Circuit off in Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug.

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Circuit off in Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug.

Mesaj de Rusu Mihail »

Intentionam a face intre 5 - 25 august 2011, un circuit prin zone de interes din Vrancea-Moldova si Ardeal. Campare off camping, in camping, dar si pe linga Pensiuni.

Traseul si locurile de popas ar fi:

* Ploiesti - Buzau - Focsani - Lepsa = cu campare in zona Cabana Cascada Putnei - foto
* Lepsa - Tg. secuiesc - Ditrau - Durau = cu campare in zona Camping Ursulet - Durau
* Durau - Brosteni - Cirlibaba - Pojorita - Moldovita = cu campare la Complex Hermes. Excursie cu mocanita : http://www.youtube.com/watch?v=ztzAjQ3P3rI
* Moldovita - Sucevita - Putna - Chilia lui Daniel sihastru = cu campare off in zona. Vizitare manastiri pe traseu si Putna.
* Putna - Iacobeni - Borsa - Viseul de Sus = cazare Viseu : http://www.cffviseu.ro/ro/caravane_si_rulote.html - Excursie: http://www.youtube.com/watch?v=LQZl8cOm5uk
* Viseul de Sus - Valea Izei - Poiana Izei - Sapinta = cu campare la camping Poieni Sapinta - viewtopic.php?f=3&t=3828&start=15
* Sapinta - Moisei - Bistrita - Reghin - Eramitu = cu campare la Camping Mustang - http://www.youtube.com/watch?v=fDdp6HtYMUw
De la Mustang optional intoarcere prin Odoreheiul Secuiesc - M Ciuc -Tg Secuiesc - cu o pauza la Comandau - sau direct spre Brasov in functie de zilele disponibile.

In fiecare locatie se va campa 3 minim 2 nopti. Distantele zilnice de parcurs intre doua locatii, vor fi intre 50 si maxim 250 km ( medie aproximativa 200 )
Daca exista amatori pt circuit total sau partial, , ne puteti contactacta la telefoanele din semnatura. Va dorim tuturor Vacante placute si Vreme buna !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Foto Daniel Secarescu de pe siteul : http://mocaniti-va.blogspot.com/
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: Circuit off in Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug

Mesaj de Popa Violeta »

Varianta Tg.Secuiesc-Ditrau-Toplita-Borsec-Tulghes-Durau pare mai accesibila, deoarece am inteles ca in zona Toplita-Borsec s-a refacut carosabilul. Imediat ce treceti de Tulghes, la 10 km, veti gasi indicatorul - STATIUNEA DURAU -. Virati dreapta pe pod si intrati in satul Bistricioara apoi urcati un deal si coborati in satul Ceahlau. La prima intersectie, unde veti gasi un mic aprozar si o alimentara, faceti stanga si ajungeti pe malul lacului Bicaz. Daca doriti sa vizitati mai intai statiunea Durau, cu pensiunile, hotelurile si campingurile, atunci veti merge inainte inca 4 km si veti urca pana la Shitul Durau sau pana la Releu. Cand incepeti urcarea spre statiune, pe partea dreapta, imediat peste riu, se vad campingul Ursulet si camping Leon. Nu uitati ca pe 5 august este sarbatoare la Durau. Este ZIUA MUNTELUI pe intreg masivul Ceahlau (Bicaz, Potoci, Buhalnita, Poiana Teiului, Izvorul Muntelui, etc.). Daca doriti, puteti face o plimbare cu vaporasul pe lac, pana la Bicaz. Daca timpul ne va permite, este posibil sa fim si noi prezenti in zona la sarbatoarea muntelui.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Neaparat trebuie sa vedeti pensiunea Perla Maramuresului din Borsa.
Pret 40 lei / echipaj cu acces la tot. Cred ca este UNICA, TOP, BEST sau cel mai bun exemplu ca se poate si la noi.
Pun doar contactul, poze mai tarziu.
Poate D-nul Profesor va fi mai repede decat mine.
http://hoteluri.turism-360.ro/cazare-pe ... lui_10248/
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Dna Popa, multumiri pt indicatii, sint de retinut si vom tine cont de ele, inclusiv de cele date pe PM referitoare la intrebarile mele, deci multani !
Referitor la zona, o cunoastem am mai fost de citeva ori bune, insa anii au trecut si trebuie revazute locatiile plus cele noi aparute ce nu le stim.
La Durau sintem "invitati" de niste colegi rulotisti ce au casa parintilor in zona. Cu ocazia asta tragem si-o tura in zona lacului plus in imprejurimi
Cu parere de rau, nu avem cum ajunge pe 5 in Moldova, deoarece etapa 1 ( 5-8 aug ) va fi la Lepsa, la cabana Cascada Putnei. Drumuri bune ! :)

