Inmatriculari Rv-uri - precizari

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

O sa-mi prezint si eu problema inmatricularii aici, cu toate ca am mai povestit despre ea si in topicul viewtopic.php?f=23&t=3533&start=45 , dar sper ca in final sa mai adaug unul la succesele colegilor care au avut probleme similare.

Deci... Am fost la RAR vineri 17 iunie si... surpriza! Am o mica problema... imi lipseste placuta de aluminiu de pe sasiu cu datele tehnice ale fabricantului. In plus, baietii de la RAR au observat ca a fost demontata intentionat, si, in plus, seria originala care era deasupra a fost polizata, iar langa a fost batuta o serie artizanala (asta in Italia) care are 10 caractere din care toate cifre, si care se regaseste bineinteles in talonul italian anulat cu ocazia radierii.
Au masurat-o si dimensiunile sunt diferite fata de ce-i scris in talon, adica: in talon lungime: 6,150m, latime: 2,30m, in realitate lungime: 7,2m, latime: 2,4m. Corespunde doar inaltimea. Nu au cantarit-o pentru ca nu au cantar, normal.
Concluzia? Rulota e fabricata in 1991, a fost vanduta primului si unicului proprietar abia in 1993, si se pare ca dealer-ul a reusit sa faca un talon cum i-a convenit lui s-o poata vinde mai usor... si vorbim despre o rulota care noua a costat atunci echivalentul a 13.000 euro!
Proprietarul nu a stiut niciodata nimic pentru ca a primit-o deja inmatriculata de dealer.
Acum incepe distractia... la RAR au creat o comisie de 6 ingineri, au studiat-o pe rand, am intrat de 2 ori cu ea in hala, au facut toate masuratorile si pozele necesare, am platit 650 lei si... m-au respins!!! Au zis ca trimit dosarul la Bucuresti si ca raspunsul definitiv poate fi pozitiv sau negativ. In schimb mi-au cerut sa fac rost de undeva de datele tehnice originale ca sa le foloseasca, si au promis ca le cauta si ei.
Intre timp am luat legatura cu fostul proprietar care alearga intre vanzator si RAR-ul italian, sa-mi obtina istoria rulotei sau ceva date tehnice.
Eu am scris la Caravelair in Franta si Olanda, le-am trimis poze si copia dupa talonul italian, iar olandezii mi-au raspuns imediat ca seria de pe sasiu trebuie sa aiba 17 caractere si sa inceapa cu literele VFG, si sper sa ma ajute cumva sa obtin o hartie sau un mail cu datele originale ale rulotei care sa poata fi luate in considerare de RAR.
Pot sa va spun ca sunt disperat, am scos numere rosii care expira in 12 iulie, si le mai pot prelungi inca 2 luni.
Aveti idee ce altceva pot face? Sau aveti idee ce poate face RAR-ul ca sa-mi faca totusi CI? E chiar posibil sa ma lase fara inmatriculare?
Ideea e ca au nevoie de date tehnice originale, m-au intrebat daca fostul proprietar nu mai are un manual sau ceva de la cumparare, dar din 93 si pana acum a trecut mult timp si oamenii nu mai gasesc nimic pe-acasa. Oricum, e posibil sa ceara timp si ca sa verifice ca nu e furata, sau stiu eu, ca au talonul original anulat, au certificatul de proprietate unde scrie ca a fost exportata, si au contractul de vanzare cumparare intre mine si el legalizat in Italia. Deci...
Eu le-am zis sa masoare si sa treaca atat cat le iese la ruleta, ca nu am probleme, iar la greutate au gasit ca pe punti scrie maxim admisibil 750kg/punte, fiind doua 1500kg, le-am zis sa treaca atat ca nu am treaba... reprezentantul firmei de inmatriculari la care am apelat si care m-a asteptat la RAR a zis ca am nimerit la un inginer mai... timid, ca sa ma pronunt elegant...
Sper ca se rezolva intr-un fel, oricum se agita foarte tare si fostul proprietar ca mi-e coleg de serviciu, prieten si mai e si serios pe deasupra.
Tavi
RO +40745007103
iulia-titina

