Plaiul Foii - sfirsitul lui Iulie 2011

Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Plaiul Foii - sfirsitul lui Iulie 2011

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumim pt aprecieri. Vom incerca a da cit mai multe detalii si vom raspunde intrebarilor, pt a fi mult mai usor celor ce intentioneaza a vizita, oricare locatie.
Ne-am propus a vizita cit mai multe locatii si de a aduna date. Pt o ecursie in zona Fagaras, intrati la viewtopic.php?f=3&t=2081- si - viewtopic.php?f=3&t=2815

Raspuns pt Cristi Argesanu : Nu-i problema cu copilul cel mic, daca sinteti dotat cu cort dublu, izoterm, stiti la ce ma refer. Citeva reguli de cort pt confort 100%
- Puneti cortul pe un loc mai ridicat...De obicei cind stati mai mult, puneti craci fine sub folia de plastic pe care puneti cortul..E un strat protector extraordinar.
- In cort pina a pune saltelele, noi puneam o patura, pt a intermedia plastisc pe plastic.Pe saltele pina la pilota, o alta patura, (noi foloseam o cerga din Apuseni)
Va garantez ca nu veti avea probleme nici daca ninge...Am plecat cu Nicusor cu cortul, de cind avea 2 luni in Valea Stinii...Deci, daca sinteti pregati, no problem!
In momentul asta, va spunem exact si altitudinea : 868 m. Coordonatele poienitei de la 1,5 km de cabana,( unde stam ), sint: - N 45 / 33 / 21.6 - E 25 / 11/ 30
La aceasta altitudine, asemanatoare celei din Cheia, maxima noaptea este de 19 grade. Daca a doua zi e insorita si e senin, cu stele, poate scadea si la 9 grade !

Pt George C. : N-am vina ca acest animal foarte inteligent, are 5 picioare..(o sa va zic si de ce e inteligent, azi m-am convins) Nu ne ramine decit.. sa-i invidiem.. :lol:

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
George Dragomir
Membru forum
16
Oras: MIZIL
Data nasterii: 01 Mar 1975

Mesaj de George Dragomir »

Multumim pentru poze ! Peisajul este superb intradevar.

In legatura cu "privatizarea"...inainte de revolutie, si apoi inca vreo cinci ani, se putea campa pe un platou unde intre timp s-au ridicat vreo trei-patru pensiuni si un teren de tenis..privelistea era superba de acolo. De asemenea, era acces la un izvor situat la maxim doua sute de metri de unde sunteti campat ( spre cabana Plaiu Foii) , dar care acum este ingradit de proprietarul terenului. Chiar si "tapsanul" unde se vad cateva corturi montate situat peste drum de locul unde ati campat este o proprietate privata, neingradita intr-adevar, dar de unde turistii neavizati au fost " relocati" de catre proprietar intr-un mod nu foarte civilizat..( situatie traita live acum doi ani de catre subsemnatul), pentru as-i instala propriul grup de melteni.
Insa cat se mai poate campa off in zona..trebuie profitat din plin :) !!
Zile faine tuturor care merg in week-end in Plai.

Cele bune,
George Dragomir
Subaru Forester + Knaus Sudwind 450 TF - Ploiesti
tel. 0723630176
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Foarte frumos ,felicitari ptr.'' ieseala ''
Eu la o faza cu un ponei (in 5 picioare ) in Bulgaria am fost "moderat'' ...cu prezervativ :D
Gigi Stoica
Membru forum
16
Oras: SLOBOZIA
Data nasterii: 04 Ian 1957

Mesaj de Gigi Stoica »

Plaiul Foii este si pentru mine leaganul copilariei turistice, peste 12 ani consecutivi - pana in 1989 mi-am petrecut acolo concediul. Perioada cea mai buna este in jurul datei de 10 august cand incep pleiadele (ploile de stele cazatoare), unde, pe fondul crestelor calcaroase ale Pietrei Craiului se traiesc momente unice.
Dupa Revolutie a fost o perioada groaznica pentru turism (multa mizerie, stani, porci, vaci, ingradirea terenurilor, drum greu - pentru rulote). Ma bucur sa aud ca lucrurile s-au mai schimbat in bine.
Recomand locatia din tot sufletul pentru cei care nu au fost inca acolo.
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI
Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Domnule Rusu ,doua intrebari ,va rog :
- Locul unde ati campat dvs ,este dupa cabana Plaiu Foii ? Daca se poate sa-mi explicati pe indelete ( fara coordonate gps ,deoarece nu posed ....gps! :mrgreen:
- Ma intereseaza turturii aceia solari . Mai multe date . Multumesc ,pentru eventuaqlele raspunsuri . Cu respect !
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Dupa poza a 7 a, aveti indicatiile. La bifurcatia aflata la 200 m dupa Cabana, urmariti Spirlea in stinga ( si nu Rudarita - in fata ) Dupa 1 km ajungeti in locatia prezentata.
Referitor la GPS si eu am fost de moda veche cu harta, dar m-am convins de citiva ani ca tare bun e GPS ul in f multe situatii...asa ca avem si-l folosim in ultima perioada
Am scanat harta si v-am marcat locul unde am campat de ani buni si unde am stat si de aceasta data. Vazind pozele il veti recunoaste repede. Foto cu primul camper- 2002

Imagine

Imagine

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cica Ovidiu
Membru forum
15
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

uau!
de colectie imaginea cu piatra craiului pe fundal!
si cum arata ,totusi turturii solari?(suna interesant!)
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Arata ceva de genul asta ( trebuia sa fac alta poza dar merge si asta ) Dau o lumina difuza toata noaptea suficient sa vezi pe unde calci.. In realitate se vad mai frumos :)

Imagine
Cica Ovidiu
Membru forum
15

Mesaj de Cica Ovidiu »

numai minunatii!
si astia ...de la craiasa zapezii ?
Cica Ovidiu
0722 299 447
Irina Strimbeanu
Membru forum
16

Mesaj de Irina Strimbeanu »

Luminite solare (turturi sau beculete cum avem noi)se gasesc in toate hipermarketurile in perioada Craciunului (doar atunci).Si noi ne-am luat acum 2 ani si suntem foarte incantati caci copiii nu mai incurca rulota noastra cu a altora.... :D
Irina, Mircea,piticii si Raya
Cica Ovidiu
Membru forum
15

Mesaj de Cica Ovidiu »

si eu care vroiam sa aplic proverbul cu sania si caruta
sper sa nu uit pana la iarna!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Cica Ovidiu
Membru forum
15

Mesaj de Cica Ovidiu »

domna irina!
cat priveste incurcatul rulotei in zonele unde merg eu o voi vedea de la o posta :)
Cica Ovidiu
0722 299 447
Scrie răspuns