ETAPA 5 : PUTNA - SUCEVITA - MOLDOVITA - ARGEL - CIMPULUNG MOLDOVENESC =
100 km
Ne-am despartit greu de acel loc linistit de la Putna. Inainte de a pleca, am alimentat cu apa rezervoarele si am facut mici cumparaturi printre care si smintina adevarata...
Pompa manuala de apa cit si un wc popular unde se pot deversa cutiile negre, sint chiar in zona Chiliei. Deci cine merge in zona sa nu-si faca griji asupra acestor prioritati.
Putna plina de flori si soarele puternic, ne bucura ziua de 13 august. Am reluat legaturile telefonice. Pe sosea o groaza de " italieni " cu scule puternice, faceau "eschibitii".
De carute nu mai zic, f multe, dar avind in vedere calmul proprietarilor, iti inspira tot calm in deplasare, asa ca incetisor cu 30-40 am ajuns la renumita manastire Sucevita
Pina in Sucevita cu aprox. 1-2 km mai inainte, am vazut din mers o pensiune pe dreapta, care avea afisat si Camping, dar nu am apucat a opri. In curte era un camper mic.
Atit mie, cit si lui Stefan I, ni s-au parut cam cidate tarifele : 4 lei parcarea, 3 lei intrarea, 6 lei fotografiatul exterior si 10 lei pt interior...= 24 lei vizitarea unei Manastiri.
Asa ca atit timp cit iar femeile au vizitat Manastirea, eu am stat la taclale cu micul Ben care a venit "pe cursa" in mod special sa faca rost de un banut, pe care l-a si primit.
Dupa o pauza de 30 minute, aglomeratia maxima cu lume pestrita, ne-a facut sa ne indreptam catre Moldovita. Drumurile intre manastiri sint cu peisaje de neegalat, super.
Nevasta-mea, era numai cu aparatul pe geam... Frumoase locuri in Bucovina, iar curatenia, simplitatea si florile o fac unica. Drumurile urca si coboara altitudini de 1100 m..
Mirosul de fin cosit, pt ca am prins aceasta perioada, ne facea sa poposim in fiecare poiana, dar nu se prea putea din cauza pantelor mari si a "obiectivelor" ce ne asteptau.
Pe la ora prinzului am ajuns la Vatra Moldovitei. In timp ce Stefan a ramas la manastire, pt prinzul micutei Mara, noi am cautat incet, Gara Liniei Inguste de la Moldovita :lol:
Si am gasit-o, dar nu cum ne asteptam, asta pt ca e linga o statie Peco din incinta unei baze de camioane. Bucuria cea mare, a fost ca la ora 15 prindeam o cursa cu mocanita.
A urmat plimbarea cu Mocanita care dureaza 1 ora si costa doar 10 lei/ persoana. Nu va sun cit de incintati erau toti, mai ales eu care am acest hobby, se vede in poze...
Stefan cu Ioana rideau, fum, scintei, zgura, zgiltiieli, de ceva functional totusi dupa aprox 100 ani, e ceva ce nu toata lumea are. Felicitari austriacului George Hogevar !
Excursia a decurs superb , cine se gindea ca aceasta jucarie cu aburi de 10 tone care are 60 cp mai functioneaza dupa atitia ani...Peisajele-s fara comentarii, priviti :
A urmat cautarea unui loc de campare. Vazusem in timpul excursiei o curte libera pe malul apei, pe traseul mocanitei si urma a cere voie proprietarului de a putea poposi.
Totusi, pina sa ajungem la acea curte, am incercat un drum lateral pe o vale, pt a gasi o poiana. Dupa numai 3 km, ne-am intors. Drumul era deseori rupt pe malul apei ...
Am trecut pe linga surpaturi ca-n filmul "Salariul groazei" , adica pe portiuni care incapeau decit rotile camperelor...Ne-am intors si nu am gasit de nici un fel gazda curtii.
Asa ca Stefan a plecat intins catre campingul Fundu Moldovei si noi am mai ramas cautind gazda. In final am renuntat si am plecat spre Cimpulung, traversind incet muntii.
Nu am gasit nici un fel de loc de campare pe traseu, asa ca am spalat camperul la Cimpulung de noroiul acumulat si am campat in curtea fostului Complex BTT Cimpulung.
Nu credeam ca exista asemenea posibilitati superbe, partial abandonate in paragina. Voi face poze astazi si le voi posta. Exista loc de parcare fara numar si un mare parc.
Urmeaza a-l vizita pe Stefan la " campingul nefumatorilor ", iar apoi o luam spre Bistrita in cautatea unui loc de campare. Daca nu gasim, sper sa ajungem la Viseul de Sus.