Subiectul s-a mai discutat, e cam dificil, dar trebuie cautat in arhiva...Ar fi f f f mult de discutat , dar o sa incerc sa punctez doar citeva realitati.
In cea mai mare parte are dreptate Radu din BV. Exceptie: Daca ai un scuter "bun" la spate, poti iesi cu nevasta in vizita oriunde, dar cu ea si atit
La viteza nu se pune problema, deoarece se poate merge in acelasi ritm, daca rulota e bine incarcata si echilibrata. La depasiri e mai greu insa...
Conducerea unui camper este mai fara grija si mai usoara, cu exceptia vintului lateral cind rulota nu prea il simte in comparatie cu "sifonierul" meu.
Consumul nu sare de 9/100 pe Romania si 10 pe autostrada la 2,5D 116 CP, deci economic pt 3,5T. De gradul de confort nu mai are rost sa vorbim
Usor de intrat si in orase ( cine are interes ) dar mai dificil de intrat in locuri off, pt ca noi avem 3,5T (uneori 4) pe 4 roti impartite si nu pe 6 roti..
Oricum, o concluzie clara in timp e ca, daca apuci sa ai un camper, nu prea stiu cazuri cind au revenit la rulota, decit poate din motive financiare..
Tot asa am o parere (doar o parere) ca daca apuci sa mergi pe un integral, greu sa te mai intorci la alkoven. Dar subiectul asta nu-l discutam acum.
Noi am avut rulote initial si apoi au fost combinate cu campere, dar in ultimii 6-7 ani, am ramas pe camper. Totul depinde si de politica fiecaruia..
Alt avantaj ar fi ca stringi f repede tot, bagi cheia si pleci. Uneori am facut asta chiar si pt. cumparaturi...La rulota e un pic mai complexa treaba.
Insa:
Cea mai sincera parere este:
Atit timp cit ai un servici ce nu-ti permite decit 15-21 zile/an vacanta, trebuie uitat cuvintul Camper, asta-i adevarul.
Aaaa, daca esti ceva mai liber si mai poti fenta cite o zi in plus pe weekend...e altceva, incepe usor sa se justifice. Nu vorbim de " cei ce au liber "
Dezavantaj: sa nu mai vorbim de taxa de inmatriculare ce nu ne permite a ne lua un camper, deoarece poate ajunge chiar la valoarea lui dublata..
Deci
Camper= cind este timp, pt. a exploata banii dati pe el. Daca dai cit dai pe el, macar sa-l si folosesti, nu doar citeva weekenduri si-o vacanta, logic.
*Asa ca nu-s de invidiat camperistii si
pastrati-va rulotele, atit timp cit se mai si munceste in tara asta. Noi am muncit, acum cheltuim munca.. :lol:
PS: Vacante placute tuturor si Vreme buna !- Miine incepem "traseul lunii august", un circuit prin Romania impreuna cu alte 3 familii de "camperisti"
.