Mesaj de iulia-titina »

Am crezut ca e o gluma:m-am dus si am achizitionat o rulota Sprinter 390D beyerland=2500 euro adusa din Olanda in 15 iunie.Toate bune si frumoase pana in momentul in care ,ieri,29 iunie,sotul meu -care a insistat/vrut sa achizitioneze rulota! ma suna si-mi spune ca are probleme la Politie.
Am avut senzatia ca primesc un cutit in spate,m-a luat si un val de caldura ...asta in timp ce preluam un bolnav iesit din sala de operatii.
Culmea :Deel II!!!un act care lipseste din toate hartoagele dosarului cu care s-a trecut de Rar in Romania,luni 27 iunie,taxe ,impozite...A platit tot ,inclusiv numere definitive 65 ron,asigurare(care era plantata acolo-fara drept de apel=48 ron).Auzi culmea taxelor:taxa pentru autorizarea provizorie de circulatie si a 2-a taxa de inmatriculare provizorie.Una 13 ron ,cealalta 8 ron.
Nu asta ma scoate din papuci,ci faptul ca se va inscrie cu numere provizorii din 30 in 30 de zile.Totul a fost trecut direct pe numele sotului meu ca prim proprietar.
Mai am ceva de spus?Nu stiu.Sper sa fie bine.

Bine ati vanit pe forumul nostru, am rugamintea sa postati cateva cuvinte despre dumneavoastra in topicul acesta : viewtopic.php?f=22&t=3454&start=330cum au facut si alti colegi nou veniti si sa va completati in ''Panoul utilizatorului'' in ''Profil'' localitatea din care sunteti.
Vali Panait
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Va dorim sa va rezolvati cat mai repede problema inmatricularii si sa scoateti rulota la plimbare pentru a uita de aceste momente mai putin placute !
Va spun sigur, ca viata de rulotist este atat de frumoasa, incat un astfel de "incident" va trece in uitare ! :D
Succes !
Orice problema are o rezolvare practica
enache-vasile
Membru forum
15

Mesaj de enache-vasile »

I-mi pare nespus de rau ca intampinati astfel de probleme.
Eu am inmatriculat-o anul trecut, dar a mers foarte repede si bine.
VW Golf 3 + Roller R4
enache_vasile@live.com
Titel Cojocaru
Membru forum
15

Mesaj de Titel Cojocaru »

toate astea se intampla de anul acesta din aprilie dar cu putina rabdare se rezolva la mine a durat 7sapt rulota fiind din olanda
0769267947 mitsubishi pajero+fendt 510
Florin Tutunaru
Membru forum
16
Oras: Alexandria
Data nasterii: 10 Apr 1973

Mesaj de Florin Tutunaru »

Din cate observ apar probleme din ce in ce mai des, cele aduse din Anglia daca nu au si cetificatul de conformitate eliberat odata cu achizitionarea rulotei(noi), dureaza.... cele din olanda sau Germania daca nu au cele doua parti ale talonului( Del 1 si Del 2) intra in aceiasi categorie, adica au de asteptat. Se mai merita sa risti atunci sa aduci o rulota de afara?
SWIFT CORNICHE + Passat Tel. ...0766367662
Claudiu Burtea
Membru forum
13

Mesaj de Claudiu Burtea »

Buna ziua,

pentru a evita astfel de probleme in legatura cu inmatricularea, exista oare posibilitatea ca rulota sa ramana inscrisa in Germania? Am acolo o ruda, pe numele careia o pot inscrie si sa circul cu ea in Romania. Ce acte mi-ar fi necesare in acest caz? o procura sau ceva de genul asta? mai trebuie si asigurare in Ro?

