Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Azi am aterizat acasa ! nu reusesc sa atasez nici o poza ...cu programelul cu broscuta nu ma lasa si redimensionate 800x600 depasesc 100kb ...caut variante
Super, pozele sunt de nota 10 si va dorim numai bine,asta e ,mai trebuie asteptat.EU acum sunt deabea in Ungaria si plecam in tara.pe la felix ,maramures,unde Maria-sotia mea doreste sa vada pe VIU cum se serbeaza Sf.Maria in aceasta parte de tara.Vom incerca si noi niste poze ,dar...trebuiesc putin prelucrate,ca apoi iar ne va critica lumea. Cu mult drag janOmvesel.
Avand un pic de timp liber reiau cu cateva poze si impresii din cea mai frumoasa excursie facuta de noi vrodata .
Inainte de asta as vrea sa va spun ca topicul ar fi avut ca titlul mai bine o alta denumire si anume ,,CEA MAI ...sau CEL MAI ..,, deoarece in acesta excursie am vazut sau simtit foarte des acest sentiment ,o sa enumar cateva din ce imi aduc aminte ;
-cel mai frumos verde (iarba din Norvegia)
-cel mai mare ghetar vazut de mine ...ghetarul Briksdal cu cea mai frumoasa nuanța de albastru văzuta vreodată live de mine.
-cel mai înalt versant ,cei mai multi munti ,
-cea mai mare întindere de ape.(Cap Nord)
-cel mai mare fiord .(vazut de mine )daaaar Sognefjord lung de 204 kilometri, este cel mai lung fiord din Norvegia şi al doilea din lume, dar şi cel mai adânc. Braţul său Naerozfjord este inclus în patrimoniul UNESCO, la fel ca si Geirangerfjord...pe acesta din urma l-am vizionat si noi.
-cele mai impresionante caderi de apa ,cascade...acum in aceasta excursie le-am vazut
-cel mai mare vas de croaziera .
-cele mai multe lacuri (Finlanda tara celor 1000de lacuri )
-cel mai lung drum facut de mine intr-o excursie 12000 km si aici se leaga multe (cea mai scumpa ,cea mai lunga ,cea mai cea )))
-cele mai multe animalute si pesti vazute si despre care nu stiam mare lucru(carti si tv) ...pe unele le-am atins ,pe unele decat le-am vazut .(balene,cerbi,caprioare,elani,reni,delfini,ursi polari,vulpi polare,) pe unele in captivitate daaaar pe marea majoritate in natura ,libere pe pasuni si strazi (reni,elani,caprioare)
-cele mai multe senzatii de uimire (relieful Norvegiei este magnific ,iti taie rasuflarea,vederile panoramice din anumite locuri cu deschidere spre un fiord te lasa fara aer ...nu mai poti vorbi ...pur si simplu nu faci decat WOOW incontinuuu .O intamplare inedita care o avem filmata si sper sa reusim sa le atasam in curand alaturi de celelalte ar fi ;intr-o seara ca multe altele am parcat langa un fiord ca multe altele )))) si am bagat unditele respectiv lansetele la apa (hai mai colegilor sa mai imuiem putin plumbi se auzea in statie )))) ...dupa o vreme sa auzit in larg dar nu foarte departe un pufait ....delfinii se jucau si inotau in grup....superb ,magnific...acelasi woooow ....
Sunt foarte multe de spus si povestit dar in limita timpului o sa revin cu impresii dar si cu poze despre tot ce am enumerat mai sus
panoul cu taxele pt tunelul care face legatura intre Cap Nord si continent... tunel care merge pe sub apa pe fundul oceanului ...se plateste si la dus si la intors ...paritatea este 780 coroane 100eur
in marea majoritate a cazurilor adica vro 98 % am fost campati off ...locatii genul celei de sus
CEA MAI mare rulota Polar,marca folosita in general de nordici ..
CEA MAI mare rulota Kabbe ,la fel ,marca folosita de nordici ...sunt mai bine izolate termic.
Foarte des se intampla sa mergem paralel cu norii.
Cea mai stranie senzatie a fost atunci cand ma apropiam de Cap Nord ...(25-30km) .
Drumul care se pierdea in cer...mergeai foarte aproape de nori avand senzatia ca ii poti atinge...sau mergeai deasupra lor .....Drumul vira brusc dupa un munte cu prapastie in stanga sau in dreapta...fiori reci pe sira spinari ca sar putea intampla ceva,(eram si foarte obosit ,poate fi si din cauza asta ) .Cert este ca acele senzatii au fost unice.Nicaieri in lume nu am vazut cum se uneste muntele cu apa cu nori in acelasi timp.Imi pare rau ca nu am putut face mai multe fotografii ...Geanina dormea ...
Ne apropiam ....am ajuns in cele din urma si la ..... ,,Capatul Pamantului,,
De la poza cu acel glob mai sun 10 sau maxim 15 metri si se termina pamantul ...