aveti parcate rulotele in fata blocului?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Constantin Curelea
Membru CD
20

Re: aveti parcate rulotele in fata blocului?

Mesaj de Constantin Curelea »

Din Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002

Art. 176. - (1) Orice vehicul care stationeaza pe timp de noapte pe partea carosabila a unui drum public, acolo unde stationarea este permisa, trebuie sa fie semnalizat cu lanterne de pozitie, daca locul de stationare nu este iluminat.

(2) Se interzice stationarea pe drumurile publice în timpul noptii a tractoarelor, masinilor si utilajelor agricole, remorcilor, vehiculelor cu tractiune animala ori a celor trase sau împinse cu mâna.

Art. 179. - Parcarea vehiculelor este permisa numai în locurile special destinate acestui scop, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. În aceste locuri vehiculele vor trebui asezate unul lânga altul, conducatorii lor având obligatia sa respecte si celelalte reguli stabilite pentru stationare.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Grecea Cristian
Membru forum
15
Oras: Bâcu
Data nasterii: 16 Ian 1972

Mesaj de Grecea Cristian »

Dupa cum a mentionat si in postul anterior, amenda este rezultatul unui "binevoitor" plin de jind la starea dv materiala. Eu tot la bloc am rulota parcata, numai ca o tin pe locul masinii care este platit la ADP. Masina o parchez pe unde apuc... Ce ati patit se numeste abuz, cel mai bine este sa ii dati in judecata. Daca aveti scuter, ATV sau orice altceva si il parcati intr-o parcare amenajata (indiferent daca se plateste sau nu) nimeni nu are motiv legal sa va amendeze pentru ca ati parcat acel vehicol acolo.
Logan MCV 1,6 GPL ; SPRITE 390 Super
0766441010
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Mai Cristi tu realizezi cea ce scrii si sustii?
Adica tu vi parchezi scuterul sau atv pe locul meu de parcare platit pe intregul an la ADP si eu ce fac?
Astept cind vrei tu sa vii sa iti ei scula si eu ocup locul altuia?
NU , NU eu sun frumos la politie vine politia le arat contractul de inchiriere al locului de parcare ei identifica masina si detinatorul care este parcat pe locul meu fotografiaza si incheie procesul verbal de contraventie in prezenta unui martor la fata locului. Eu astept ca tu sa vii iti ei scula de pe locul meu iti ceri scuze si pleci acasa, dupa care la 2-3 zile iti vine sanctiunea in plic adica 8 sau 10 mil . Si poti sa dai in judecata pe cine vrei tu ca nu vei cistiga nici in veci.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Nae, putin mai atent se poate???
Omul tine rulota pe locul lui de parcare, platit de el la ADP dar pe actele masinii, tot a lui.. :mrgreen:
De la mine asa se vede...
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Cristi eu la asta am facut referire- Daca aveti scuter, ATV sau orice altceva si il parcati intr-o parcare amenajata (indiferent daca se plateste sau nu) nimeni nu are motiv legal sa va amendeze pentru ca ati parcat acel vehicol acolo.-- La ce anume ar trebuii sa fiu atent??? Adica eu platesc sa vina oricine sa imi ocupe locul de parcare? Adica masina mea sa stea noaptea pe oriunde in loc sa stea in locul de parcare platit?

Exemplu simplu intr-o seara locul meu de parcare platit la ADP sector 5 pe tot anul 2011 din spatele blocului a fost ocupat de o masina , am sunat la politie si s-a intimplat exact cea ce am scris anterior , la ce ar trebuii sa fiu atent???
Si referitor la cine a initiat topicul e clar ca sunt lacune , nu spune daca are locul de parcare platit dar spune ca a parcat rulota in locul aferent apartamentului in fata blocului si probabil cei care au dat amenda au spus asa, daca omu are apartament si are masina are 1 loc deciiiiiiiiiiii daca parcheaza rulota pe locul masini masina unde o parcheaza? In cer? nuuuuuuuuuu pe un loc pt care ar trebuii sa plateasca si atunci trebuia amendat ori masina ori rulota s-a ales rulota .
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Grecea Cristian
Membru forum
15
Oras: Bâcu
Data nasterii: 16 Ian 1972

Mesaj de Grecea Cristian »

Buna ziua,
Eu am un loc de parcare platit la ADP. pe care tin rulota. In actele de la ADP figurez cu masina.

Referitor la Topic: Intr-o parcare la liber, primul venit , primul parcat. Nu conteaza cat stai pe acel loc.(nu sta pe carosabil, este special amenajat) La colega noastra de forum, s-a facut un abuz generat de frustrarea unui/unor vecin/i.