Multumesc pentru atentie
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Nu e nici o problema cu inmatricularea rulotelor, indiferent de unde sunt aduse. Ma refer la cele care nu provin din furturi si au ceva hartii, conforme cu regulile din tara din care a fost cumparata.
Cel mai simplu e sa faceti o plimbare pana la Politia Rutiera, serviciul inmatriculari si acole veti afla in cat timp aveti numarul de Romania.
Eu m-am pricopsit cu o rulota din Olanda luna trecuta, model din 1991, am depus actele la rutiera dimineata, dupa-amiaza aveam numarul defintiv si certificatul de inmatriculare. Am avut ceva emotii fiindca nu stiam ce hartii trebuie sa aiba rulota o din Olanda, insa se pare ca au fost in regula.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
iulia-titina

Mesaj de iulia-titina »

Gabi Peterca scrie:Nu e nici o problema cu inmatricularea rulotelor, indiferent de unde sunt aduse. Ma refer la cele care nu provin din furturi si au ceva hartii, conforme cu regulile din tara din care a fost cumparata.
Cel mai simplu e sa faceti o plimbare pana la Politia Rutiera, serviciul inmatriculari si acole veti afla in cat timp aveti numarul de Romania.
Eu m-am pricopsit cu o rulota din Olanda luna trecuta, model din 1991, am depus actele la rutiera dimineata, dupa-amiaza aveam numarul defintiv si certificatul de inmatriculare. Am avut ceva emotii fiindca nu stiam ce hartii trebuie sa aiba rulota o din Olanda, insa se pare ca au fost in regula.
Inseamna ca la Iasi e alta legislatie!?Eu m-am pricopsit cu o rulota/ca sa va parafrazez/pe 25 iunie ,am avut-o inmatriculata provizoriu 30 de zile /pe perioada de concediu si astept...sa primesc numerele definitive pe care le-am platit atunci;sper sa ajung sa mai fac o iesire pe la mijlocul lui septembrie ,cand lumea se duce deja la munca,la scoala si va fi mai liber pe soselele patriei...cu toate actele in regula din Olanda/mai putin acel Deel II...asa ca pana la urma Bucurestiul bate top-ul la perioada alocata inmatricularilor definitive!
Cu bine,
Iulia.
Petre Scolareanu
Membru asociat
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 21 Iun 1967

Mesaj de Petre Scolareanu »

Din pacate si eu am aceeasi problema cu o rulota adusa din Olanda: am actele depuse la Bucuresti la inmatriculari din data de 26 iunie si nici pana azi nu a venit verificarea pentru lipsa Dell II. Sunt deja la al trei-lea rand de numere provizorii.
Am vorbit cu cei de la Inmatriculari si mi-au spus ca daca nu vine in 3 luni verificarea imi vor da actele in brate si va trebui sa fac un drum pana in Olanda la fostul proprietar pentru acel Dell II
Vorba lui Mircea Badea - "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!" :mrgreen:
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Challenger Mageo
0722.404.296
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

@Petre, ai rabdare ca o sa-ti aprobe inmatricularea, eu am asteptat 6 saptamani la o rulota din Olanda, intradevar la tine observ ca s-a depasit cu mult termenul, citeste de la inceput acest topic si vei intelege ce inseamna Deel 2, proprietarul de unde ai luat rulota nu ti-a ascuns sau nu ti-a dat acel act,pur si simplu nu il avea... si la ei circula 2 modele de taloane, talonul cu Deel 2 este mai nou, ce ai ai tu este model vechi dar perfect legal, din moment ce RDW-ul a luat numarul original de Olanda si ti-a dat numar provizoriu, cu rulota ta nu este nici o problema privind actele In Olanda...problema este a serviciului de inmatriculari de la noi care executa un ordin de la Directie!!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
iulia-titina

Mesaj de iulia-titina »

Azi am luat numerele definitive!!!Pe care le platisem acum 2 luni;practic,sunt fix 2 luni de la introducerea dosarului!
Si tot azi am aflat ca la Ilfov nu se cere Deel II,asta-i Romania!!!
Cu bine,
Iulia.
Scrie răspuns