Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
pentru cei interesati sa ajunga la Paltinu,din Sinaia pina sus pe sa unde este intersectia ptr Babele si Bolboci drumul este asfaltat ,mai ramin cei 13 km care nu sunt asfaltati pina la Pestera.eu am fost 30 -31 aug 2011 cu bicicleta ,drumul este ok si cei 13 km neasfaltati
Hymer Exsis T-474
tel 0770497302,gabyiancu@yahoo.com
Este asfalt bunisor pana la Moroieni , prost din Moroieni pana la sanatoriu (7 km) si macadam forestier restul...
Inca nu am fost pe Dichiu dupa asfaltare . Asfaltul pana la cota 1000 unde se intra pe drumul pe Dichiu e relativ bun , cu cateva denivelari prin unele locuri , oricum e practicabil cu rulota .
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
va salut
Pentru ca nu s-a mai discutat acest subiect de prin 2011, va rog frumos daca mai stie cineva cum este drumul in zona.
Plecare cu ruota din Ploiesti- sosire la Pestera Ialomitei sau cabana Pestera. Variante de de traseu ar fi doua:
1. Ploiesti-Moroieni-Bolboci-Pestera
2. Ploiesti-Sinaia- Dichiu-Bolboci -Pestera Alte intrebari :
- Pe traseul nr. 2, de la cabana Dichiu cum este drumul pana la intersectia cu DN 714 ?
- De la Bolboci se poate ajunge la cabana Pestera cu rulota? sau este de preferat sa campez in zona Boloboci sau Padina cu rulota si apoi sa ma deplasez cu masina fara rulota pana la pana la Pestera ?
- in caz ca totusi se executa deplasarea catre Pestera - pe drumul din stanga sau dreapta Ialomitei?
As prefera varianta nr.2. A mai fost cineva in ultima perioada prin aceasta zona?
In 2013 am mers in Padina ,traseul prin Sinaia este cel indicat , se merita facut dar sa stati minim 7 zile .Intrarea pe traseul spre Padina se face pe drum interzis dar nu sunt probleme , aveti parte si de cativa km de drum forestier dar practicabil.
Rezerve de combustibil , paine si cele de trebuinta , aprovizionare doar de la cabane .
PS. Daca esti pretentios si tii LA rulota sunt zone in tara cu potential asemanator dar cu uzura mai putina.
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Ninel Gavanescu scrie:In 2013 am mers in Padina ,traseul prin Sinaia este cel indicat , se merita facut dar sa stati minim 7 zile .Intrarea pe traseul spre Padina se face pe drum interzis dar nu sunt probleme , aveti parte si de cativa km de drum forestier dar practicabil.
Rezerve de combustibil , paine si cele de trebuinta , aprovizionare doar de la cabane .
PS. Daca esti pretentios si tii LA rulota sunt zone in tara cu potential asemanator dar cu uzura mai putina.
Multumesc, deci care portiune de drum trebuie evitata daca tin la rulota?
Ca sa nu ma duc cu rulota pana la Pestera atunci ar trebui sa campez rulota pana intr-un loc unde drumul este accesibil, Cabana Dichiu? Sinaia? Bolboci? alta locatie in apropriere? de aici sa ma deplasez doar cu masina pana la Pestera. ( Am un baietel de 5 ani asa ca exclus sa fac drumetii de munte prea lungi)
Traseul parcurs de noi a fost : Sinaia - Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului - Bolboci – Padina
Portiunea Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Bolboci se parcurge pe un drum forestier sunt 10- 15 km sau mai bine zis ,, o ora de strans din dinti “ scuturi rulota :) , la barajul de la Bolboci te incadrezi pe drumul din dreapta , mai scurt si proaspat asfaltat , pe tot traseul inca de la intrare ignori toate semnele de interzis !!! dupa <<coada lacului >> pana in Padina ai parte iarasi de drum forestier .
Pentru o familie cu un copil de 5 ani nu este indicat sa bati atata cale si nu singuri , trebuie luat in calcul ca :mrgreen: 112 ajunge la tine in 2 ore cred !! cel mai scurt drum este cu telecabina !! Busteni –Babele-Pestera , pe masura ce-ti creste copilasul da .
Atentie la ursi !!
Cand ajungi in Padina doresti cu adevarat sa batatoresti carari de munte iar acestea sunt
1. CAB. PADINA — CAB. PEŞTERA — CAB. VF. OMU
Marcaj: din V. Ialomiţei pînă la cab. Peştera cruce albastră, apoi bandă albastră. Timp: 3½—4 ore. Diferenţă de nivel: + 970 m (coboară 15 m; urca 985 m).
2. CAB. PADINA — CAB. PEŞTERA — CAB. BABELE
Marcaj: cruce albastră începînd din V. Ialomiţei. Timp: 2¼—2½ ore. Diferenţă de nivel: + 665 m (coboară 15 m; urcă 680 m).
3. CAB. PADINA — CAB. PEŞTERA — CAB. PIATRA ARSĂ
Marcaj: cruce albastră din V. Ialomiţei pînă la cab. Peştera, apoi banda albastră. Timp: 2¼—2½ ore. Diferenţă de nivel: + 415 m (coboară 15 m; urcă 425 m; coboară 50 m; urcă 55 m).
4. CAB. PADINA — CAB. VF. CU DOR
Marcaj: bandă roşie. Timp: 2½—3 ore. Diferenţă de nivel: + 360 m (coboară 25 m; urcă 50 m; coboară 30 m; urcă 310 m; coboară 50 m; urcă 160 m; coboară 55 m).
5. CAB. PADINA — CAB. ZĂNOAGA (sau Bolboci)
Marcaj: cruce albastră. Timp: 1¼ —1½ oră. Diferenţa de nivel: la cab. Zănoaga — 135 m (coboară 145 m; urcă 10 m); la cab. Bolboci — 95 m (coboară 145 m; urcă 50 m).
6. CAB. PADINA — ŞEAUA STRUNGA — GUŢANU — BRAN
Marcaj: bandă roşie. Timp: 5—6½ ore. Diferenţă de nivel: pînă în capătul de sus al comunei Şimon — 625 m (urcă 375 m; coboară 1 000 m).
7. CAB. PADINA —ŞEAUA STRUNGA — COLŢII JARULUI — CAB. VF. OMU
Marcaj: bandă roşie (de la Şeaua Strunga la Vf. Omu, marcaj insuficient, pe alocuri lipsă). Timp: 5—6 ore. Diferenţă de nivel: + 970 m (urcă 565 m; coboară 95 m; urcă 160 m; coboară 40 m; urcă 275 m; coboară 50 m; urcă 155 m). Traseu nerecomandabil pe timp nefavorabil.
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
multumesc de raspunsuri
renunt la drumul cu rulota pana acolo asa ca o sa campez la Sinaia si de acolo o sa fac drumul cu masina pana la Pestera. de acolo, la Babele si tot asa. multumesc mult , numai bine si drumuri usoare.