Rulotistul pescar.Informatii despre....pescuit.

topicuri ce fac obiectul unor alte pasiuni ...... alte "pasarele"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
DanutLupu
Membru forum
14

Re: Rulotistul pescar.Informatii despre....pescuit.

Mesaj de DanutLupu »

Gabitu oamenii (nu toti) au ambitia de a se autodepasi, desi pescarii nu-s chiar oameni majoritatea nu se plafoneaza si vor sa prinda capturi din ce in ce mai mari. Eu nu pot spune ca merg des la pescuit, dar cand o fac caut trofee nu caracuda pt ciorba de peste si ma bucur ca am insuflat aceasta dorinta si celor pe care ii iau cu mine.
Mihaela, tovarasa mea, doar vazand pozele mele din ultimii 3 ani, a fost dezamagita de primii pesti care i-a prins, adica de 5, 6 si respectiv 10 kg, chiar daca erau primii pesti prinsi de ea vreodata. Sora mea la fel, la prima partida din primii 4 pesti si-a egalat greutatea ei, dupa 2 zile de pescuit cu ele sa fi vazut cum le faceau viteza la aia de 10 kg fara sa-i fotografieze si amandoua erau chitite pe lansetele cu 2 bile de 20 mm pt capturile adevarate.
Ambele au rulat si uscat boiliesuri, au carat bagaje, au montat scule, cu alte cuvinte le-a intrat in sange microbu si asta face diferenta intre pescari si pescarici, dorinta de a te autodepasi si a nu lasa totul pe seama norocului.
Mai intru in vorba cu cate un batranel, pescar vechi cu hainele arse de soare, batute de vant, purtand sudoarea luptelor trecute ...........care inca traieste din amintiri si are har la povestit; astia chiar imi plac si as sta ore sa-i ascult chiar daca "monstrii" sunt de 5-6 kg iar captura era o plasa de carasi.

