m-am simtit ,,mustrat,, de o remarca a unui distins coleg si mi-am adus aminte
anul trecut ,odata iesit de pe Transfagarasan ,inca doritor de nou
am luat-o inainte de a intra in cartisoara la dreapta pe un drum de tara(ok!)vreo 4-5 km pe camp
pe indicator scria:albota-pastravarie
ma asteptam la un bazin cu peste si nimic mai mult
dar,cand am ajuns nu-mi credeam ochilor:ditamai hotelul,cabane din lemn,nu mai putin de 5 bazine enorme cu pastravi de la puiet pana la exemplare de 50cm,instalatii de oxigenare a apei,piscine 2(una pt copii),ponei blanzi,a;alei de promenada,locuri de joaca pt copii,posturi de observatie si ce m-a terminat:hidrocentrala proprie ce furniza necesarul complexului si surplusul era livrat in SEN(sistemul energetic national)
locuri de campare off(sper ca v-ati obisnuit cu mine?)in jurul acestei locatii:GARLA(adica multe!)
avantaje:acces usor din coborarea de pe Transfagarasan
raul Albota rece pe langa
poiene generoase,unele cu umbra chiar pe langa rau
liniste,peisaje in spate cu muntii Fagaras,superbe
dezavantaje:pt mine nu am gasit
pt altii:lipsa curent
mai intai prezint cateva poze ale complexului si dupa aceea poiana ,,noastra,,pt o zi:
Fişiere ataşate
IMG_0229 (Small).JPG (47.37 KiB) Vizualizat de 2117 ori
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Salut Petre, poti merge pe BUC- BV - FAGARAS si dupa aceia urmaresti Arpsu de Sus , ai indicator de Albota , sau pe ruta BUC - Valcea - SIBIU acolo la intrare faci dreapta spre Fagaras si la fel in Arpasu urmaresti Albota , sau BUC - PIT - Transfagarasan si la coborare la Cartisoara faci dreapta spre Albota , o portiune de drum este forestier ..
asa ,domnilor!
dati navala!
am mai uitat ceva:la vreo cativa km 2-3 parca de complex este si o biserica,manastire(nu stiu ,ca nu am ajuns)
drum prin padure ,pe marginea raului
asteptam feed back!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Aveti o mica harta pe care v-am marcat cu steluta rosie zopna. Noi nu am intrat saptamina trecuta, dar locatii in zona Cirtisoara nu prea am gasit. Spre Albota n-am intrat.
De fapt am scris aici ca sa nu mai deschid alt Topic nou. viewtopic.php?f=3&t=1906&p=62802&hilit= ... lui#p62802 Mai gasiti ceva detalii despre Pastravarie si la:
Complexul Turistic "Păstrăvăria ALBOTA" este situat la poalele munţilor Făgăraş. Depinde din ce direcţie veniţi, aveţi marcat prin indicatoare opţiuni de acces:
-Cu acces pe DN1 comuna ArpaÅŸu de Jos la la 45 km de Sibiu ÅŸi 105 km de BraÅŸov
-Din Arpaşul de Jos spre satul Arpaşu de Sus (6 km) iar de aici 4 km până la pensiune, pe drum bine întreţinut.
-Cu acces pe DN7 Transfăgărăşan - prin comuna Cârţişoara 4 km spre satul Arpaşu de Sus, iar de aici înca 4 km, pe drum bine întreţinut
-De pe DN7 Transfăgărăşan spre Mânăstirea Cârţişoara pe drum forestier întreţinut la 3 km -
Pentru incarcarea acumulatorilor foto fara o alta sursa de curent, exista si incarcator solar pt 4 buc acumulatori. E tstat, il tin pe bord si functioneaza super inclusiv pe vreme noroasa.