Multani fam Deliu pt recomandarea cu Pensiunea din Borsa. Oriunde am studiat pe net, multe relatii nu dau despre Perla Maramu, dar o vom vizita.
Interesul este de a sta mai departe de orase si statiuni, ceva mai retras, in locuri mai ptuin populate. Borsa e frumoasa si vom face un popas 100%

Imagine

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

Atentie mare la Borsa, mai ales in luna aceasta cand vin acasa, in concediu, cei plecati la munca in Italia, Spania etc. Vanzoleala mare pe sosea (am numarat 9 masini inmatriculate la noi si peste suta cu numere straine), se plimba de la parinti la cumetri sau nasi bine aghezmuiti, fara a fi foarte atenti la traficul intens din zona. In rest, tot ce este Tara Oasului, coborarea pasului Prislop sunt superbe. Chiar sus pe culme, inainte de coborarea spre Borsa, este un motel nou iar pe marginea soselei multi vanzatori ambulanti de afine.
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Adrian Cucoanes
Membru forum
13

Mesaj de Adrian Cucoanes »

La Lepsa - in afara de platoul de langa Cabana Cascada Putnei - recomand zona din apropierea Manastirii ,la aproximativ 500m de la intrarea in manastire ,spre Soveja ,dupa pod imediat la dreapta. Izolat, cu apa curgatoare in vecinatate, umbra.
Pentru doritori pot intra in amanunte.
LOGAN 1.5 dci KISS + BEYERLAND VITESSE 350DD
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumim pentru detalii si recomandari. Vom tine seama de toate. Inafara de faptul ca excursia o cam repetam la citiva ani pt a vedea ce-i nou, inainte ne si documentam.
Am cules ceva "informatii proaspete" despre anumite locatii ce e vom vizita. Deasemeni avem harti din vechea colectie "Muntii Nostrii", harti adevarate, cu f.multe detalii.

Imagine

Imagine

Nu prea am gasit locuri de campare in zona Manastirii Putna, dar nu-i problema ca sint suficiente poieni pe forestierul de la Chilia lui Daniel Sihastru...
Stateam asa si ma gindeam , ca , daca avea si Daniel Sihastru o rulota pe vremea aceea, nu cred ca mai aveam ce vizita acum... :lol:

Imagine
.
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

In perioada 21-27 august avem si noi in plan (deocamdata e doar sub forma de idee) turul Moldovei, cu rulota. Inca nu am planuit un traseu, dar caut pe forum idei atat pentru itinerariu cat si pentru locuri de campare, insa in afara de topicul asta nu am gasit nimic pana acum.
Tavi
RO +40745007103
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Am observat ca multi colegi, ori nu au timp sau rabdare sa scrie, ori poate chiar nu inteleg cit de pretioasa este "orice informatie despre o anume" zona unde sint obiective.
Va puteti ghida dupa ceea ce am prezentat, nu cu lux de amanunte, dar oricum, macar orientativ. Am sa postez o pagina de web si 2 harti bune din care ne putem orienta.

http://www.romanianmonasteries.org/ro/bucovina

Imagine

Imagine
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Cata dreptate ai "Nenea" !
Daca fiecare dintre noi, la intoarcerea din concediu "ar sacrifica" o ora sa descrie cu amanunte si poze traseul pe care l-a parcurs, ne-ar fi mult mai usor, noua tuturor, sa alegem obiective si trasee noi atunci cand planuim o plimbare ! :)
Orice problema are o rezolvare practica
Popa Violeta
Membru CD
15

Mesaj de Popa Violeta »

In afara ca sunt invidioasa pentru hartiile pe care ni le prezentati (am vazut asa ceva doar in arhiva facultatii de geografie), deoarece azi incepe periplu dv. prin tara, va urez drumuri bune, vreme cat mai frumoasa si nu uitati de noi. Bucurati-ne ochii cu cat mai multe poze.
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multani de postare si ca dovada ca nu ne uitam semenii si ca nici planurile prezentate nu-s simple ciorne, va trimit prima proba foto live de unde am promis ca ajungem :)
Restul descrierii excursiei, la Imagini si impresii din Excursii.

Imagine
.
Scrie răspuns