Dar mai vad si cate un "pescar fara adversar" care oricat s-ar stradui nu poate si basta, oricat ar sta pe balta si ori de cate ori ar merge la pescuit tot caracude prinde si nu poate sa treaca de 10 kg decat daca il cantareste cu tot cu o saltea mare si plina de apa
Domnule Popescu, e rusinos de acum dupa atata vechime in bransa si cu atatea balti bune in Bucuresti sa postati asemenea poze pe un forum care se respecta cum este clubrv. Pana acum nu aveati saltea de primire, ati remediat situatia dar cu pestii cum ramane ? Nu ne-am intalnit la mare in camping Palace sa va fac un curs intens de instruire, poate la anul o sa aveti norocul asta. Pana atunci va propun sa incercati un Tancabesti sau Sarulesti si pana ingheata afara daca va mutati acolo poate aveti de-o poza buna de pus pe forumul asta. Si ca sa va spalati rusinea cred ca ar fi mai bine sa stergeti si ultimile poze cu pestii de acvariu. :D
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Danut vad din prima ca nu ai inteles ce am vrut sa spun dar in fine asta conteaza mai putin. Ca sa fi pescar sa mergi la pescuit 1 data la 2-3 ani e chiar de ris si atunci sa mergi cu 3 masini sa stai 2 saptamini sa cari 1 T de momeala sa arunci in balta e chiar de povesti. Ca sa lamurim problema si sa incheiem polemica iti mai explic inca o data am abonament pe anul 2011 la Tincabesti si la Moara Vlasiei deci asta inseamna ca merg la pescuit uneori ca altii ? Si este si ceva diferenta de virsta voi sunteti de virsta cu fica mea si cred ca am niste ani inaintea voastra la pescuit eu am inceput pescuitul cu scule din Rusia nu cum au inceput altii cu Shimano etc.Am mai spus cind eu mergeam la pescuit voi ereati inca elevi pe la licee sau facultati. Inca un mic amanunt intre Alexandria si baltile la care merg de citeva ori pe saptamina sunt cam 200 de km x 2 si sa parcurgi distanta asta de 2-3 ori pe saptamina nu cred ca e la indemina tuturor pescarilor, Aici e vorba ca microbul exista si nu il poate scoate nimeni. Asta vroiam eu sa spun ca eu nu pun poze cu pescuitul de cind eream flacau eu pun poze cu pescuitul curent nu de asta iarna sau toamna cind am fost eu o data la Sarulesti sau Tincabesti.Asa am inceput si am scris ca, colegii mei pescarii s-au dat la fund fiindca merg la pescuit 1 data pe an ca si la mare la fel .De aceea am spus ca nu am adversar nu la capturi ci la iesirile la pescuit la iesirile in LIBERTATE. Dar avind ocazia sa il cunosc pe Gabi imi dau seama ca si temperamentul tau este asemanator . Vad ca nu ati ajuns la stadiul cind subintelesurile sau mai direct intepaturile se interpreteaza si asta vine de la virsta si mai ales de la experienta de viata. Nu prea am vazut sa postati pe aici cite ceva de la fiecare iesire la pescuit , se poate sa fiti jenati? Daca inca nu ati aflat pestele este in balta si balta este acoperita cu apa deci nu este nici o jena daca ai prins 2 carase sau 3 monstri. Importanta este iesirea in sine nu capturile. Si mai vad ca ati pomenit ceva si despre Club RV acesta este un club al iesirilor in aer liber indiferent de locatie nu este clubul celor mai mari capturi pescaresti .
Astept postari cu viitoarea iesire la pescuit chiar daca va fi la anul sau peste 2 ani . :roll:
Fişiere ataşate
001.jpg
001.jpg (40.06 KiB) Vizualizat de 1630 ori
002.jpg
002.jpg (35.92 KiB) Vizualizat de 1630 ori
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Eu am inteles ce vroiati sa spuneti domnule Popescu, mizati pe cantitate si nu pe calitate la iesiri cel putin. Eu nu merg des, in unii ani fac 4-5 iesiri adevarate in altii 2-3 in functie de timp si de predispozitia pestelui de a manca, la bat de mana in week-end nu le pun in calcul. Da, ma pregatesc serios cand fac o partida, stau cel putin 4 zile si nadesc adecvat, nu 1 tona dar cateva zeci de kg dau nada iar locurile de pescuit sunt la peste 150 km distanta. Pun poze tot timpul de la iesiri pe forumuri si sincer de prin 2008 de cand merg acolo nu avut partida fara sa prind macar unu din 2 cifre.
Daca pescuiti de cand eram eu la liceu sau la facultate, eu deja eram inrait la varsta aia, vechile mulinete Delfin, Metal-Inox, Dam si Abu Garcia erau un vis pentru mine cand au aparut la fel ca si lansete din fibra plina Germina. Deci cand va incepeati dumneavoastra pescuitul eu ma plictisisem sa colaborez cu reviste de specialitate din anii '94 si fusesem si la o Cupa Mondiala la Crap ca arbitru.
Hatru am fost de cand ma stiu iar la intepaturi si dedesupturi mai rar am tovarasi la fel de iscusiti, cine ma cunoaste stie ca ma amuz copios acum si nu scriu cu rautate.
Faptul ca aveti abonament pe acele balti si rezultate mediocre, e si mai grav dupa mine, mai bine nu spuneati. Pana la urmatoarea mea iesire serioasa va dau totusi un pont ca sa apareti in poze cu unul de peste 15 kg tinut deasupra saltelei.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
reteta succesului 16,4 kg.jpg
reteta succesului 16,4 kg.jpg (92.17 KiB) Vizualizat de 1624 ori
Si va urez in continuare iesiri si capturi asa cum va plac adica fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar :D
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

D-ul Nicolae, nu va enervati ca faceti riduri!
Daca e sa merg pe ideea dumneavoastra, cand pescuiam eu cu firul de naylon pe spray nu erau nici macar scule rusesti. Dar nu asta conteaza, eu vad pescuitul ca pe o relaxare si nu ma obosesc sa fac poze la toata caracuda prinsa la o partida, nu simt nevoia sa ma laud cu ele pe forum dupa fiecare partida. Amintirele le consider ceva personal. Din cand in cand mai pun cate o poza de amorul artei. De obicei tin socoteala la ultimul trofeu, daca am prins un crap de 18kile la urmatorul de 10kile nu ma obosesc sa-i mai fac poze. Insa urmatorul de 20 va fi binevenit in fata camerei. La rapitor e alta treaba.
Nu va chinuiti cu profile psihologice si cu studierea temperamentului, ca va iese la fel ca la pescuit!
Referitor la marime, este un proverb care spune ca nu marimea conteaza, ci calitatea !