Acesta este punctul meu de vedere.
Logan MCV 1,6 GPL ; SPRITE 390 Super
0766441010
Constantin Curelea
Membru CD
20

Ar fi necesara o solicitare din partea asociatiei noastre, catre Brigada de Politie Rutiera, de lamurire a acestui aspect.
In tarile occidentale prin care am trecut in aceasta vara, nu am vazut ,in parcarile blocurilor, rulote.
Am vazut in schimb autorulote.
Rulotele sunt pastrate in locuri private destinate exclusiv lor.
Se pare ca si acesta este un motiv, printre multe altele, pentru care s-a trecut la autorulote.
Incadrarea ca vehicul din categoria remorci sau M1, aplicarea excesiva a prevederilor legale existente, duce la conflicte cu vecinii sau cu autoritatile.
Eu am rulota pastrata in curtea proprie.
Evit pe cat posibil, atunci cand o folosesc in deplasari, sa o tin pe drumul public noaptea.
Iar parcarea,in fata blocului, chiar si platita, este drum public
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Constantin CURELEA scrie:Iar parcarea,in fata blocului, chiar si platita, este drum public
Pe de alta parte:"Art. 179. - Parcarea vehiculelor este permisa numai în locurile special destinate acestui scop, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. În aceste locuri vehiculele vor trebui asezate unul lânga altul, conducatorii lor având obligatia sa respecte si celelalte reguli stabilite pentru stationare."
De asemenea...
"REMÓRCĂ, remorci, s. f. 1. Vehicul fără autopropulsie, tras de un vehicul motor și destinat transportului de persoane sau de mărfuri"
"14. drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier"
Deci chiar daca e pe drum public e loc special destinat acestui scop(parcare).E ambigua interpretarea in acest caz.
Sunt parcari amenajate in alveole create imediat langa drum,altele chiar pe una din benzi.Chiar si parcarile mari,sunt accesate mergand pe un drum public,sunt langa drum.Deci notiunea de drum public,la fel este larga si interpretabila.Probabil o solicitare la Politia rutiera,ar lamuri acest aspect al parcarii rulotelor(sau nu...)
La fel de bine "HCL-urile" pot schimba multe,deci...depindem de vecinul de langa noi,care daca nu are "capra" trebuie sa ne moara si noua :twisted: si de hotararile unor politicieni locali,voiajori,imbuibati de prea mult bine,pe care oricum nu-i intereseaza de ceea ce ne doare.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

Dragi colegi,
In urma pataniei lui Bogdan Ionita, Comitetul Director a luat in calcul chiar derularea unui parteneriat cu Primaria Capitalei pentru identificarea unui spatiu adecvat parcarii rulotelor in regim permanent pe raza Bucurestiului. Problema este ca daca acest parteneriat s-ar concretiza, Primaria Capitalei, punandu-ne la dispozitie acel spatiu dedicat rulotelor, s-ar putea sa oblige TOTI posesorii de astfel de vehicule sa le parcheze acolo. Iar in acel moment, desi mult mai aproape de normalitatea catre care tindem cu totii, foarte multi rulotisti - care au un loc de parcare linistit in apropierea locuinelor - vor fi mai mult decat nemultumiti.
Asadar, cum e mai bine? Facandu-le bine unora, sa ii neindreptatesti pe altii? Cine ar fi curajosul sa-si asume astfel de initiativa care, in conditiile reusitei proiectului, si-ar putea umple frigiderul de carne romaneasca?
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Liviu, se poate specifica ''pentru cei care nu au unde sa tina rulotele in siguranta'' si nu pentru toti obligatoriu. Daca politia capitalei nu poate asigura protectia acestora noaptea, sa puna la dispozitie un loc special amenajat, chiar daca veti plati o suma modica lunar, macar aveti cu ce sa plecati a 2-a zi in concediu...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Dragomir Gabriel scrie: ''pentru cei care nu au unde sa tina rulotele in siguranta''
As vrea o definitie pentru asta....( niciuna nu e in siguranta... :?: )

Concluzie... daca o hotarare de Consiliu Local Bucuresti de exemplu, scoate rulotele in afara orasului.... hotararea asta se aplica atat "pentru cei care nu au unde sa tine rulotele in siguranta" dar si pentru cei care au... dar e in oras...asa ca nu se poate specifica, o lege e fara exceptie, nu??
Constantin Curelea
Membru CD
20

Legea circulatiei exista si este valabila pe tot teritoriul tarii.
Doar hotararile consiliilor locale sunt specifice localitatilor, si oricum nu pot fi peste legea generala.
In orasele mici, aglomerate, sau in centrul metropolelor este interzis accesul cu anumite tipuri de vehicule .
A interzice accesul este una iar a interzice parcarea este alta.
Evident ca acolo unde n-ai voie sa circuli nici nu se pune problema sa parchezi.
Solutia este gasirea de locuri dedicate acestor tipuri de vehicule (remorci), catre exteriorul oraselor, pazite si protejate contra intemperiilor.
In acest sens,pentru Bucuresti, sunt numeroase hale in interiorul fostei uzine FAUR, care pot fi amenajate ca parcari pt RV-uri.
Ar fi interesant de vazut, ce tarife ar solicita.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Scrie răspuns