Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
buna.am si eu o intrbare stie cineva semnificatia culorilor firelor di a doua priza mentionez ca am o rulota englezeasca si am vazut pe forum ca alte prize au numai cinci fire iar eu am sapte deci toti pinii ocupati in plus ete un fir albastru si unul maro va mutumesc si sper sa ma ajute cineva
Raspunsul vine de la un detinator de englezeasca, priza nr 2 este pt 12v permanent care alimenteaza redresorul pt baterie in timpul mersului, 12v pentru alimentare frigider in timpul mersului, si mai este legatura pt mers inapoi asta daca vrei sa ai.
E u am legat priza nr.2 fara mers inapoi dar am inlocuit cablurile cu cabluri de 4 pt a avea siguranta si pentru a nu pierde tensiune pe traseu dar si asa din 13,8v plecati din alternator ajung la frigider 12,2 v care sunt foarte suficienti pt functionare frigider la capacitate maxima in timpul mersului.
Vali cred ca trebuia sa raspunzi altfel dar continuii sa te ei de mine. Raspunsul corect erea sa indrumi pe cel ce a intrebat sa caute la probleme tehnice unde sunt destule raspunsuri la intrebarea lui nu sa deschida un alt topic de pomana.
Raspunsul corect -
Albastru ...Alimentare frigider +12V dupa cheia de contact
Maro- Liber.
Ca sa nu mai fiu certat de moderatori iti dau raspunsul cel mai corect , cauta la Tehnic RV (PROBLEME TEHNICE/BIBLIOTECA TEHNICA)
si vei gasi raspunsul corect si la alte probleme intilnite de tine.
am citit la probleme tehnice de multe ori dar nu sunt sigur daca sunt corecte pentru ca la acea priza imi da firul rosu ca alimentare frigider si dv imi scrieti ca este albastru as dori daca poate cineva avizat sa-mi spuna fiecare culoare cu pinul ei si pentru ce este.tin sa mentionez ca am toti pinii ocupati .va multumesc si imi cer scuze ca insist dar nu vreau sa fac o greseala si sa i-au foc s-au altceva
Salut Sorine!
Pentru toate nelamuririle care le ai despre rulota din dotare ,ai o alternativa
de a lua legatura cu Costin Tabra la nr. 0729082819.Multa bafta!
Membru cotizant
VW Passat&Rulota KIP DE LUXE 40 EK
Tel.0721080383