad de ce nu mi-ar permite sa parchez rulota, cat timp masina am voie sa o parchez in respectivul spatiu. Este un bun aflat in proprietatea mea, inscris, la care platesc impozit, asigurari si tot ce este nevoie. Daca as avea o masina inscrisa si nu as misca-o decat de cateva ori pe an? Nu este exact acelasi lucru? De ce rulota asezata in parcare strica esteticul orasului? Ca doar e mai aratoasa decat multe din masinile parcate langa bloc.
Oportunitatea emiterii hotararii de consiliu trebuie sa fie dovedita de emitent, in sensul sa demonstreze de ce statioanarea unei rulote intr-o parcare publica ar incalca vreo norma estetica.
Asa ca nu am de gand sa renunt, pentru ca dincolo de alte considerente, nu mi se pare corect sa fiu impiedicata sa folosesc un bun proprietatea mea asa cum consider necesar, fara insa a incurca pe altcineva. Cu ce deranjeaza pe vecinii mei rulota parcata intr-un colt, insa pe platforma amenajata, cu atat mai mult cu cat in parcare sunt permananet locuri libere.
Daca in Rm.Valcea ar exista posibilitatea sa-mi concesionez locul de parcare, as plati bucuroasa locuri de parcare pentru toate masinile inscrise pe numele meu sau al sotului, plus unul pentru rulota, dar din pacate dragul de Consiliu local nu a emis o hotarare prin care sa permita plata de redevente pe locurile de parcare.
Din exprimarea hotararii prin ,, depozitare" se intelege pastrarea, asezarea, elementelor care ar ingreuna circulatia sau salubrizarea orasului.
Veti avea castig de cauza daca atacati aceasta hotarare a Consiliului local avand in vedere ca rulota este totusi un vehicul destinat deplasarii si nu depozitarii.
Cunosc un individ care si -a cumparat o rulota, a dus-o in parcarea blocului, cu scopul de a locui in ea, nemaiavand suficient loc, in apartament cu parintii.
Atunci cum s-ar mai incadra acest lucru?
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
Doamna Mirea va urez succes in tentativa dumneavoastra si va rog sa ne tineti la curent cu pasi pe care ii veti face in continuare.Eu nu inteleg altceva de ce lasati loc de interpretare la cea ce vi s-a intimplat cu rulota, de ce nu raspundeti la cele citeva intrebari puse de noi pe parcursul acestui topic? Sau vreti sa ne tineti ca la tribunal fara sa cunastem clar derularea evenimentelor prin care ati trecut.
Si inca o lamurire scrieti despre concesionarea unor locuri de parcare unde ati auzit dumneavoastra despre concesionare la locuri de parcare? Cei care avem locuri de parcare avem contract de inchiriere nu de concesionare si aceste contracte sa reinoiesc anual daca posesorul locului de parcare intruneste niste conditii impuse de primarie.Ce credeti ca primaria var da vreoada locuri de parcare pentru toate masinile locatarilor dintr-un apartament? Niciodata , noi avem masini toata familia asta ar insemna ca ar trebuii ca primaria sa imi acorde 4 locuri de parcare. Cit de curind locul de paracare in Bucuresti va deveni un calvar pentru orice detinator de autovehicul vom parca masinile numai in parcari platite la distante foarte mari de locuinta de domiciliu. Cit de curind muti locuitori ai acestei tari vor constientiza ca este mult mai practic sa locuiesti pe linga orasele mari si mai ales pe linga Bucuresti, exemplu clar la mine locuiesc la Alexandria intre Bucuresti si Alexandria sunt 80km pe care ii parcurg in 45 de min plus ceva distanta pe unde am treaba in Bucuresti. Cunosc destuii prieteni care ma invidiaza deoarece au serviciu prin Pipera si ei locuiesc in Ghencea acestia fac dimneata pina la serviciu si 2 ore in unele zile si mai mult pe drum deci sunt terminati.
D-nul Popescu Nicolae, departe de mine gandul sa va tin in suspans, mai ales ca nu vad rostul acestei atitudini.
Eu cred ca am raspuns la toate nelamuririle dumneavoastra, inca din prima postare am aratat situatia de fapt, apoi am revenit cu explicatii. Poate nu ma fac inteleasa indeajuns.
Acum ca sa ne contram, va spun ca, in esenta, concesionarea este tot o inchiriere, insa in alte conditii, scopul fiind acelasi - sa ti se acorde folosinta unui bun, care de cele mai multe ori este imobil. da nu are niciun rost sa ne contram aici in termeni.
Ideea este ca eu nu vorbesc despre inchirierea (daca preferati notiunea aceasta) unui loc de parcare (sau a mai multora) in Bucuresti. Este vorba de un alt oras, unde locurile de parcare sunt destule, insa unde nu se incheie contracte cu autoritatile locale, parcarea fiind free. Si permite-ti-mi sa va contrazic, in sesctorul 3 unde eu am resedinta, nu este limitat numarul autoturismelor la unul pentru fiecare unitate locativa, daca eu si sotul avem fiecare cate o masina, putem avea doua locuri de parcare inchiriate.
mirea natalia scrie: Si permite-ti-mi sa va contrazic, in sesctorul 3 unde eu am resedinta, nu este limitat numarul autoturismelor la unul pentru fiecare unitate locativa, daca eu si sotul avem fiecare cate o masina, putem avea doua locuri de parcare inchiriate.
Din pacate, si eu tot in sectorul 3 locuiesc si stiu de Hotararea Consiliului General a Municipiului Bucuresti nr 124/2008, care la art.9 anexa 3, punctul 2 lit.a prevede ca:
Atribuirea locurilor în parcările de reşedină se face numai cu îndeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament;
b) se pot atribui numai pentru autoturisme;
c) se pot atribui numai persoanelor care domiciliază în imobilul respectiv;
d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de leasing si pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de comodat;