Se prinde peste si fara o tona de nada, fara abonament pe balti de top, fara sa intepi pe nimeni (doar pestele)!
Nu inteleg, ce au pozele de acum un an sau mai vechi? De ce trebuie postate « doar viitoarele « ? :lol:

Imagine
Ultima oară modificat 29 Aug 2011, 13:49 de către Gabi Peterca, modificat de 2 ori în total.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

si captura viitoare:

Imagine
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Asa da pescari...FELICITARI :D
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Se vede ca sunteti tovarasi sariti imediat unul pt celalalt bv. asa prietenie si relatie mai rar . Va felicit pt tot dar va atentionez din nou, daca nu stiti de gluma nu mai glumim.
Si daca vreti capturi va demonstrz ca de 2 -3 ori pe saptamina fac poze cu capturi peste 20 de kg .Discutia se poarta la cit mai multe iesiri in aer liber dar la capitolul asta tot nr 1 sunt. Ca prind ca nu prind decit broaste sau cine stie ce pt ciorbe e altceva nu m-am laudat ca sunt marele campion national NU NU , m-am laudat ca nu am adversar la iesiri la pescuit . Si daca ei in calcul ca la iesirile mele la pescuit am toate conditiile necesare va pot spune ca ma relaxez super super frumos . M-am dotat cu tot ce ar putea fi necesar la un pescuit de relaxare si agrement.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Nu e bineeeee , ce aveti cu Nae ?? profitati de varsta lui inaintata ca nu poate ridica pestele la fel ca voi in fata aparatului sa poata parea mare :twisted: .
Chiar nu te inteleg Nae ,pune tata pe aia mica sa ridice captura si tu ii faci poza mai deaproape ,asa am vazut eu in pozele lor ca sa dea bine ,dar daca te uiti la degete captura e de vro 12 degete.
Daaaar tu hap momeala repede ...
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Uite la Catalin cum ne-a desconspirat, cine stie trucuri stie. De asta imi ies mie pozele naspa cu pestii, oricat de mari sunt toti par mici, mde.....reperul mare.
Dom' Popescu da noi facem bascalie si va luam in balon si tot noi suntem acuzati ca nu stim de gluma..............da-o-ncolo de treaba. Va felicit in numele colectivului pentru aceasta performanta remarcabila de a avea un numar mare de iesiri la pescuit.
In legatura cu pozele cu capturi de peste 20 kg, am sa-mi anunt prietenii de pe forumuri ca in cazul in care prind un peste mai mare e posibil sa apara cineva insistent langa ei dornic sa faca o poza cu trofeul si sa fie intelegatori; in pescarie nu cred sa aduca asa pesti mari.
Legat de conditii de pescuit vreau sa va spun ca eu sunt si mai al dracului, am aer conditionat in exteriorul rulotei si pe o raza de 8 m fac racoare si in cea mai torida zi de vara, dar nu ma odihnesc deloc la pescuit ca trag pestii mari ca la balamuc.
Capturi de peste 20 kg.jpg
Capturi de peste 20 kg.jpg (83.01 KiB) Vizualizat de 1608 ori
Si eu pot sa-mi fac poze cu capturi de peste 20 kg, dar vreau sa fie muncite de mine 😉
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Danut, stai cuminte si nu il provoca pe Nae cu capturi d astea de 20 de kile ca il baneaza daca posteaza ceva...
Gigi, la pescarii astia trebuie sa le dai un ac, o guta si o pluta si sa ii trimiti in delta cu o barca cu vasle, atunci arata ei ce pot... sa isi caute singuri batul de alun si apoi stam de vorba... punem pestii cap la cap si masuram cu ruleta. Asta era concurs de pescuit in tinerete cand mergeam la mare sau in delta... acum mai ramane sa stai cu laptopu pe balta si sa dai enter cand misca senzorii... :D
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Da eu ce sa mai zic de pozele alea cu elefantii aia de peste 20 kg,ca nici in anii mei buni de pescuit nu am prins 10 kg de peste, in total pe an.

Vedeti eu sunt pescar adevarat,ca nu exagerez,si nu ma laud cu capturi la care cintareste 3 kg numai ochiul.

Cand vad balaurii aia pe care i-ati postat parca imi vine,............ sa-mi cer si scuze ca am deschis topicul asta :lol:

Fire n-tinse tuturor !
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Trucaje cu Photoshop :D
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns